Witam! Jakie jest optymalne dawkowanie glutaminy i Bcaa przed i po aerobach?? Biore tez kredke CP przed aero, do tej pory bralem 5gr gluty i 5gr bcaa przed i po aerobach. Czy to wystarczy by zachowac jak najwiecej miesnia?
myślę, że nie uzyskasz i tak jednej konkretnej odpowiedzi
ja łykałbym po 10g przed i po.
Ale to oczywiście zależy od możliwości finansowych. Ew. np. 10g bcaa przed aero.Już bez tej porcji po - w sumie tak nawet by było lepiej.A glutę po aero.
Zmieniony przez - King_Odin w dniu 2007-10-10 11:13:00
czyli najefektywniejsze jest wziecie 10gr bcaa razem z porcja CP przed aero i 10g glutaminy po aero. - to jest opcja najbardziej optymalna.
Układanie diet i konsultacje z zakresu żywienia i suplementacji we wspomaganiu wysiłku i pracy nad estetyką sylwetki: diet.sportowa@gmail.com
Ekspert -
1192011500000
POWERMANS
Wysłana - 10 października 2007 13:53
szczerze to przed aero nie stosowalbym bcaa bo bardzo latwo moza pociagnac z nich energie. W sumie wszystko jeszcze zalezy od pory i rozadju tych aero.
Ja robiac rano na czczo. to wrzucam tylko proste aminokwasy a pozniej na cardio. Po treningu lece i jem normalne sniadanie placka owsianego z jajkami itp
A jak robie po treningu silowym to przed silowka bcaa po treningu silowym pije carbo a nastepnie aero. po nich proteina izolat. Plus bcaa i proste amino.
1192017200000
Maj 20
Wysłana - 10 października 2007 14:56
Parę lat doświadczenia w porannych aero. Po wstaniu 8-15g Bcaa+pożądny pobudzacz+3g Aakg Aero 45-70min Po, 5g Bcaa (może być gluta)+Magnez i potas
To zależy ile czasu po wstaniu robisz aero. Jak bezpośrednio po, to tylko Bcaa- są "najszybsze" w działaniu antykatabolicznym(szybko się wchłaniają, omijają wątrobę), jak godzinę po, to może być WPC oczywiście, lub jakaś mieszanka. Po aero są dwie opcje, albo Bcaa i lub gluta (sprawdź co lepiej działa na Ciebie), oraz magnez i wtedy można poczekać z posiłkiem, albo 20min po posiłek...
Co do pobudzacza, dosyć ważna sprawa. Rano od razu po wstaniu najlepiej coś co daje natychmiastowego tzw. kopa (przykładowo:cofa), jak w jakiś czas po to może być coś co się dłużej wkręca(np: guara). Pozwolę sobie napisać że czasem z braku tzw. laku odbywałem aero na No-bosterach-fajne ale niezbyt opłacalne...