Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie. Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko. Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym. Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób). Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne, konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Mam pytanie dotyczące transportu kreatyny. jakiś czas temu znajomy mi powiedział że ponoć efedryna jest bardzo dobrym transporterem kreatyny (lepszym ponoć jest tylko czysta insulina). czy to prawda a jesli tak to gdzie mozna znalesc jakieś info o tym.
w tych tematch pare osob napisaeło że jednak działa jako transporter.
1193247421000
zluo
Wysłana - 24 października 2007 19:45
clen tak dziala, byla o tym mowa tutaj wielokrotnie. co do efedryny - byloby dosc logiczne, ale czy w teorii tak jest, a przede wszystkim - czy daje cos w praktyce pojecia nie mam.
dieta tez trening - musi bolec.
1193247952000
EL_Gawel
Wysłana - 24 października 2007 21:33
polecam tauryne+weglowodany.
Zycie to nie bajka.... Ani nie film akcji! Ani nie ring!
Efedryna czyli jako agonista receptora adrenergicznego odzialowywuje na receptoty beta i alfa adrenergiczne i glownie te srodki laczace sie w tkance powoduja lepszy transport kreatyny do komorek docelowych, bez substytutu reakcja biochemiczna nie bedzie miala miejsca. Porownanie peptydu - insuliny do betsympatykoamimetyka - clenbuterolu, efedryny etc. to glupota , tutaj zachodza zupelnie inne reakcje za posrednictwem innych mechanizmow.
Pozytywny jak HIV
Ekspert -
1193296824000
EL_Gawel
Wysłana - 25 października 2007 11:22
Luk 122 slucham wykladu twojego na ten temat jezeli wszystko mi dobrze objasnisz to zmienie swoje zdanie.
Zycie to nie bajka.... Ani nie film akcji! Ani nie ring!
Znawca -
1193304167000
Marqz
Wysłana - 25 października 2007 11:31
Czysta teoria jak z polepszaniem transportu kreatyny przez kofeinę - na papierze cacy w praktyce gó.wno. Jadłem już efedrynę z kreatyną. Gorzej niż sama kreatyna dla przyrostu mięśnia i gorzej niż sama efedryna na redukcji bo przy bieganiu kreatyna wraz z efedryną powodowała bolesne kurcze łydek. Pozdro.
Jeszcze nie spotkałeś sam siebie. Ale korzyść z tego, że w międzyczasie poznaje się innych ludzi jest taka, że jeden z nich może przedstawić Ci Ciebie samego.
Specjalista -
1193304678000
Infamous
Wysłana - 25 października 2007 18:27
Dobra sprobuj clenu 40mcg day + creatyna to pogadamy o teorii.