Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

ergometr wioślarski

pawel30

Wysłana - 05 października 2006 21:10    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

proszę o pomoc,chcę kupić ergometr wioślarski, ale zastanawiam się jakie on daje efekty, jak wpływa na budowę sylwetki, jak powinno się na nim ćwiczyć, czy lepiej pobiegać na bieżni, w parku, czy ćwiczyć na ergometrze, podobno obciąża mniej stawy, jeśli ktoś na nim trenował to proszę o informację. jeszcze jedno chcę go kupić bo potrzebuję zrzucić wagę.

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 06 października 2006 14:46 
W większości przypadków polecamy:

Ultralife - Nox pump xtreme

CENA: 5.00zł
Gaspari Nutrition - MyoFusion

CENA: 149.00zł
Dymatize - Elite Whey Protein

CENA: 169.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,   odżywki białkowe,  odżywki na masę

capus

Wysłana - 06 października 2006 14:46    Edytuj Cytuj
jesli masz nadwage to nioe polecam biegania, bo rzeczywiscie obciaza stawy bardzo. na wioslarzu nie cwiczylem wiec nie wiem jakie daje efekty. poczytaj o treningu interwalowym i mozesz zastosowac na wioslarzu - podobno daje dobre efekty. do zrzucenia wagi dobry jest tez basen. ale chcac schudnac to przedewszystkim dobra dieta, ale z tym odsylam do dzialu odzywianie, poczytaj tam posty podwieszone.

pozdrawiam

Michalqqq

Wysłana - 06 października 2006 17:52    Edytuj Cytuj
Troche trenowałem na ergometrze ale bardziej pod względem wydolności organizmu niż kontroli wagi. Ale z własnego doświadczenia moge powiedzieć że nie tyle co waga spadnie co napewno spalisz troche tłuczczu. Z powodzeniem można na ergometrze robić treningi do okoła 1h potem już troche boli miejsce gdzie plecy tracą swoją szlachetną nazwę. Dobry do treningów tlenowych ale i świetny do szybkich anearobow. Rozwija wiele parti mięśni (całen nogi, brzuch, całemięśnie plecow, i od barków az po same przedramie). W sumie to polecam ale nie rade robić codziennie bo strasznie cię to znudzi. Pozdrawiam

MISTRZO

Wysłana - 07 października 2006 14:55    Edytuj Cytuj
a ile taki sprzet kosztuje gdzies

.... życie jest piękne ...
!!!!!!!!!! yyyeeeaaa

pawel30

Wysłana - 07 października 2006 17:02    Edytuj  Cytuj
w Szczecinie jest firma która sprzedaje ergometry firmy concept. Sprzęt uważam dosyć drogi najlepszy okaz 6.200 zł (model E), starszy model 5.200 zł., ale podobno do końca życia.

Michalqqq

Wysłana - 07 października 2006 19:41    Edytuj Cytuj
http://www.concept2.pl/start.htm
tu masz wszystkie info,łącznie z cennikiem (5200 zł).
a jak mało to masz to www.concept2.com

GeniuszKub

Wysłana - 08 października 2006 14:06    Edytuj Cytuj
Za tyle kasy to ja mam samochód!!! Nie ma jakiś dobrych ergometrów za 400 złotych. I czy ergometr jest lepszy jest od siłowni(chodzi mi o kręgosłup). Ile w tygodniu powino się ćwiczyć na ergometrze i ile godzin, żeby był widoczny efekt. Czy ergometr buduje mięśnie i dużą wytrzymałość?

Michalqqq

Wysłana - 08 października 2006 19:50    Edytuj Cytuj
No na jakies super zyski masy to ja bym nieliczył :) Jeżeli masa jest twoim priorytetem to kup sobie karnet na siłke. Co do kręgosłupa, to ergo przy odpowiedneij technice nie powinien go przeciążyć. Takiego taniego ergo nigdzie nie dostaniesz. A o efekty ćwiczenia to spytaj wróżke,aczkolwiek wutrzymałość można ładną na tym zrobić.
Pozdrawiam. A autorowi postu sugeruje karnet na siłce z ergometrami, bo jak ci się znudzi zabawka za 5000 to troche lipa

Zmieniony przez - Michalqqq w dniu 2006-10-08 19:56:11

GeniuszKub

Wysłana - 11 października 2006 14:53    Edytuj Cytuj
Mi nie chodzi o mase, ale o mięśnie!!!

Michalqqq

Wysłana - 11 października 2006 15:55    Edytuj Cytuj
heh, no tak się troche domyślałem że chodzi ci o mase mięśniową a nie tłuszczową :D Jeżeli chcesz osiągnąć maksymalne przyrosty tkanki mięśniowej to nie tędy droga. Ergometr pomoże ci zrobić wytrzymałość, spalić nadmiar kalori i wyżeźbić sylwetke. Ale magicznych przyrostów masy nie osiagniesz.

GeniuszKub

Wysłana - 13 października 2006 20:25    Edytuj Cytuj
No i o to mi chodziło!!! Właśnie poszukiwałem urządzenie, które wyrzeźbi mi sylwetkę(182 centymetry i 56 kilogramów- a powinem ważyć 64 kilogramy) i zbuduje wytrzymałość. Chce mieć wyrześbioną sylwetke, ale nie za bardzo, żeby nie biegać za wolno(64 kilogramy wystarczą)-czy uda mi się to osiągnąć.

Odpowiedzi jest na 5 stron.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

ergometr wioślarski

Strony:  pierwsza  2  3  4  5   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.