dlaczego nikt na forum nie poleca jako dobre zrodlo bialka maślanki??kupilem sobie dzisiaj maślanke smakowa(truskawokowa) i na etykietce jest napisane ze ma3.4 gramy bialka to jak sobie literek tego wypije to mam prawie 35 gram bialeczka!!! dodam jeszcze ze w skladzie jest serwatka w proszku. przeciez bialka z przetwrow mlecznych sa pelnowartosciowe.a do tego bardzo dobre w smaku. dlaczego nikt nie poleci wypic takiego czegos po treningu naprzyklad??cos jest nie tak z tym bialkiem??
Maślanka naturalna jest bardzo ok, jednak zawiera również laktozę i trochę tłuszczu i z tego powodu powinniśmy jej unikać po treningu. Smakowe zawierają dużo cukrów i konserwantów dlatego ich nie polecamy.
Beatus, qui prodest, quibus potest
Ekspert -
1138911562000
aros86
Wysłana - 02 lutego 2006 21:34
no ta ma 7 g wegli i 1,7 tluszczu myslame ze po treningu nie bedzie zle troche sie uzupelni strat ale mowisz ze lipa??i ie warto?
1138912440000
Charon ZASŁUŻONY
Wysłana - 02 lutego 2006 21:48
Po treningu nie, nie wiem jak Ciebie, ale mnie maślanka bardzo syci, a po godzinie powinniśmy spożyć następny posiłek, więc mógłby być problem, w ciągu dnia jak najbardziej.
Beatus, qui prodest, quibus potest
Ekspert -
1138913335000
k3ho
Wysłana - 02 lutego 2006 22:19
kiedy nalezy uzupełnić glikogen w mieśniach oraz dostarczyć aminokwasów, unikajmy tłuszczu który to spowalnia
Jezeli cos robisz to staraj sie to robic jak najlepiej potrafisz a nie jak przecietny kowalsky ,bo zostaniesz przecietnym kowalskym
Ekspert -
1138915178000
aros86
Wysłana - 03 lutego 2006 16:39
no tak zeby odnowic zapasy glikogenu to tluszcz jest niewskazany, ale po treningu zawsze carbo biore a dopiero z pol odzinki pozniewj bym sobie taka maślaneczke wyil z jakas bułka i traktowal bym to jako posilek potreningowy zawsze to jakies urozmaicenie bo zazwyczaj jadam to samo a to troche mi zmieni
dobrze by tak bylo?? czy nadal odpada:-%
1138981153000
zakrześ
Wysłana - 03 lutego 2006 16:41
a co do maslanki to mozna jeszcze pospekulowac np. chuda 0,5% zawiera laktoze glukoza + galaktoza _obydwa te cukry uzupełniaja glikogen w przeciwienstwie do fruktozy
gdyby tylko dodac do tego samej glukozy i jeszcze jakis białek oraz kretki ktorej trzeba dac w tym przypadku wiecej spowodu tłuszczy wiec jakies spekulacje zaczynamy
oooo no wlasnie, dobrze mowi
a tak sie sklada ze sobie cykl kreatynowy zaczolem moze dobrze mi zrobi, tylko ta maslanke to chyba z pol godziny po kreatynie tak??czy dowalic do niej carbo i kreatynke wypic z nia??
1138996166000
outsidee
Wysłana - 04 lutego 2006 01:29
Zakrześ nie cuduj , bo goscie zaczną pic maslanke po treningu Pzdr.