Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

ergometr - redukcja?

gogo2

Wysłana - 17 marca 2010 21:22    Edytuj Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Witam

Jak najlepiej spalić tłuszcz na ergo ? Na razie siadam sobie 2x w tygodniu ale docelowo bedzie to 3-4 jak tylko znajde czas i dostep do sprzetu. Najlepsze dla mnie na redukcji zawsze bylo bieganie, ale kontuzja kostki zmusza mnie do przesiadki na wiosla.
Przetestowalem dwie opcje:
1) 30 min, tempo 2:05/500m
2) 4-5 razy po 5 min tempo 1:55 (tak mi doradzil trener koszykowki)
Ten drugi trening wydaje mi sie bardziej meczacy, jestem bardziej spocony, czuje ze wytrzymalosc 'rosnie'.
Ktora opcja jest lepsza pod katem 'spalania' ? Moze macie jakas inna propozycje ?

Pozdrawiam
Rafal

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 18 marca 2010 18:38 
W większości przypadków polecamy:

Universal Nutrition - Shock Therapy

CENA: 139.00zł
Dymatize - Super Mass Gainer

CENA: 159.00zł
Nutrex - Lipo-6X

CENA: 119.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

gogo2

Wysłana - 18 marca 2010 18:38    Edytuj Cytuj
halo halo ? :)

N3sta

Wysłana - 18 marca 2010 19:22    Edytuj Cytuj
Mysle ze 30min poniewaz po jakis 20min biegu spala sie tluszcz w dolnej czesci brzucha, jesli chodzi jednak o druga opcje to chyba ten czas troche lepszy jakies 1:40.

Wiadomo, im wiekszy wysilek tym wiecej spalisz kalori a z tym sie wiaze tluszcz. 30min biegu w takim czasie nie jest zbyt wyczerpujace (przynajmniej dla mnie) no chyba ze biegasz po sniegu, trudny warunkach.

Jednak poradzilbym cos takiego:
- jakas rozgrzewka, 20min biegu, przerwa kilka minut i szybkie biegi np. 2x 2min biegu takiego szybszego.

[http://www.sfd.pl/Nesta__Dziennik_treningowy-t666384.html]

Zapraszam do mojego dzienniczka

"Wygrywa tylko ten, co ma jasno określony cel i nieodparte pragnienie, aby go osiągnąć..." - Napoleon Hill

gogo2

Wysłana - 19 marca 2010 11:27    Edytuj Cytuj
dizeki, co do biegania to pisalem ze mnie kostka ogranicza :(

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.