Tym razem mam pytanko dotyczące hamulcy hudraulicznych. Co myślicie o shimano deore? [m525] Może są jakieś inne, lepsze w podobnej cenie? I jeszcze jedno pytanko. Czy opłaca się wogóle montować tylko tylni hamulec, ale za to hydrauliczny? Może lepiej, żeby ta tarczówka poszła na przód? Pozdrawiam
patrzac na ava to mnie sie wydaje ze Xc to Ty nie jezdzisz
raczej bardziej tarcza sie przydaje z przodu, ale jak skaczesz na biku to wiesz ze czesto tylne kolo dostaje w dupe i czasami bije,albo podczas wyscigu sie mocno rozwali, przy vkach masz po wyscigu ale przy tarczy mozesz kontynuowac wyscig i jeszcze masz hamulec
a jezeli xc no to na przod lepiej
a 525 moze byc
Moderator: -Sporty Extremalne- -Rowery-
1110722872000
Sezamek
Wysłana - 13 marca 2005 15:34
Danke danke myster zaborek. Jasne, że nie xc. Ale jeden wystarczy?
Jam początkujący! :D
1110724480000
patriot
Wysłana - 13 marca 2005 16:18
hmm jak tarcza to lepiej na przod moim zdaniem do scigania sie... bo wiecej sily hamowania idzie na przod... Ja jezdze na hfx-9 200 mm tarcze bo mi zostaly z dh bika i do sztywniaka to jest zabojstwo ;] jednym palcem zatrzymuje sie przod ;p A z tylu.. hmm przydatna rzecz jak sie bawisz w jakies manuale itd.. mocniejszy uscisk i tak jak zaborek mowil, nie martwisz sie o centre... na street znowu tarczowka na tyl odpada. Bo po pierwsze moze odpasc od ruchu w druga strone na zacisnietej klamce, po drugie mozna walnac kolem ;)
" Życie jem jak Milkę , Bo wiem że jestem lśnieniem I oka mgnieniem że będę wspomnieniem "
1110727095000
patriot
Wysłana - 13 marca 2005 16:21
A zeby sprecyzowac z tym odpadaniem ;] po prostu moze wyrwac zacisk, moze urwac mocowanie moze sie tarcza zniszczyc od dzialania sily w druga strone (szczegolnie 200 hayesa) i moze sie po prostu pogiac od udezenia w murek czy cos ;] Noi trzeba wspomniec ze hydrauliki czasami sie psuja a naprawy nie sa przyjemne i trzeba odpowietrzac.
" Życie jem jak Milkę , Bo wiem że jestem lśnieniem I oka mgnieniem że będę wspomnieniem "
1110727285000
zaborek
Wysłana - 13 marca 2005 16:29
ja kupilem tydzien temu hayesa maga do przodu 160,ale nie moge jeszcze nic o nim powiedziec