mam pytanie czy ktoś zwas miał juz takie objawy a mianowicie sporadycznie odczuwam ból w prawym boku to jest ból taki przeszywający od żeber,nie jest to mocny ból lecz co jakis czas sie pojawia.co to może być ?watroba?
hmm ten ból nie wyglada mi zabardzo na kręgosłup jeszcze może to być nerka,bo ostatnio coś często chodzę lać prawie co 2 godziny
masy nigdy zawiele!!! pozdrawiam Seba
1082459874000
SFD
Wysłana - 26 kwietnia 2004 00:44
To raczej na pewno wątroba.Spróbuj zrobić mały test: leżąć na plecach, nogi ugięte, brzuch rozluźniony, połóż jedną rękę w mijscu bólu, a drugą uderz w nią kilkakrotnie (spróbuj mieć rozluźniony brzuch, jeśłi sie napinasz niech ktoś Ci go zrobi). Jeśli odczuwasz nasilenie bólu w momęci euderzenia zgłoś sie do lekarza, a jeśłi nie to obserwuj kiedy ten ból występuje - może po tłustym posiłku itd.
Donand! W klacie, czy brzuchu? Bo ból wątroby raczej ludzie opisuje jako ból "u góry" brzucha, po prawej stronie, w okolicy łuku żeber. Jeśli to rzeczywiście klata to jaki jest ten ból? Boli Cię konkretne miejsce, czy jest on rozlany? (jakbyś go pokazał lekarzowi? - używając tylko palców, czy całej ręki do wskazania miejsca bólu?)
1083003835000
Boofi
Wysłana - 26 kwietnia 2004 23:55
takie przeszywające bóle to towarzyszą ludzkości od poczatku... nei przejmuj sie zanadto
XXX Boofi XXX Hard Core Straight Edge "Blood and Guts bro , thats the way it goes !!" - lifter ?
Nie dyskutuj z d****em. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.
Ekspert -
1083016542000
donald
Wysłana - 27 kwietnia 2004 13:18
mam takie kłucie w okolicach serca i po drugiej stronie