Jakie ćwiczenia polecacie na budowę mięśni na brzuchu? chodzi mi o miesnie proste i skośne...zalezy mi bardzo na zbudowaniu miesni na bokach czyli miesnie skosne bo prawie ze ich nie mam no i poprawieniu miesni prostych..
NIe mam żadnych specjalnych maszyn tylko hantle, sztangi, lawka skosna itp ;)
jedyne co ci będzie potrzebne w tym to chęci i konsekwencji "całe morze"- no albo przynajmniej trochę. w sumie nawet wystarczą ci spinanie i spinanie ze skrętem, jednakże nie wierzę abyś miał dobry dół brzucha gdy góra jest do "zrobienia"- więc albo unoszenie nóg/bioder/ na skraju ławeczki, albo w podporze/ruchy krótkie unosisz czy to klatkę czy biodra siłą mięśni brzucha a nie innych
"Każdy ma w swoim życiu swoje Westerplatte" Jan Paweł II "Gorzki to chleb jest polskość" C. K. Norwid
Ekspert -
1173901046000
xxxwroc
Wysłana - 14 marca 2007 20:45
Sory ze takie glupie pytanie ale trochę nie zrozumiałem... Napisleś że spinanie dla pewnosc iczy dobrze zrozumialem odwiedzilem atlas i szukam cwiczenia o nazwie spinanie...chodzi o to ze leze plasko i tylko nogi podciagam ?? jezeli tak to co ze sklonami? np na lawce skosnej ? a co do unoszenia nog na lawce to nie bardzo wiem o co ci dokladnie chodzi :F mam jeszce drazek wiec moze warto by bylo wykonywac cwiczenia UNOSZENIE NÓG W ZWISIE NA DRĄŻKU:
acha i tak amsz rade doł mam słaby zreszta jak i cały brzuch
Zmieniony przez - xxxwroc w dniu 2007-03-14 20:46:53
A te A6W jest dobre do budowania masy mięśniowej brzucha??? Narazie chodzi mi o to zeby powiekszyc mase miesniowa na brzuchu a na rzezbe przyjdzie czas ktorego duzo nie mam :D
Apokalipsa czekam na odpowiedz na mojego wczesniejszego posta :)
EDIT!
Teraz wlasnie przeczytalem o A6W "Jest to zestaw ćwiczeń na mięśnie brzucha wykonywane w celu spalenia tkanki tłuszczowej zalegającej w ich obrębie oraz do znacznego wzmocnienia wszystkich mięśni brzucha. "
Tak wiec czytaj uwazniej ze ja chce zrobic mase miesniowa na brzuchu a nie spalic tkankę tłuszczową :)
Zmieniony przez - xxxwroc w dniu 2007-03-14 20:58:34
1173902195000
Chong Li
Wysłana - 14 marca 2007 21:06
Wpisz w wyszukiwarce forum ABS II
Pochlebcy są podobni do przyjaciół tak jak wilki do psów
1173902794000
apokalipsa NUTRIFARM
Wysłana - 14 marca 2007 21:18
xxxwroc -mięśni brzucha ani za bardzo nie zmasujesz ani nie wyrzeźbisz- praktycznie po niczym.
te ćw. o ktorych pisałem powinieneś znależć także w abs.
skłony na skraju ławeczki to takie "latwiejsze unoszenie bioder/nóg/ w zwisie na drążku.
"Każdy ma w swoim życiu swoje Westerplatte" Jan Paweł II "Gorzki to chleb jest polskość" C. K. Norwid
Ekspert -
1173903520000
frisco
Wysłana - 14 marca 2007 21:18
najlepsze cwiczenia na masowanie to najprostsze cwiczenia, czyli brzuszki + brzuszki ze skretem tulowia + odpowiednia przerwa miedzy seriami + odpowiednia ilość serii i powtorzeń. pamietajmy, ze brzuch to normalny miesien i do masowania przyjmuje sie te same zasady.