Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie. Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko. Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym. Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób). Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne, konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
esseliv i essentiale forte - strata pieniedzy czy nie?
dsdamian
Wysłana - 25 stycznia 2007 20:16
Sprawdź swoje BMI
oto wyciąg z leku esseliv:
Dawkowanie: Doustnie. Jeżeli lekarz nie przepisze inaczej, początkowo stosuje się 3 razy na dobę po 2 kapsułki, aby po 3 miesiącach przejść do dawki podtrzymującej 3 razy na dobę po 1 kapsułce. Lek należy przyjmować w czasie posiłków, nie rozgryzając kapsułek.
oraz z essentiale:
Dawkowanie: Doustnie. Dorośli: 2 kaps. 3 razy dziennie, następnie 1 kaps. 3 razy jako dawkę podtrzymujące. Leczenie powinno trwać 6-12 mies. Przyjmować w czasie posiłków, nie rozgryzając.
w obu przypadkach producent zaleca kilkumiesięczne terapie tym lekiem.
Jaki sens ma stosowanie tego na cyklu z użyciem "siedemnastki" przykładowo przez 5 tygodni?
na niewiele nam to pomoże.
Sam czytając o tym leku, o sylimarynie i tych innych gównach, sądze że hepatil po cyklu z "siedemnastką" jest najlepszym rozwiązaniem. No chyba że ktoś w ramach ogólnej regeneracji wątroby zafunduje sobie półroczną kuracje - ok
czekam na argumenty ludzi, którzy uważają że jest jednak skuteczne miesieczne stosowanie tego leku.
nie śadze żeby ktoś mnie do tego przekonał.
Zmieniony przez - dsdamian w dniu 2007-01-25 20:17:11
Też się nad tym zastanawiałem, po krótkim namyśle stwierdziłem, że jest to lek na regeneracje uszkodzonej wątroby. Ty biorąc koksy startujesz ze zdrowym organem, a lek bierzesz w mniejszej dawce (3x1tab) po to aby wzmocnić, zapobiec ewentualnym uszkodzeniom. Tak mi się wydaje.
1169752908000
dsdamian
Wysłana - 25 stycznia 2007 20:24
"WSPOMAGAJĄCO W PRZEWLEKŁYCH CHOROBACH WĄTROBY" czytam z info o leku.
w przewlekłych - ok. wniosek? skutecznie=przewlekle.
nie widze sensu brac 4-6 tygodni.
Ekspert -
1169753094000
A.D.W.
Wysłana - 25 stycznia 2007 20:33
bo dbając o wątrobe powinno sie brac caly czas po 2 kaps dziennie czy na cyklu z orali czy nie wątroba zawsze jest obciążona.nawet dieta wysokobialkowa odbija sie negatywnie na wątrobie więc myśle ze 30 zl raz w miesiącu nikomu nie odbije sie na kieszeni no chyba ze ktos woli kupic kolejne opakowanie metki:-%
1169753580000
dyq
Wysłana - 25 stycznia 2007 20:34
mam własne zdanie na temat osłon wątroby. nie poparte subiektywnymi odczuciami, tylko wynikami badań - prób watrobowych. ASPAT, ALAT, bilirubina. wynika z tego, że "osłony" takie jak sylimaryna, czy HEPATIL są nic nie warte, i po wykonaniu prób wątrobowych wyniki nie zmieniły się, a w pewnych przypadkach wręcz zmieniły się na gorsze (40 punktów ponad normę) po 2,5 tyg stosowania zgodnie z zaleceniem hepatilu
mam wyniki z kilku przypadków: jeden z tych przpadków to ćwiczący zażywający sterydy doustne (metanabol w ilości 200 tab / 5 tab dziennie) POPRAWIŁ próby wątrobowe. zażywał 3x dziennie po trzy tabletki esentiale. czas regeneracji - 45 dni
sam jestem przypadkiem, w którym poprawiłem próby wątrobowe o średnio 25-35 punktów, zażywając esentiale przez 2 tyg w ilosci 3x2 tab dziennie
jako dowód mam wyniki (nie tylko moje)
więc wynika z tego jasno, że esentiale TO NIE GÓWNO. o czym nie moge powiedzieć o sylimarynie i hepatil
1169753679000
kult
Wysłana - 25 stycznia 2007 20:35
zrob sobie cyklona z mety bez oslonek , przed i po zrob badania krwi itp, za jakis tam czas zrob to samo ale z oslonkami i tez zrob badania i wtedy ci wyjdzie prawda...proste
do roboty poganie...
Znawca -
1169753736000
dsdamian
Wysłana - 25 stycznia 2007 20:36
takiej wypowiedzi potrzebowałem
Ekspert -
1169753766000
mjś
Wysłana - 25 stycznia 2007 20:36
można wystartować 1-2msc przed cyklem
"..im Bewußtsein der Verantwortung vor Gott oder vor dem eigenen Gewissen.."
robie formę na euro 2012 potrzebujesz pomocy - pisz.
Specjalista -
1169753789000
Luk122
Wysłana - 05 lutego 2007 13:35
Dobra podepne sie tu..
Moja laska lyka tabletki na jedna z chorob gdzie pisze ze sa dosc toksyczne <nie nie lyka mety> ale pisze ze toksyczne dla watroby..
Wizyte u lekarza ma za niedlugo ale jak Wy myslicie czy moze stosowac oslonki ? livy iinne esselivy ??