od 3 tygodni walcze z brzuszkiem. Efekty sa nawet nawet jako suplementu uzywalem kofeine + dieta + aeroby. Zauwazylem ze jednak spadla mi rowniez masa miesniowa oprocz tluszczyku. W zwiazku z tym kupilem sobie glutamine bo slyszalem ze dobrze regeneruje tkanke miesniowa... czy to dobry wybor? mam takie zalozenia - przed treningiem kofeina. Po treningu 4g glutaminy i przed snem 2g glutaminy. Powiedzcie mi czy glutamina gryzie sie z kofeina? wiem ze kofeina gryzie sie z kreatyna ale jak jest w tym wypadku?
Ps. uzywam glutamina + tauryna + wit. B6 firmy Trec a kofeina to po prostu zielona herbata
Trzeba było kupić poprostu dużo białka.. Nie dostaniesz od glutaminy tego czego się spodziewasz no ale cóż, najpierw kupujesz a potem sie pytasz..... pozdrawiam
tauryna ma to do siebie, że zmniejsza wytwarzanie serotoniny produkowanej w zbyt dużych ilościach w trakcie treningu, oszukuje mózg przez co nie jesteś w pełni świadom wysiłku i możesz więcej. tauryna jest przeciwutleniaczem, antykatabolikiem przez co regeneracja po treningu zachodzi szybciej. jst warta swojej ceny w przeciwieństwie do glutaminy