Czy korzystanie z takich filtrow jest w porzadku czy to tylko biznes? znaczy sie, czy obok filtrowania roznych niechcianych osadow z rur nie zatrzymuje przydatnych zwiazkow lub nie zostawia dodatkowych substancji? Czy duza ilosc wody z takiego filtra jest odradzana? u mnie typowa ilosc, to 1-2 litry herbaty dziennie + w dzien treningu butelkowana mineralna.
bo wiadomo, ze za "czysta" woda (niskonisko-mineralna) jest niezalecana, to czy taki filtr nie idzie ku temu? kamien i inne syfy z rur w duzej mierze usunie, a co z tymi chcianymi skladnikami w wodzie?
Ja wolałbym pić więcej butelkowej, dobrej jakości bo maja dużą ilość minerałow ;)
1266659668000
smuk
Wysłana - 20 lutego 2010 11:18
A mnie zaciekawiła kwestia, czy takowe filtry faktycznie nie zostawiają dodatkowych niechcianych substancji w wodzie, choć pewnie tutaj się tego nie dowiem
1266661083000
Rafał_B
Wysłana - 16 sierpnia 2010 18:09
Odświeżę temat, bo zakupiłem taki czajnik kilka dni temu i jestem b.zadowolony póki co.
W mieszkaniu, które obecnie wynajmuję woda jest dość twarda (widać to po garach i osadzie na herbacie). Koloru na szczęście nie ma, ale posiada delikatny nieprzyjemny zapach.
Zielona herbata z przefiltrowanej wody (już bez zapachu) obecnie nie ma praktycznie żadnego "żuru" (3. dzień użytkowania sprzętu).
podro
Zmieniony przez - Rafał_B w dniu 2010-08-16 18:10:18
Zmieniony przez - Rafał_B w dniu 2010-08-16 18:10:59