Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

gimnastyka sportowa A-Z

mit20

Wysłana - 05 lutego 2004 18:28    Edytuj  Cytuj
Flage kiedyś robilem . Teraz pewnie by bylo gorzej bo dawno nie cwiczylem tego . Ogolnie trzeba do tego mocnych mięśni i duzo cwiczen .
Co do stania na rękach ,ciezko tu coś doradzić przez net .
A tego typu poręcze moj brat zrobił sam kiedyś ( z drewna ) . NIe dokladnie takie ale dobrze spelniają ( nadal ) swoją funkcje.

SFD

Wysłana - 05 lutego 2004 19:37    Edytuj Cytuj
mit czy to te "niskie poręcze" które były/są u nas w klubie??

SFD

Wysłana - 11 lutego 2004 16:30    Edytuj Cytuj
Yodzisz... Widziałem twój sampler... Po 2 latach Capo tak wymiatasz??? Stary ja prawie w kompleksy wpadłem... A myślałem że nie jest ze mną znowu tak źle... ALE JEDNAK JEST!!! Lecz nie przejmujmy się. Obecnie salto w tył wymaga już tylko doszlifowań z mojej strony(staram się jakoś wzmocnić i poprawić wyskok)I mam nadzieję, że jakoś mi to wyjdzie w najbliższym czasie... Jak narazie postawiłem sobie granicę czasową do 2 połowy maja (mam nadzieję że nie wymagam od siebie zbyt wiele). I mam jeszcze pytanko do Ciebie: Ile razy w tygodniu i po ile ćwiczysz, gdzie ćwiczysz, jak przebiega twój trening(prosiłbym o jak największe zobrazowanie) i czy ćwiczysz (jak gdzie i ile) poza stałymi treningami...

SFD

Wysłana - 11 lutego 2004 22:43    Edytuj Cytuj
ja tez sciagnolem ten filmik, spoko wymiatasz

yodzisz

Wysłana - 11 lutego 2004 22:49    Edytuj Cytuj
Vamirku, nie podniecaj się tak . To jest dość stary filmik, bo ostatnie rzeczy nagrywałem chyba w lipcu... Duuużo się nauczyłem od tamtego czasu. Dwa lata strzelą mi dopiero w marcu.

Obecnie treningi mam 3 razy w tygodniu. Najpierw przychodzę na trening początkujących, na których albo się obijam z kumplami, albo ćwiczę sobie swoje pierdółki. Po ty mam 1,5 godziny swojego treningu. Ćwiczymy na sali gimnastycznej (takiej w szkole - za***isty parkiecik ).
Oprócz tego czasami (ostatnio bardzo rzadko) chodzę z kolegami z treningów na wrocławski AWF poćwiczyć z akrobatami. Tam są super warunki do nauki takich rzeczy - do dyspozycji trener, parkiet, maty, ścieżka akrobatycna, batut i pełno innych rzeczy).
Dni, kore mam wolne od treningu Capo poświęcam na trening siłowy (siłówkę robię od 2 miesięcy). Po około miesiącu machania żelastwem strasznie siła poszła (z suplementami i dietą), a co za tym idzie wyskok itp. Siłówkę robię 3 razy w tygodni po ok. 1,5 godziny.

Moje treningi Capo przebiagają mniej więcej tak:
Rzogrzewka, rozciąganie - 20 minut
Trening właściwy - 50 minut
Roda - 20 minut

To w sumie tyle. Najwięej uczę się latem, W tym roku potrafiłem machać 5 godzin dziennie (troszkę rano i troszkę popołudniu).
Ogólnie ja strasznie złapałem wkręta na to wszystko i nie opierdzielam się na treningach, dlatego są efekty .

yodzisz

Wysłana - 11 lutego 2004 22:52    Edytuj Cytuj
Dzięki chłopaki, ale do wymiatania mi jeszcze daleko.
Mam w grupie takiego typa, który mota Capo od ok. 4 lat (wcześniej 6 lat karate) i on dopiero jest za***isty. Ma ogólnie bardzo dobre warunki do takich rzeczy, może umieszcze filmik z nim, ale nie wiem czy miejsce znajdę... Ogólnie dużą rolę odgrywa genetyka - czasami po jednym spojrzeniu widać czy koleś nadaje się do Capo czy raczej nic z niego nie będzie.

SFD

Wysłana - 12 lutego 2004 16:54    Edytuj Cytuj
Hello Again! Mam pytanie tym razem względem wyskoku, a dokładniej poprawy siły i wysokości wybicia. Czy chodzenie, kopanie w domu, próbowanie jakichś niewielkich akrobacji typu stanie na rękach czy coś w tym stylu w ciężarkach na kostkach (1,5 kg każdy) pomoże wzmocnić nogi i poprawi wyskok czy mija się to całkowicie z celem??

yodzisz

Wysłana - 12 lutego 2004 23:33    Edytuj  Cytuj
Z celem napewno się to nie mija, ale na wyskok lepsza jest siłówka - wspięcia na palce z obciązeniem (łydki), różnego rodzaju przysiad (uda)...

SFD

Wysłana - 13 lutego 2004 16:00    Edytuj Cytuj
Ale co jak mam 3 razy w tygodniu trening sekcji, raz (rzadko 2 razy) w tygodniu robie sobie z kumplem trening akrobatyki na hali, i do tego dochodzą względy finansowe, a siłownie mam w centrum miasta(fakt małe miasto ale 20-25 min drogi), no i jeszcze szkoła to może nie jest taki dobry. Nie mam czasu na chodzenie na siłownię. A co sądzicie na temat SUPER DUNKA?? A i obił mi się o uszy jeszcze jakiś program skocznościowy... Air Alert. Ale nigdzie go nie mogę znaleźć na czym on polega i jak go się robi...

yodzisz

Wysłana - 13 lutego 2004 23:47    Edytuj Cytuj
Te programy coś tam ponoć dają, ale strasznie obciążąją kolana. W końcu człowiek nie jest nawet stworzony do chodzenia, a co dopiero do skakania, capoeiry czy innej akrobatyki .
Wiesz, ja kupiłem sobie żelastwo i zasuwam w domu. Mam jeden gryf, do tego 40 kg obciążenia i mogę tym robić WSZYSTKIE partie swojego ciała. Ja nadal obstaje: siłówka > programy skocznościowe (przede wszystkim dlatego, że wiem co to znaczy mieć problem ze stawami).

Odpowiedzi jest na 78 stron.      poprzednia  następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

gimnastyka sportowa A-Z

Strony:  pierwsza  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  69  70  71  72  73  74  75  76  77  78  ...  ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.