Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Autor

hamulec hydrauliczny -opinie

Sezamek

Wysłana - 13 marca 2005 14:58    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Tym razem mam pytanko dotyczące hamulcy hudraulicznych. Co myślicie o shimano deore? [m525] Może są jakieś inne, lepsze w podobnej cenie?
I jeszcze jedno pytanko. Czy opłaca się wogóle montować tylko tylni hamulec, ale za to hydrauliczny? Może lepiej, żeby ta tarczówka poszła na przód?
Pozdrawiam

Jam początkujący! :D

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 13 marca 2005 15:07 
W większości przypadków polecamy:

Dymatize - Xpand Xtreme Pump

CENA: 119.00zł
Olimp - BCAA Mega Caps

CENA: 79.00zł
Olimp - Gain Bolic 6000

CENA: 122.40zł

sprawdź pozostałe odżywki,   odżywki białkowe,  odżywki na masę

zaborek

Wysłana - 13 marca 2005 15:07    Edytuj Cytuj
patrzac na ava to mnie sie wydaje ze Xc to Ty nie jezdzisz

raczej bardziej tarcza sie przydaje z przodu, ale jak skaczesz na biku to wiesz ze czesto tylne kolo dostaje w dupe i czasami bije,albo podczas wyscigu sie mocno rozwali, przy vkach masz po wyscigu ale przy tarczy mozesz kontynuowac wyscig i jeszcze masz hamulec

a jezeli xc no to na przod lepiej

a 525 moze byc

Moderator:
-Sporty Extremalne-
-Rowery-

Sezamek

Wysłana - 13 marca 2005 15:34    Edytuj Cytuj
Danke danke myster zaborek. Jasne, że nie xc. Ale jeden wystarczy?

Jam początkujący! :D

patriot

Wysłana - 13 marca 2005 16:18    Edytuj Cytuj
hmm jak tarcza to lepiej na przod moim zdaniem do scigania sie... bo wiecej sily hamowania idzie na przod... Ja jezdze na hfx-9 200 mm tarcze bo mi zostaly z dh bika i do sztywniaka to jest zabojstwo ;] jednym palcem zatrzymuje sie przod ;p
A z tylu.. hmm przydatna rzecz jak sie bawisz w jakies manuale itd.. mocniejszy uscisk i tak jak zaborek mowil, nie martwisz sie o centre... na street znowu tarczowka na tyl odpada. Bo po pierwsze moze odpasc od ruchu w druga strone na zacisnietej klamce, po drugie mozna walnac kolem ;)

" Życie jem jak Milkę ,
Bo wiem że jestem lśnieniem
I oka mgnieniem że będę wspomnieniem "

patriot

Wysłana - 13 marca 2005 16:21    Edytuj Cytuj
A zeby sprecyzowac z tym odpadaniem ;] po prostu moze wyrwac zacisk, moze urwac mocowanie moze sie tarcza zniszczyc od dzialania sily w druga strone (szczegolnie 200 hayesa) i moze sie po prostu pogiac od udezenia w murek czy cos ;]
Noi trzeba wspomniec ze hydrauliki czasami sie psuja a naprawy nie sa przyjemne i trzeba odpowietrzac.

" Życie jem jak Milkę ,
Bo wiem że jestem lśnieniem
I oka mgnieniem że będę wspomnieniem "

zaborek

Wysłana - 13 marca 2005 16:29    Edytuj Cytuj
ja kupilem tydzien temu hayesa maga do przodu 160,ale nie moge jeszcze nic o nim powiedziec

Moderator:
-Sporty Extremalne-
-Rowery-

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

hamulec hydrauliczny -opinie

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.