Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie. Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko. Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym. Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób). Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne, konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Chciałbum sie dowiedziec wszystkiego o hgh (hormon wzrostu) ja słyszałem że dziennie kosztuje to ok 75-150zł ja mogę mieć 34 porcje za 400 słyszałem też ze trzeba go brać dość długo interesuje mnie wszystko na jego temat może ktoś zwas go brał
Zmieniony przez - miczelx w dniu 2005-02-15 11:40:54
BO LEPIEJ BYSMY STOJAC UMIERALI NIZ MAMY KLECZAC NA KOLANACH ZYC!
Ekspert -
1108464035000
Aleks
Wysłana - 15 lutego 2005 11:49
Wedlug mnie HGH to juz wyzsza szkola jazdy, nikt na pewno nie poda Ci tu jakiejs rozsadnej rozpiski nie znajac Twojego orgaznimu. Osobiscie nie bralem somy i to nie ze wzgledow finansowych lecz z faktu iz uwazam ze jestem poprostu niewystarczajaco zaawansowany.Po co wlaczac do cykli HGH jesli saa powoduja satysfakcjonujace nas przyrosty.Jesli juz kiedys siegne po HGH to na pewno pod opieka prawdziwego specjalisty(trener,lekarz sportowy)aby wyciagnac z takiego cyklu max korzysci przy jak najmniejszych skutkach ubocznych.
Chcesz byc naprawde wielki.... to skup sie na swojej diecie
Ekspert -
1108464576000
Kazam
Wysłana - 15 lutego 2005 13:20
Znowu demonizujecie... Fakt, faktem że za pewne środki należy brać się jak już ma się sporo doświadczenia i dużą wiedze no ale...
SHOW ME A BIT OF RESPECT AND I'LL BE YOUR BEST FRIEND... SHOW ME A BIT OF DISRESPECT AND I'LL BE YOUR WORST ENEMY...
SEMPER FIDELIS... && SIŁA SYGNETU!
Ekspert -
1108470023000
-zuzia-
Wysłana - 15 lutego 2005 14:56
ong pochwal sie efektami po cyklu z Gh
uwazaj zeby ci jedna reka wieksza nie urosla
jak juz lapiesz sie za gh to wklej tu fotke ja teraz wygladasz
1108475777000
kesieo
Wysłana - 15 lutego 2005 16:18
ong a chyba wiesz ze nie umiejetne branie hormonu moze ci wiecej zaszkodzic niz pomoc a efekty zostaną do konca życia wiec zanim cos zrobisz to sie zastanow hormon to nie jest zabaweczka jak Deca czy jakis inny anabolik i nie jest przeznaczony dla zwykłego szaraka z siłowni oraz jak nie masz kasy odpowiedniej na żarcie,odzywki,suplementy to daruj sobie lepiej.A nikt ci tak samo nie rozpisze bo w tedy ta osoba bierze cala odpowiedzialnosc na siebie jak by coś sie stało i naprawde ktos musi sie bardzo dobrze znac aby rozpisac
Zmieniony przez - kesieo w dniu 2005-02-15 16:20:57
"Znowu demonizujecie... Fakt, faktem że za pewne środki należy brać się jak już ma się sporo doświadczenia i dużą wiedze no ale... "
Kazam tutaj nikt nie demonizuje uwazasz ze somka do takich srodkow sie nie zalicza? Wedlug mnie na pewno tak a i mysle ze niezlym dodakiem do niej bylaby insa ktora przyznasz ze jest srodkiem chyba najbardziej wymagajacym jesli chodzi o wiedze i doswiadczenie... Pozatym rozpisalbys autorowi cykl z HGH wcale go nie znajac ?
Zmieniony przez - Aleks w dniu 2005-02-15 16:48:05
Ekspert -
1108482073000
Kazam
Wysłana - 15 lutego 2005 17:05
Wiesz czym uważniej przeglądam amerykańskie fora tym bardziej zmieniam zdanie na temat niektórych środków... Np.: tren... Gdyby naprawde tak bardzo niszczył nerki to szpitale pełne były by młodych ludzi z uszkodzonymi nerkami, bo dla chłpaków żyjących w małych miasteczkach jest to jedyny dostępny steryd... Gdyby T3 powodowało tak często trwałą dysfunkcjie tarczycy to na każdje siłowni byłaby przynajmniej jedna osoba z taką wadą... etc.
A cyklu nie rozpisze bo nikomu nie rozpisuje...
SHOW ME A BIT OF RESPECT AND I'LL BE YOUR BEST FRIEND... SHOW ME A BIT OF DISRESPECT AND I'LL BE YOUR WORST ENEMY...
Ekspert -
1108483501000
Aleks
Wysłana - 15 lutego 2005 17:19
Wiesz, nie wiemy czy szpitale sa przepelnione ludzmi ktorzy stosuja saa duze grono osob ktore wymagaja hospitalizacji na pewno nie przyzna sie ze stosowalo sterydy a lekarze przewaznie wine zrzucaja na genetyke, stad tez nie mozemy wszystkiego w ten sposob generalizowac.
Zmieniony przez - Aleks w dniu 2005-02-15 17:22:36
Ekspert -
1108484364000
Kazam
Wysłana - 15 lutego 2005 17:24
No pewnie że tak ale raczej nie bagatelizuje się takich rzeczy jak uszkodzenie nerek czy dysfunkcjia tarczycy... No ale to moje zdanie, troche inne od powszechnego, co jest kolejnym powodem dlaczego nie rozpisuje cykli...
Ekspert -
1108484661000
kesieo
Wysłana - 15 lutego 2005 19:26
to stosuj sie tak jak piszą na forum amerykanskim a ja sie bede stosował do kogos kto ma bardzo duże pojecie na ten temat niz tam piszą i ciekawe kto lepiej na tym wyjdzie