Temat: Treść:
Autor

dobra cwaniaczki ;) Tajski Box a kick boxing...

ender00

Wysłana - 16 lipca 2003 23:54    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Hmm czy ktos doswiadczony moze mi powiedziec czemu laczenie Tajskiego boksu i bjj ma byc lepsze niz laczenie np kichboxingu z bjj ... Co przemawia nad wyzszoscia Tai boxu Mu... jakis tam TAI ;) hehe nie pamietam jak to dokladnie brzmialo,.

"Racja silniejszego zawsze lepsza bywa"

" Racja silniejszego zawsze lepsza bywa "
" Najslabsze psy najglosniej szczekaja "
-= SFD FIGHT CLUB =-

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 17 lipca 2003 00:22 
W większości przypadków polecamy:

Olimp - Massacra

CENA: 109.00zł
Ultimate Nutrition - Horse Power

CENA: 129.00zł
Trec - NitroBolon II powder

CENA: 119.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

SFD

Wysłana - 17 lipca 2003 00:22    Edytuj Cytuj
Nie ladnie nazwales temat i ci nie powiem w takim razie :P

Mess with the best die like the rest :P

pinecone85 ZASŁUŻONY

Wysłana - 17 lipca 2003 00:36    Edytuj Cytuj
hmm Cwaniaczku no wiec Thai dopracowal do prawie ze perfekcji walke w stojce a zwlaszcza poldystans (klincz) mamy szeroga game ciosow i kopniec lokciem i kolanem, destrukcyjnych w skutkach dla przeciwnika, mamy rowniez wielka bron, low kick, a chyba nikt nie kopie tak dobrze loka jak thai(boxer). Moim zdaniem czemu polaczenie dobre z bjj, gdyz w tym stylu graplerskim czesto rowniez dazy sie do klinczu, tak jak w tajskim, celem w bjj jest wychaczenie rzut podciecie wejscie w nogi ( chociaz to ostatnie mozna z troszke wiekszej odleglosci ) i tu i tu bliski dystans, mozna oslabic/odwrocic uwage przeciwnika kolanem lokciem czy czymkolwiek a nastepnie spokojnie wyciac i skonczyc walke w parterze, napewno jest wiele powodow dlaczego to polaczenie jest wrecz idealne, nie mowie ze kick + bjj jest zlym, bo byla by to nieprawda, rowniez jest to dobra kompilacja styli. Reszte niech Ci powie kto inny, bo mi sie spac chcePZDR.

" Tu nie chodzi o to zeby byc wielkim, tu jeszcze trzeba cos umiec...... synku"
BJJ Lublin!!!!!!!!!!

Grappling

Znawca -

ender00

Wysłana - 17 lipca 2003 10:41    Edytuj Cytuj
hehe taki niewinny zarcik w temacie... A na kicku tez ucza low kickow... ale ok... hmm moze sie skusze na tego thaia ;)

"Racja silniejszego zawsze lepsza bywa"

" Racja silniejszego zawsze lepsza bywa "
" Najslabsze psy najglosniej szczekaja "
-= SFD FIGHT CLUB =-

paionk

Wysłana - 17 lipca 2003 15:18    Edytuj Cytuj
To moze teraz ja.Popatrzmy na to z drugiej strony.Jesli w
Taju dążymy do klinczu to w klinczu łatwiej wejść w nogi.W kicku trzymasz
na dystans wiec trudniej podejść.Tylko prosze nie pisać że kickboxer nie
potrafi kopac lowów, bo jak umiesz kopac rundhousa na glowe to lowa tez potrafisz.Jeszcz jedno.Kick jest w Polsce dosc popularny, przezco mozna znalesc trenerów wysokiej klasy.Ja bym został przy kicku.

Luta Livre & Dragon Kickboxing Toruń

SFD

Wysłana - 17 lipca 2003 15:58    Edytuj Cytuj
To sa 2 CALKIEM INNE techniki.

(...) w tle jeziorko. Jak scena, a my jak publika. No i widze Mistrza, jak do niego podbiega taki podpity malolat nizszy o glowe, mistrz do tylu krok, rece w rozsypce, dwa sybkie strzaly, mistrz pada, malolat mu kopa. Mistrz sie podniosl jednak, pozycje przyjal w trybie magicznym, na to malolat dwa szybkie strzaly, mistrz pada i to byl koniec.

pinecone85 ZASŁUŻONY

Wysłana - 17 lipca 2003 23:07    Edytuj Cytuj
low kicka kopiesz niemalze wyprostowana noga( nie wiem czy dobrze tluamcze) a okrezne kopiemy z skreceniem bioder, no i ze zgieciem kolana. Fakt w Polsce nie ma fachowcow od Thaia, a kickerow jest duuuuuzo dobrych. Ale pytanie bylo ogolnie o zestawienie, a nie o warunki cwiczenia wiec odpowiedzialem tak a nie inaczej.

" Tu nie chodzi o to zeby byc wielkim, tu jeszcze trzeba cos umiec...... synku"
BJJ Lublin!!!!!!!!!!

Grappling

Znawca -

MuayFan

Wysłana - 17 lipca 2003 23:48    Edytuj Cytuj
Warto uczyc się Muay Thai pomimo, że nie ma jeszcze dobrej bazy szkoleniowej. Można uczyć się MT za granicą, kupować/oglądać filmy instruktażowe (właśnie zasysam na dc++ ), organizować seminaria, jeździć na zawody i uczyć się od lepszych.
Mi pasuje bardzo styl MT. Raz próbowałem się przestawić na Kickboxing ale się nie udało. Kiedy walczyłem w formule kb co chwila przychodziły mi do głowy akcje, których nie mogłem zastosować.

Tą stronę powinienneś odwiedzać codziennie! http://www.pajacyk.pl/
K.O.WAL Muay Thai K.O.WAL Muay Thai K.O.WAL Muay Thai K.O.WAL Muay Thai K.O.WAL Muay Thai K.O.WAL Muay Thai

Tę stronę powinienneś odwiedzać codziennie! [http://www.pajacyk.pl/]

GINO.

Wysłana - 19 lipca 2003 20:22    Edytuj Cytuj
wczoraj wrocilem z francji gdzie poznalem kolesia od boxu tajlandzkiego , trenowal go koles ktory byl mistrzem swiata w thaiu nie wiem w jakiej wadze ale koles prezentowal bardzo dobry poziom!!!
a roznica miedzy thaiem a kickiem jest choc niektorzy jej niedostrzegaja calkiem spora!!!!
sile muai thai musisz poczuc na sobie !!! jesli sprobujesz to zobaczysz dlaczego tak jest dobrze reklamowany)
a kick + bjj tez jest dobrym polaczeniem
pozdrawiam @ll

GINO

GINO

baster-pl

Wysłana - 20 lipca 2003 17:46    Edytuj Cytuj
GINO juz z powrotem? cos nie wyszlo? moze opowiedz cos o tym w twoim temacie pozegnalnym

==============================================
Nie ma tego zlego ... czego bym nie zrobil

Dobrze jest żyć, ale życ dobrze jest lepiej.

GINO.

Wysłana - 20 lipca 2003 22:47    Edytuj Cytuj
ok:)

GINO

GINO

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

dobra cwaniaczki ;) Tajski Box a kick boxing...

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.