Zadaj anonimowe pytanie i otrzymaj błyskawiczną odpowiedź
Temat został odczytany 19238 razy
  • Autor

    gotowanie na parze

  • szypowski1
    • Pochwały:0
    • Nagany:0
    • Postów: 37
    • Wiek: 26 lat
    • Na forum: 6 lat
    • Trenuje: początkujący
    • Płeć: Mężczyzna
    • LPA: 34

    Wysłano 30 marca 2008 15:15

    zgłoś naruszenie

    witam czy gotowanie potraw takich jak kurczak ziemniaki itp na parze jest lepsze czy moze ...pozostac przy tradycyjnym przyrządzaniu ....aha dodam jeszcze ze nie uznaje soli
    chciał bym troche przybrac na wadze i nabrac siły
    pozdrawiam
  • Wysłano 30 marca 2008 15:19

    zgłoś naruszenie
    Polecamy zaufać naszym specjalistom, dobierając plan treningowy, plan odżywiania czy suplementację, potrzebujesz indywidualnego podejścia. Poproś o przygotowanie planu dla Ciebie http://potreningu.pl/plany. Profesjonalny, kompletny plan: diety + treningi + suplementacja, już od 149 69
  • góra-forte
    • Pochwały:0
    • Nagany:0
    • Postów: 5820
    • Na forum: 8 lat
    • Płeć: Mężczyzna
    • LPA: 42644
    • Status:Ekspert

    Wysłano 30 marca 2008 15:19

    zgłoś naruszenie
    Przy tradycyjnym przyrzadzaniu? Masz na mysli smazeniu?

    Gotowanie na parze jest jak najbarzdiej OK

    Gotuj/paruj/griluj/piecz na koncu smaz!

    Ziemniaki mozesz gotowac normalnie w mundurkach.Ale pamietaj aby jesc je tylko w posilku potreningowym a w ciagu dnia skupiac sie na pelnoziarnistych zrodlach WW.
    GÓRA---->I am What I am
  • szypowski1
    • Pochwały:0
    • Nagany:0
    • Postów: 37
    • Wiek: 26 lat
    • Na forum: 6 lat
    • Trenuje: początkujący
    • Płeć: Mężczyzna
    • LPA: 34

    Wysłano 30 marca 2008 15:23

    zgłoś naruszenie
    czyli ryż, kasze...pałtki ...itp??....prubowałem raz uparowac torebke ryzu to cos nie chciało...to bede to gotował
  • carl1
    • Pochwały:0
    • Nagany:0
    • Postów: 94
    • Wiek: 20 lat
    • Na forum: 6 lat
    • Trenuje: 3 miechy
    • Płeć: Mężczyzna
    • LPA: 1735

    Wysłano 30 marca 2008 15:42

    zgłoś naruszenie
    mam pytanko czy gotowanie w garnku jest dluzsze od gotowania na parze w takich specjalnych urzadzenieach takich jak reklamuja w tv albo w gazzetach
  • szypowski1
    • Pochwały:0
    • Nagany:0
    • Postów: 37
    • Wiek: 26 lat
    • Na forum: 6 lat
    • Trenuje: początkujący
    • Płeć: Mężczyzna
    • LPA: 34

    Wysłano 30 marca 2008 15:47

    zgłoś naruszenie
    powiem ci tam ja kupiłem garnek do fotowania na prze...za 50 zł w sklepie w miescie i tak garnek ma dwa pietra na jedno kąłde np ziemniaki na drogie pietro np mieso...kurczaka scjaba itp i mi jedzenie gotuje sie ok 30 min....zalerzy jaki ogien a policz ile spalisz gazu na ugotowanie ziemniaków ...upieczeniu schaba czy tez upieczenie kurczaka...jesli robisz wszystko osobno...pozatym para ma wyzsza tenperature niz woda dlatego szybciej to sie odbywa...jesli sie myle prosze mnie poprawic...pozdrawiam
  • carl1
    • Pochwały:0
    • Nagany:0
    • Postów: 94
    • Wiek: 20 lat
    • Na forum: 6 lat
    • Trenuje: 3 miechy
    • Płeć: Mężczyzna
    • LPA: 1735

    Wysłano 30 marca 2008 15:51

    zgłoś naruszenie
    a thx bo myslaem ze to tak lezy i lezy i zrobic sie nie moze , bo te urzadzonko to tak troche dziwnie wygladalo iwec dlatego wyslalem ze tk dugo to sie robi
  • szypowski1
    • Pochwały:0
    • Nagany:0
    • Postów: 37
    • Wiek: 26 lat
    • Na forum: 6 lat
    • Trenuje: początkujący
    • Płeć: Mężczyzna
    • LPA: 34

    Wysłano 30 marca 2008 15:53

    zgłoś naruszenie
    tylko jak gorujesz na parze to bez soli zdrowiej jest i wogule bynajmniej mi lepiej smakuje
  • stachers
    • Pochwały:0
    • Nagany:0
    • Postów: 546
    • Na forum: 7 lat
    • Trenuje: długo z wieloma przerwami
    • Płeć: Mężczyzna
    • LPA: 3691

    Wysłano 30 marca 2008 15:54

    zgłoś naruszenie
    jak wyżej wspomniano, jesli masz odpowiedni garnek, na parze gotuje się szybciej, ponieważ para wodna ma wyższą temperaturę niż wrząca woda.
    Jesli nie masz takiego garnka pokombinuj

    np zwykły garnek + durszlak+ odpowiedniej średnicy przykrywka.


    p.s

    ryzu nei da sie ugotowac na parze, gdyż w jego przypadku mija się to z celem. Aby się ugotował musi nabrac wody
  • carl1
    • Pochwały:0
    • Nagany:0
    • Postów: 94
    • Wiek: 20 lat
    • Na forum: 6 lat
    • Trenuje: 3 miechy
    • Płeć: Mężczyzna
    • LPA: 1735

    Wysłano 30 marca 2008 16:12

    zgłoś naruszenie
    dzikei wszystkich za wskazowki
  • rower1
    • Pochwały:0
    • Nagany:0
    • Postów: 1917
    • Na forum: 7 lat
    • LPA: 44872

    Wysłano 30 marca 2008 19:11

    zgłoś naruszenie
    Ja gotuję ryż na parze w ten sposób:ryż do miseczki wlewam trochę wody i wstawiam do parowaru,dookoła warzywka,a niżej jakaś padlinka i wszystko na jednym ogniu.Pozdrawiam.
    rower1
  •  
    SFD

      Wysłano 30 marca 2008 21:11

      zgłoś naruszenie
      Ja dziś kupiłem parowar. Jutro próba Ale ogólnie dania z pary są bardzo smaczne, jadłem u kolegi cyca z pary i był pyszny. Zero suchości, normalnie delicje