teraz też stosuje splita bo niestety "wyrosłem" z obciążenia które mam na siłowni(140kg) i nie ma sensu utrudniac sobie i kombinowac z progresją na hst
juz zamówiłem obiciążenie i wtedy znow hst cwicze obecnie cwicze 3dni w tygodniu staram sie zwiekszac intensywnosc, jesli nie strace masy(miesniowej) to bede zadowolony
a jaki plan na siłe według ciebie jest najlepszy. Ja stosowałem hita,trenowałem raz w tygodniu jedna seria ,jedno ćwiczenia na każdą partię ,ale nic to nie dawało i przestałem:)
1104244961000
PePoNeNt
Wysłana - 28 grudnia 2004 16:02
"Ja stosowałem hita,trenowałem raz w tygodniu jedna seria ,jedno ćwiczenia na każdą partię "
*tu jest blad bo 1seria to za mało na partie, musi być pare cwiczen(po 1-2 serie) wtedy grupa bedzie wystarczająco przestymulowana pod wieloma kątami, trening ma być intensywniejszy, krótszy. HIT sprawdza sie w budowaniu siły, lecz ważną rzeczą jest progresja którą dobieramy intuicyjnie
"ale nic to nie dawało i przestałem" *nic dziwnego:) trening jaki napisałeś to nie HIT i byłby on dobry jako roztrenowanie po przewlekłych kontuzjach czy w innym przypadku ale nie wtedy kiedy walczymy o mase.
boję sie przetrenować bo w szkole średniej dużo ćwiczyłem, dużo jadłem i sie spasłem, po jakiś 3 latach zaczęły mi sie robić rozstępy, zwłaszcza na bicepsie i teraz boję się przetrenować hehehhee lepiej mniej niż więcej nie Tak więc teraz zaczynam znowu ćwiczyć i jak sie będe przetrenowywał jak kiedys to znowu to rzuce ,tak wiecej jestem początkujący to może dwie serie mi styknie jak myslisz, a tak wogóle każda ma być do załamania czy może lepiej zastosować ten trening theradevila tylko on proponował 3 razy w tygodniu 10 serii , a ja bym robił tylko jedną ,po co się przemęczać :)
1104248410000
PePoNeNt
Wysłana - 28 grudnia 2004 18:51
na tym polega w HIT zwiekszanie intensywnosci ze dodajesz coś czyli powtorzenia serie albo ciezar i nie ma mozliwosci ze sie przetrenujesz jesli bedziesz dobrze obserwował ciało