Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

gimnastyka sportowa A-Z

SFD

Wysłana - 17 lutego 2004 08:26    Edytuj  Cytuj
Fakt problemy z kolanami to nie jest fajna sprawa. Zawsze można iść do lekarza i dać się pokroić. Ale ja jednak wolę spokojnie ćwicząc dożyć starości.... No ale wracając do tematu: Co do mojego chwalenia się postępami, backflip wymaga jeszcze dopieszczenia(ale frontflip jeszcze mi nie wychodzi)Co nadaje rotacje we frontflipie oprócz rąk?? a tak z innej beczki... Może są jakieś magiczne sztuczki na poprawę gibkości kręgosłpa??

yodzisz

Wysłana - 17 lutego 2004 16:07    Edytuj Cytuj
Na gibkość kręgosłupa najlepsze jest rozciąganie - mostki, wypychanie barków w mostku, skłony w przód i do tyłu...
W salcie do przodu wyskakujesz do góry. Bierzesz zamach rękoma, zginasz nóżki i się całościowo ładnie składasz w kuleczke i lądujesz .

SFD

Wysłana - 20 lutego 2004 23:00    Edytuj Cytuj
widziałem filmik - spoko,
szczegłonie mi sie podba jak skaczesz w staniu na rękach

SFD

Wysłana - 22 lutego 2004 22:44    Edytuj Cytuj
Ktokolwiek widział ktokolwiek wie!! Gdzie mogę znaleźć cokolwiek na temat tego Air Alert'a?? NAjmilej widziany cały program z rozpiską ćwiczeń itd.

SFD

Wysłana - 26 lutego 2004 16:15    Edytuj Cytuj
Ludzie!! Ja was tak ładnie proszę..... Niech ktoś mi powie coś na temat Air Alerta.... Bo nie mogę go znaleźć nigdzie....

yodzisz

Wysłana - 26 lutego 2004 16:31    Edytuj Cytuj
No stary! Włazisz na:
http://www.sfd.pl/search.asp
wpisujesz "Air Alert" i napewno coś znajdziesz .

SFD

Wysłana - 26 lutego 2004 21:26    Edytuj Cytuj
Ok. Dzięki Yodzisz. A i mam pytanie (jak zwykle): Ostatnimi czasy (a dokładnie 30 min temu) zobaczyłem u nas na Hali ogłoszenie o Warsztatach Break Dance. 2 razy w miesiącu. A moje pytanie jest takie: Czy Break może pomóc w akrobatyce sportowej? Mam na myśli tu czy naucze się tam czegoś co pomoże mi się podciągnąć w akrobatyce. Bo jak narazie to opieram się na tym (w ćwiczeniu Akro.) co wyczytam w internecie (głównie Wasze opinie) i tyle co sam sobie wymyślę... Jeżeli miałoby mi to jakoś pomóć to nie wiem czy nie opłaciło by się tam iść. A i co sądzicie o częstotliwości?? 2 razy w miesiącu po 2 godziny??

yodzisz

Wysłana - 26 lutego 2004 22:18    Edytuj Cytuj
Warsztaty a treningi to dwie różne rzeczy, więc lepiej przeczytaj dokładnie jeszcze raz co tam jest napisane . Poza tym Break to za***ista sprawa, ale 2 razy w miesiącu to za mało, żeby coś z tego było. Jeśli chcesz się skupić na akrobatyce, to ćwicz dalej (najlepiej znajdź sobie kogoś, z kim mógłbyś ćwiczyć). Poza tym polecałbym Ci zapisać się na coś, co systematycznie trenowałoby mięśnie, a przede wszystkim Twoją koordynację ruchową! Jest ona bardzo ważna we wszystkich akrobatycznych pierdółkach, bo jeśli np. nie wiesz (nie czujesz) co dzieje się z Tobą podczas salta, to dupa zimna . Jednym z takich sportów jest zdecydowanie Capoeira (nie żebym robił reklamę ), akrobatyka i wiele innych, ale nie chcę pisać o sportach, o któych mam małe pojęcie.

P.S. Dlaczego tylko ja odpowiadam na pytania w tym poście?
P.S.2 Może niedługo wrzucę gdzieś filmik, na którym będzie pokazany hiper kozak z Capo. Znam typa osobiście (Brazylijczyk). Ten typ jest mega! Z resztą sami zobaczycie (ja padłem z wrażenia jak zobaczyłem jego fikańsko na żywo!).

Pozdrawiam!

SFD

Wysłana - 27 lutego 2004 14:01    Edytuj Cytuj
Fakt jeżeli chodzi o częstotliwość to jest to trochę mało. Ale faktem też jest że chcę podciągnąć się w akro. Co do tego co jest na tym plakaciku namazane to nie jest tego wiele. Coś w stylu:" Warsztaty Break Dance. Co drugo środa w m-cu zgłoszenia w kancelarii hali i pod numerem tel. bla bla bla" Więc wiele mi to nie powie. Będę ścigał kolesia od tych warsztatów i może on mi to troszkę naświetli. A co do Capo to chętnie bym się zapisał ale do człowieka, który mnie czegoś nauczy a nie do kretyna, który myśli że coś umie jak obejżał 1 film.

Jeżeli chodzi o treningi Akro we własnym zakresie to ćwiczę z kumplem. Ale jak to zwykle w takich sytuacjach bywa: Opieramy się tylko na własnych doznaniach. Nie wie ktoś gdzie można kupić instruktora Akro w przystępnej cenie?? Chętnie nabędę jeden egzemplarz... Ludzie wszelkie wskazówki dotyczące Akro mile widziane...

Yodzisz- odpowiadasz na pytania, bo jesteś jednym z nielicznych którzy się mną (i ową dyscypliną) interesujesz i co nieco znasz.... Więc tzw. Siła Wyższa...

yodzisz

Wysłana - 02 marca 2004 01:35    Edytuj Cytuj
Oka, wrzuciłem w końcu filmik. Miłego oglądania!
http://www.bboy_shop.boo.pl/Lelo_bad.mpg

Odpowiedzi jest na 78 stron.      poprzednia  następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

gimnastyka sportowa A-Z

Strony:  pierwsza  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  69  70  71  72  73  74  75  76  77  78  ...  ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.