Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 373 razy
słowa kluczowe: drop  sety 
Autor

drop sety w hst

tenzak

Wysłana - 04 marca 2010 19:16    Edytuj Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Witam chcialbym do mojego treningu HST dorzucic drop sety. trening wyglada nastepujaco:

-przysiad/mc
-dips
-podciaganie na drazku
-wyciskanie zolnierskie

opuszczam mikrocykl 15, w 10 robie trzy, w 5 cztery a w negatywach 5 serii - wiec drop set powinienem dorzucic jako dodatkowa serie czy zamienic ostatnia serie na drop set??? jak mam byc szczery to osobiscie wolalbym drop set dorzucic jako dodatkowa serie

mam jeszcze takie jedno pytanie - czy drop set musze robic jakims okreslonym ciezarem czy np po przysiadach ze sztanga moge robic przysiady bez obciazenia (15-20 powt), po dipsach z dopinanym obciazeniem dipsy bez obciazenia (15-20powt), po podciaganiu na drazku podciaganie z nogami opartymi np o krzeslo (tez 15-20powt)?

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 04 marca 2010 21:22 
W większości przypadków polecamy:

Ultralife - Nox pump xtreme

CENA: 5.00zł
Olimp - Gold Omega 3 sport edition

CENA: 38.00zł
Nutrend - Flexit drink

CENA: 46.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

canecorso

Wysłana - 04 marca 2010 21:22    Edytuj Cytuj
ostatnią serie zrób drop setów, nie musisz robic 5 pełnych powtórzen w ostatniej serii, zrób 3-4 powtórzenie zdejmij ok 20% i drop,znów 20% i drop, w tropach ród do max 12-15 powtórzen, jesli je przekroczyszn to znaczy ze za maly ciezar zdjąles.
IMO nieopuszczałbym 15 tek, wpływaja na wydolnosc, kondycje no i przygotowja do ciezarów

Doradca w dziale Alternatywna Droga
Pomoc w układaniu diet i treningów GG 4054732
Testy: [http://www.sfd.pl/Test:Rywalizacja_GOLDEN_LION_oraz_IRON_HORSE_by_radoslaw88_vs_canecorso__pods.str.45-t675369.html]

tenzak

Wysłana - 04 marca 2010 21:36    Edytuj Cytuj
dzieki wielkie:) tzn z 15 jest tak ze robie 2 treningi tego minicyklu tak dla rozgrzania ale bede robil calosc - tak jak radzisz. a nie moze byc tak z drop setami ze zrobie ich jedna-dwie serie bez obciazenia (tzn dips, przysiad i podciaganie na drazku) po 12-15 powt??? zebym nie musial odejmowac po te 20% czy ilestam tylko tak mniej wiecej

tenzak

Wysłana - 05 marca 2010 14:26    Edytuj Cytuj
?

MOREPOWER

Wysłana - 06 marca 2010 01:07    Edytuj Cytuj
"mam jeszcze takie jedno pytanie - czy drop set musze robic jakims okreslonym ciezarem czy np po przysiadach ze sztanga moge robic przysiady bez obciazenia (15-20 powt), po dipsach z dopinanym obciazeniem dipsy bez obciazenia (15-20powt), po podciaganiu na drazku podciaganie z nogami opartymi np o krzeslo (tez 15-20powt)? "
Owszem, podciaganie się, z wypychem nóg[i to samo na dipsach]jest dobrym, bo bezpiecznym sposobem pomagania sobie.

Co do drop setów-ściągnij 20-30% obciążenia, nie całe obciążenie, bo to trochę bez sensu, za lekko ci będzie, chyba że te 15 powtórzeń to bedzie twój maks bez obciążenia ale nie wydaje mi się.
Specjalista -

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.