witam mam kolegę i w jego imieniu pisze bo on nie ma dostępu do neta a ja nie znam odpowiedzi otóż ma on 19 lat ale jest słabo rozciągnięty nigdy nie chodził na żadne sporty walki sam tez się nie rozciągał poleciłem mu plan do rozciągania z tego działu ale on podobno słyszał że w jego wieku już się nie rozciągnie bo yyy nie może bo już się mu łopatka w tym wieku czy cos tam,,,, nie wiem dokładnie o co mu chodziło ale chciał żebym na tym forum skąd wziąłem plan się spytał czy to prawda że po skończeniu tyle lat nie ma szans na to by był porozciągany i wysoko kopał
aby na pewno U mnie na sekcji były przypadki, że gość do pasa ledwo nogę podnosił a na głowę kopał bez problemu.
Jak zacznie się teraz rozciągać systematycznie to coś z tego będzie. Mam kolegę co w wieku 19 lat rozciągał się trochę później mu przeszło i zaczął znowu koło 30 roku życia po 2 latach zrobił w końcu szpagat.
efekty będą, z tym że wolniej z tym kopaniem wysoko bez rozciągnięcia to troche prawdy - mnie do szpagatu tureckiego chyba z pół metra brakuje, a na wysokość swojej głowy kopnięcie okrężne wchodzi mi na lajcie
"No matter your goal, achieving it always starts with belief - do not underestimate the strength within."
Dokładnie technika.Koledze bedzie trudniej o szybkie efekty bo miesnie,ściegna sie juz ustabilizowały dlatego będzie musiał się dluzej rozciagać i cierpliwie czekac
1249903597000
Draciel 3
Wysłana - 10 sierpnia 2009 13:29
miesnie,ściegna sie juz ustabilizowały
tego czegoś mi brakowało by się dokładnie wypowiedzieć
i czy tak mogę????? a wo gule autor obu tekstów w pierwszym linku najpierw robi ćwiczenia statyczne a potem dynamiczne natomiast w drugim linku pisze by najpierw robić dynamiczne potem izomet. a potem statyczne więc jak w końcu
Zmieniony przez - Draciel 3 w dniu 2009-08-10 14:47:44
Zmieniony przez - Draciel 3 w dniu 2009-08-10 14:48:21
Zmieniony przez - Draciel 3 w dniu 2009-08-10 14:49:31