logo
zamknij zamknij

halibut wędzony

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 12307

0 5 0
napisał(a)
attika
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 1032 Wiek 45 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 6937
akurat w mojej książce pominietą tą wersję ryby
zna ktoś wartości dla halibuta wędzonego?

niestety nie wiem czy to błękitny, czy bialy
Krzysztof Piekarz
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów? Indywidualne plany dietetyczne i treningowe
  • 23 383 spalonych kg tłuszczu
  • 27 059 zbudowanych kg mięśni
Sprawdź więcej
napisał(a)
indus
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 169 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 1843
Halibut wędzony 100gr:
- 239 kcal
- tłuszcz 17,2 gr
- białko 20,9 gr
- węglowodany 0,1 gr.

Nie ma praktycznie żadnej różnicy pomiędzy poszczególnymi gatunkami halibuta
napisał(a)
zakrześ
Ekspert
Szacuny 161 Napisanych postów 12851 Wiek 29 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 43217
ile kosztuje bo podobno drogi jest

jeżeli pomogłem , Ty pomósz mi wejdz w link i się zarejestruj http://www.AWSurveys.com/HomeMain.cfm?RefID=krzakzak 

napisał(a)
qazar ZASŁUŻONY
Ekspert
Szacuny 721 Napisanych postów 31016 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 94344
napisał(a)
indus
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 169 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 1843
W hurcie cena halibuta mieści się między 30 a 35 zł za kilogram.
W detalu zależy od marży jaką narzuci sprzedawca, a u siebie na mieście widziałem po 48 zł/kg. W ogóle nieopłacalny interes, lepiej kupić dorsza 15zł/kg, flądre 11zł/kg, morszczuk/mintaj 10zł/kg, pstrąg 25zł/kg (praktycznie nie mają tłuszczu, a poza flądrą dodatkowo nie mają żadnych odpadów). A jak ktoś lubi tłustsze rybki to makrele 10zł/kg, szprotki 5zł/kg, łososia 27zł/kg (ale takiego którego odławiają przed tarłem).
Cena też zależy od tego, czy ryba jest wędzona na zimno czy na ciepło.
Pzdr
napisał(a)
attika
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 1032 Wiek 45 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 6937
Dziękuję Panowie,
skoczyłam na Halę po rybkę, skończyło się na halibucie wędzonym i filecie z dorsza
ale mi się oczy śmiały.. filecik ze szczupaka, mietus, karmazyn, turbocik... mniam
Raz nie zawsze, dwa razy nie często :)do tego surówka z kiszonej kapusty, mrrrr


śledzie na krótko (kto kaszeba to wie)... co wy na to? , ale to zakąska do wódki, więc może pominmy to milczeniem
napisał(a)
zestu
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 216 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 29631
te wszystkie wasze ryby chowaja sie przy węgorzu wedzonym jesli chodzi o smak
napisał(a)
attika
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 1032 Wiek 45 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 6937
eeeee tam twardy i gumowaty w smaku
1
napisał(a)
zestu
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 216 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 29631
"eeeee tam twardy i gumowaty w smaku" a ha
"twardy i gumowaty w smaku" - wydaje mi sie ze nawet nie jadłas tego bo smazony jest rózniez pyszny a wedzony nie ma sobie równych. moze ty jadłas surowego wegorza ?
napisał(a)
attika
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 1032 Wiek 45 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 6937
a to jemu się ości świecą na zielono?
napisał(a)
Anonim
Ekspert
Szacuny 10599 Napisanych postów 42487 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 57734
ktoś Ci wcisnął belonę zamiast węgorza bo to jej ości świecą na zielono
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Wyjazd

Następny temat

Olej lniany

Fakty i mity dotyczące zdrowej diety

Siedem symptomów przetrenowania

Salted caramel brownie bez pieczenia

Zdrowe odżywianie - jak zacząć? Podstawy żywienia dla początkujących

Kabanosy - porównanie okiem dietetyka

Dlaczego warto jadać kiełki?

Dieta na masę a brak apetytu - jak sobie z tym radzić?

Omlet z mozzarellą i oliwkami