Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

gimnastyka sportowa A-Z

Vertical

Wysłana - 03 stycznia 2008 20:33    Edytuj  Cytuj
Witam. Chciałbym zacząć trenować Akrobatykę lub Gimnastykę sportową, mieszkam w szczecinie i nie mogę znaleźć żadnych klubów do których mógłbym się zapisać. Jest ktoś ze szczecina uprawiający coś podobnego lub zna ktoś jakieś kluby? Proszę o pomoc.

PS. Szukałem sporo na ten temat, ale znalazłem tylko gimnastykę sportową w Szczecinku.

Mój e-mail: verticalpk@o2.pl

Pozdrawiam!

"Ćwiczenia kształcą umysł i ciało.®"

q200

Wysłana - 08 lutego 2008 15:49    Edytuj Cytuj
powiedzcie jak sie robi rundake powiedzcie

Pirat5

Wysłana - 08 lutego 2008 16:29    Edytuj Cytuj
A ja wrzucę tutaj stronkę która przedstawia chyba wszystkie figury z gimnastyki: http://www.drillsandskills.com/skills/Floor/
Polecam te 2 artykuły dot nauki stania na rękach z różnych pozycji http://www.drillsandskills.com/article/15
http://www.drillsandskills.com/article/16
Może kogoś zainteresuje trening na Planche
http://www.dragondoor.com/cgi-bin/articles.pl?rm=mode3&articleid=229

bugaj90

Wysłana - 09 kwietnia 2008 16:52    Edytuj Cytuj
Witam.

Jestem tutaj nowy i zainteresowaly mnie wasze wypowiedzi. Chcialbym zaczac cwiczyc akrobatyke, ale tylko dla przyjemnosci. Najbardziej zalezy mi zeby nauczyc sie stania na rekach, salta do przodu, do tylu, i nie wiem jak poprawnie sie to nazywa - salto do przodu, ale rece kladzie sie na ziemie i tak mozna kilka razy pod rzad zrobic. Od jakich cwiczen musialbym zaczac zeby trenowac juz te umiejetnosci? Jakby co to mam 17 lat. Jezeli moge prosic o dokladniejsze wytlumaczenie co i jak =)

Pozdrawiam
Jakby co to kontakt na gg: 5146775

Zmieniony przez - bugaj90 w dniu 2008-04-09 16:52:41

Tiesto2007

Wysłana - 10 kwietnia 2008 16:35    Edytuj Cytuj
Witam mam 14lat a w środę mam test sprawnościowy 5 ćwiczeń czy jest możliwe polepszenie moich wyników jakimiś ćwiczeniami proszę o odpowiedź.

solforfree

Wysłana - 13 kwietnia 2008 15:57    Edytuj Cytuj
Bugaj90 cwiczenie o ktore pytasz to rpzerzut w przod...z lekkiego rozbiegu kladziesz rece przed siebie na ziemie i przerzucasz nogi na druga strone (za plecy) najwazniejsze jest to zeby kontakt rak z podloga byl bardzo krotki nogi wyprostowane i zlaczone a rece po oderwaniu od ziemi posly przy uszach (nie bokiem)...i jeszcze jedno wersja dla mezczyzn konczy sie na dwie zlaczone nogi, nie na jedna (to jest dla kobiet)...po przerzucie w przod latwo zrobic salto w przod aczkolwielk pocwicz najpierw samo salto z rozbiegu najlepiej na materac... + Odbicie z nog WYPROSTOWANYCH (po krotkim rozbiegu) ma byc krotkie i efektywne (mocno w gore) po ulamku sekundy gdy nabierzesz wysokosci musi nastapic momentalne zgropowanie (kolana do klatki piersiowej broda do mostka)...twoj osrodek rownowagi po kilku probach sam zorietuje sie kiedy wyprostowac nogi aby poprawnie wyladowac...pamietaj ze wybicie ma byc do gory..!! powodzenia

"Iśc wlasna droga, nie dac satysfakcji wrogom"

solforfree

Wysłana - 13 kwietnia 2008 16:03    Edytuj Cytuj
BUGAJ90 C.D. aby nauczyc sie stania na rekach cwicz najlepiej BRZUCHEM DO SCIANY!! nie jak wszyscy plecami tylko przuchem...rece jak najblizej sciany abys wypracowal sobie pieon pamietaj o tym ze brzuch musi byc wciagniety, barki wypuszczone (tzn kolo uszu) no i patrz sie na podloge...co do salta w tyl to technika nie jest skomplikowana...gorzej z przelamaniem sie...najwazniejszy jest wyskok w gore i zgrupowanie sie...najlepiej pocwiczyc na poczatku na siemi samo zgrupowanie
+ lezysz na plecach jak najszybciej przyciagasz kolana do klatki piersiowej odrywasz biodra od podloza ale LOPADKI ciagle przylegaja do podlogi! to jest najwazniejsze...no i oczywiscie broda do mostka! potem zacznij cwiczyc sam wyskok i zgrupowanie...skacz jak najwyzej i grupuj sie w powietrzu, najlepiej jak by ktos Cie ubezpieczal od tylu... powodzenia

s.m.p.a. ODŻYWIANIE

Wysłana - 15 kwietnia 2008 16:19    Edytuj Cytuj
Mam pytanie co do przerzutu w przód muszę go zaliczyć lecz zawszę ląduję do przysiadu może znacie jakieś ćwiczenia które pomogą mi lądować tak jak powinno być. Wiem że błąd może leżec albo w za małym odbiciu z barków albo może w falsecie. Proszę o poradę.

solforfree

Wysłana - 15 kwietnia 2008 19:49    Edytuj Cytuj
Najwazniejsze jest to zzeby rece polozyc stosunkowo daleko (nie uginac ich) i jednoczesnie wyrzucic noge w tyl...londowanie na kucka jest efektem stosunkowo malego wygiecia podczas wybicia z barkow...nie wystarcza Ci przestrzeni zeby wyladowac na proste nogi,-> wyciagnij skok w dal zostawiajac rece z tylu...wiecej nie wiem co napisac...powodzenia

s.m.p.a. ODŻYWIANIE

Wysłana - 16 kwietnia 2008 14:13    Edytuj Cytuj
dzięki wypróbuję dzisiaj

Odpowiedzi jest na 78 stron.      poprzednia  następna  

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

gimnastyka sportowa A-Z

Strony:  pierwsza  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  69  70  71  72  73  74  75  76  77  78  ...  ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.