Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie. Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko. Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym. Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób). Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne, konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
co z tych 5 leków polecacie do cyklu na mecie 100 tabletek chce wziac 15 mg dziennie cykl bedzie trwał 33 dni.....co brac w czasie cyklu? co przed i co po? bo widziałem strasznie duzo podzielonych zdan...a teraz wlasnie za 2 tygodnie bede zaczynał cykl...nie interesuje mnie cena...
Dołączam sie do pytania autora - bo sam pisałem nie dawno i konkretnej odp. nie dostałem
SPAMcjalista działu Doping Człowiek obdarzony najch*jowszą genetyką do wszelkich sportów Prowokator, spamer, specjalista z dupy wzięty
Specjalista -
1159112824000
szpaku1488
Wysłana - 24 września 2006 18:03
dalem ostatnio podobny temat i rozstrzyglo sie pomiedzy esseliv a essentiale
pierwsze kosztowalo 29zl a 2-gie 36zl jednak pani w aptece mowila ze skal jest ten sam tylko firma inna wiec kupilem tansze :) po silimarolu koledzy temperatury dostawali, a hepatil dopiero jest testowany, pozdrawiam
Wracam :)
Znawca -
1159113829000
marcinekkk
Wysłana - 24 września 2006 18:10
kupcie lecytyne jest w niej dużo fosfolipidów to tego hepatil i styknie.
Działanie: Poprzez stabilizację błon komórkowych komórek wątrobowych wykazuje działanie ochronne wobec miąższu wątroby. Działa stabilizująco, regenerująco i ochronnie na błony komórek wątroby.
Wskazania: W przewlekłych zapaleniach wątroby, jej toksycznych uszkodzeniach oraz w marskości wątroby. Także w okresie rekonwalescencji po ostrych zapaleniach wątroby.
Dawkowanie: Preparat podaje się po posiłkach. Dawka początkowa 140 mg 3 razy na dobę, dawka podtrzymująca 70 mg 3 razy na dobę.
Działanie: Przyspiesza wątrobowe i mózgowe procesy odtruwania, korzystnie wpływając na przemiany białek, tłuszczów i węglowodanów w organizmie oraz działa regenerująco na uszkodzone komórki wątrobowe. Ornityna zwiększa również tolerancję na substancje uszkadzające miąższ wątroby.
Wskazania: Ostre zapalenia wątroby i marskość wątroby niezależnie od etiologii, stany przedśpiączkowe oraz śpiączka wątrobowa. Ornitynę stosuje się także w zaburzeniach trawienia wywołanych niewydolnością wątroby.
Dawkowanie: Profilaktycznie stosuje się 1-2 tabletki 3 razy na dobę. W zapaleniu wątroby, marskości lub stłuszczeniu stosuje się 0,5-1,0 g/d. W ostrym zapaleniu wątroby 5-10 g/d, w przewlekłym zapaleniu wątroby i marskości 10-20 g/d.
_____________________________ Essential forte (fosfolipidy) 50caps (300mg) 40PLN
Działanie: Podawanie polienylofosfatydylocholiny prowadzi do zwiększenia ilości nienasyconych kwasów tłuszczowych wbudowanych w błony biologiczne. Pobudza aktywność lipazy lipoproteinowej oraz jej postaci wątrobowej, przyspieszając metabolizm VLDL.
Wskazania: Toksyczne uszkodzenie wątroby, alkoholowe i wirusowe zapalenia wątroby, stłuszczenie, marskość oraz inne.
Dawkowanie: Przed posiłkiem lub w trakcie posiłku - początkowo 600 mg 3 razy na dobę, w leczeniu podtrzymującym 3 razy na dobę 300 mg (kapsułki należy połykać w całości).
___________ Przy okazji warto wspomnieć o reszcie bardzo przydatnych i zarazem niedrogich preparatów jakie można nabyć bez problemu w aptece, a które znacznie poprawią efektywność cyklu:
FilomagB6 (magnez + witB6) 50tabs 7.5PLN Dawkowanie: 1tabs po treningu + 1tabs przed snem
Zincas forte (cynk) 50tabs 5.5PLN Dawkowanie: 1tabs przed snem
Bcomplex (witaminy z grupy B) 50 tabs 3.5PLN Dawkowanie: 1tabs do każdego posiłku
Vit C 30tabs (100mg) 2PLN Dawkowanie: 5 x 200mg dziennie najlepiej razem z owocem "
"..im Bewußtsein der Verantwortung vor Gott oder vor dem eigenen Gewissen.."
robie formę na euro 2012 potrzebujesz pomocy - pisz.
Specjalista -
1159115871000
Pauleq
Wysłana - 24 września 2006 18:52
najlepszy essential forte..
ale ja do mety szamalem sylicaps i wogule nic nie bolalo
Znawca -
1159116760000
Wiad
Wysłana - 24 września 2006 19:00
Ciekawi mnie czy stosujecie to podczas całego cyklu... Essentiale należy przyjmować co najmniej 3x dziennie, czyli opakowanie za 40zł starczy na 2,5 tygodnia. Zakładając,że cykl trwa 12 tyg. potrzeba byłoby 200zł na essentiale, a niektórzy proponują także zacząć przed i po parę tygodni... Sporo jak na produkt w praktyce raczej profilaktyczny i czy nie lepiej z niego zrezygnować zastępując metkę lepszy koksem (np. iniekcyjnym boldkiem)?
1159117228000
mr wallace
Wysłana - 24 września 2006 19:02
mjs, nie wiem, czy to Twoja robota, ale i tak łap soga
SPAMcjalista działu Doping Człowiek obdarzony najch*jowszą genetyką do wszelkich sportów Prowokator, spamer, specjalista z dupy wzięty
Specjalista -
1159117343000
legia_cwks
Wysłana - 24 września 2006 20:24
do kazdej tabletki mety jedna tabletka essential forte czyli jak ktos chce wziac na cykl 100 mety to musi miec 100 tabletek essential forte czyli wychodzi 50 zł czyli nie jest drogo...
...płacz na treningu, śmiej się podczas walki...
1159122263000
asdf0r
Wysłana - 24 września 2006 21:08
najlepszy essential forte..
ale ja do mety szamalem sylicaps i wogule nic nie bolalo
ja mialem wyniki badan watrobowych o 10 razy za duze i tez mnie nic nie bolalo