Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie. Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko. Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym. Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób). Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne, konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
biore boldenon od 8 tygodni, i coś mi się zdaję że mam gęstą krew i jak leci to strasznie szybko mi krzepnie, czy ktoś wie coś na ten temat??? czy to może mi jakoś zaszkodzić i czy jest coś na rozrzedzenie
Jedynym schematem w kulturystyce,jest jego brak... 'Krac'.
Ekspert -
1251884797000
tomczers17
Wysłana - 02 września 2009 12:02
he. no wlasnie jakiego bolda bijesz? zastanów sie dobrze bo po twoim poscie sprzedaz wzrosnie.hahha. zart. ale w sumie taki rodzaj pimpu nie bezposredniego bylby ciekawy co nie.
Znawca -
1251885764000
flex1976 NO PAIN NO GAIN
Wysłana - 02 września 2009 12:31
No więc tak testosteron i jego pochodne zwiększają produkcję i liczbę czerwonych krwinek poprzez stymulację czerwonego szpiku kostnego. Wzmaga on także produkcję hemoglobiny która jest związkiem zawierającym żelazo przenoszące tlen z płuc do tkanek takich jak mięśnie. Daje to rezultat w postaci większych, bardziej twardszych,ukrwionych mięśni, które otrzymują więcej tlenu i składników odżywczych. Jest to pozytywny aspekt do pewnego miejsca, gdyż wynikiem jest zwiększenie pojemności treningowej i usprawnienie regeneracji tkanek.Co w naszym przypadku jest plusem. Niestety tutaj wystąpi nam problem w postaci za gęstnienia krwi (znaczący wzrost liczby czerwonych krwinek może prowadzić do nagromadzenia się płytek krwi i zakrzepicy) Dodatkową że związek chemiczny zawarty w krwiobiegu, zwany fibrynogenem, powoduje powstawanie zakrzepów i tutaj już mamy problem nie mały Istnieje sporo dowodów popierających tezę, że piwo i czerwone wino hamują działanie tego związku. Oczywiście nie jest to wymówką, by zapijać się, lecz umiarkowane spożywanie może być wzięte pod uwagę. Lekiem używanym do rozrzedzania krwi jest tak jak napisano już wyżej aspiryna. Aspiryna jest nieswoistym inhibitorem COX „Prostaglandyny”), który może mieć też negatywny wpływ na PGE-1 i PGF-2. Prostaglandyny są ważnym czynnikiem wzrostu w procesie budowy tkanki mięśniowej.Przy konkretnych cyklach polecam również zaopatrzyć się w lek o nazwie Ifapidin
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone.Wszechświat i ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej"
Ekspert -
1251887471000
jurekqq
Wysłana - 02 września 2009 14:10
BIORE BOLDA z BRD-Fid, mam gesta krew i szybko krzepnie, tzn, ze mam brac aspiryne?? , przeciez to jest lek na bole, od tak sobie chyba nie mozna tego brac codzienie, jak to jest, i jeszcze jedno, przez te zakrzepice moge miec zawal?? czy dobrze zrozumialem??
1251893407000
jurekqq
Wysłana - 02 września 2009 14:12
slyszalem tez ze napoje energetyzujace, jak tiger, red bul rozzedzaja krew to prawda??