Temat został odczytany 4778 razy

ile białka w mięsie?

zgłoś naruszenie
  • Gali3
  • Pochwały:
  • Nagany:
  • Postów 70
  • Na forum: 9 lat
  • Płeć: Mężczyzna
  • LPA: 793
  • Trenuje: 17miesiecy
mam maly problem[troche glupi]:P kupiłem wage elektorniczną jakis czas temu i zastanawia mnie 1 sprawa, powiedzmy kupuje 1kg piersi z kurczaka waze na wadze dajmy ze jest idealnie 1kg czyli jakies=215g bialka, nastepnie takie piersi robie na grillu albo teflonie waze ponownie i mamy juz np:750g piersi[dajmy ze to woda odparowala] i teraz tak, teoretycznie w tym 750g powino byc nadal=jakies 200g bialka i ukladajac djete w bodybulder ablo w dietetyku podaje która wartosc ta pierwszą[1kg] czy ta po obrubce termiczenj[750g]??

1176299969000
zgłoś naruszenie
  • Mateo 1983
  • Pochwały:
  • Nagany:
  • Postów 5237
  • Wiek: 33 lat
  • Na forum: 10 lat
  • Płeć: Mężczyzna
  • LPA: 75782
  • Status: Znawca
  • Trenuje: ?
Wszystkie wartości odnoszą się do wagi produktu przed obróbką
"Wszystkie rzeczy są trujące i nic nie jest bez trucizny,
Jedzenie i picie ponad miarę jest również trujące." - Paracelsus
[http://www.sfd.pl/TŁUSZCZE-t369407.html]
[http://www.sfd.pl/JAJO-t429538.html]
1176300429000
zgłoś naruszenie
  • Gali3
  • Pochwały:
  • Nagany:
  • Postów 70
  • Na forum: 9 lat
  • Płeć: Mężczyzna
  • LPA: 793
  • Trenuje: 17miesiecy
i to chcialem uslyszec:P wielkie dzieki:Dza rozwianie moich watpliwosci
1176300862000