Szukam jakiegoś miejsca w krakowie gdzie mozna nauczyć się podstaw akrobatyki. Ewentualnie może jest jakaś osoba która (oczywiście odpłatnie) mogła by poprowadzić zajęcia dla grup dorosłych malo albo srednio zaawansowaych 'akrobatycznie' osób. Chodzi tu o cwiczenia na ziemi gwiazdy aeriale fliki jakies podstawowe cwiczenia silowe, stania na rekach, mostki. Bardzo mile widziane jakies piramidy/podnoszenia (takie cos jak prezentowala Yuliett).
Dodatkowo (na wypadek, że nie uda mi się znaleźć odpowiedniej osoby) byłbym bardzo wdzięczny za wskazówki jak powinno się zorganizować taki trening, jaka powinna być kolejność ćwiczeń i jakie ćwiczenia polecacie żeby prawie całkiem zielone osoby nauczyć poprawnie robić najprostszych ewolucji?
moje GG: 1873309 email: szef_buli@wp.pl
Z góry dziekuje za pomoc i komentarz.
Pozdrawiam
GL & HF
1144223892000
Ika510
Wysłana - 05 kwietnia 2006 15:56
MhUser: W Krakowie jest świetna salka akrobatyczna pod Koroną, nie wiem jakie dokładnie godziny Cie interesują, placi się ok.10zł/h, ale naprawdę warto mata wybijająca, basen z gąbkami, odpowiedni trener który się Toba zajmie- z tym że tam głównie ćwiczą np. salta, ale co Ty chcesz robic, zależy juz tylko od Ciebie... Jeśli naprawde by Ci zależało, można tez wkręcić się do takiego jednego domu kultury, gdzie sala gimnastyczna jest za darmo na 3h., trenera wprawdzie nie ma, ale nauczysz sie tam czego chcesz, po prostu- kto umie, uczy innych, a potrafią tam sporo.
1144245418000
Samuraj 3
Wysłana - 05 kwietnia 2006 17:08
a cos takiego w Gdansku jest??
"tak jak trenujesz tak będziesz walczyć"
1144249702000
MhUser
Wysłana - 05 kwietnia 2006 17:19
Ika510 thx za info chodzi mi o godziny raczej popoludniowe a najlepiej 16-18 ale to jest trudna sprawa bo tszeba sie zgrac w grupie 15-20 osobowej czasowo
podaj jesli mozesz o jaki dom kultury ci chodzi (na podwawelskim??)
jesli masz jakis kontakt na korone to tesz bylbym wdzieczny
GL & HF
1144250381000
Ika510
Wysłana - 05 kwietnia 2006 17:36
Niestety, mamy treningi na które można wkręcić kogoś,ale myślałam o jednej osobie, niestety nie ma możliwości żeby przyszło dodatkowe 15 czy 20 osób... Kontaktu na Koronę teraz nie mam, ale jak potrzebujesz to załatwię- tam nie ma problemu, jeśli jakaś grupa chce mieć "swój" trening.
1144251419000
MhUser
Wysłana - 05 kwietnia 2006 17:55
ok dzieki jesli opcja z grupa nie wypali to bardzo chetnie sam troche potrenuje tylko tak jak mowilem chodzi mi o podstawy potrafie stac i chodzic na rekach robie gwiazdy, fiflaki na materacu (ledwo co :PP) bez raczej nie czuje sie na silach robie tesz salto w przod i przerzuty w przod wszytko niestety tak 'na oko' bez techniki
dzieki jeszcze raz :) za pomoc
BTW naleze do malej formacji disco freestyle i planujemy uatrakcyjnic nasze choreografie o elementy akrobatyki tylko niestety nikt sie na tym nie zna :P
"I'm not saying I'll change the world,but I guarantee I'll spark the brain that will change the world. So keep your head up. Do what you've gotta do. And then inside of you, I'll be reborn."