Potrzebuje jakiejs diety wysokobiałkowej tylko sam nie wiem jak ona ma wygladac........prosze zaproponujcie mi jakies juz gotowe diety wztost 175cm waga 66kg
Witaj. Idziesz na łatwiznę. To nie forum gdzie: Dostajesz gotowca, ludzie robią wszystko za Ciebie. Tutaj poprawiamy, doradzamy, dyskutujemy. Więc poczytaj i spróbuj ułożyć coś dla siebie. Dieta wysokobiałkowa to obciążenie dla wątroby, nerek. A większą ilość białka daje się na redukcji a patrząc na wagę to nie sądze żebyś zamierzał się odchudzać ?? Na masie daj 2g białka, resztę kalorii daj z węglowodanów i tłuszczy. Trawienie i przetwarzanie oraz synteza białka to proces energochłonny i wymaga dostarczenia większej ilości kcal niż samo białko może dać organizmowi. Więc zastanów się czy zrobisz masę na tym? > Raczej nie...
If You do things half-heartedly, u can expect half-hearted effects. Ile od siebie dajesz tyle do Ciebie wraca (by Pepo).
Ekspert -
1204725566000
rochu
Wysłana - 05 marca 2008 16:34
" Za diety wysokobialbkoweprzyjmuje sie takie, ktore dostarczaja 100 lub wiecej gramow bialka dziennie."-----> zrodlo: " Zasady zywienia czlowieka" wydawnictwo WSiP. Dieta wysokobialkowa nie musi oznaczac odrazu 3-4g bialka na kilogram masy. Zgadzam sie jednak z Toba co napisales, ze wszystko musi zrobic sam poniewaz naucza sie, ze wszystko bedzie podane im na tacy Do autora: uzyj wyszukiwarki bo wszystko co chcesz wiedziec napewno tam jest.
rochu
1204731256000
Skalar.
Wysłana - 05 marca 2008 17:05
Tylko że wysokobiałkowa dla zielonych oznacza, że głównym i prawie jedynym źródłem w diecie są białka. Więc nazwa wysokobiakowa jest nie trafnie przyjęta.
If You do things half-heartedly, u can expect half-hearted effects. Ile od siebie dajesz tyle do Ciebie wraca (by Pepo).
Ekspert -
1204733149000
rochu
Wysłana - 05 marca 2008 17:11
Jesli faktycznie o to mu chodzilo to moj blad.
rochu
1204733510000
Skalar.
Wysłana - 05 marca 2008 17:18
Nie napisał tego ale pewnie tak mu się wydawało/wydaje. Często bywa że początkujący chcą budować mieśnie jedząc same białka. Mi nawet tak doradzają, jak czasem się pytam jaką mają dietę (a sam jestem chudy).
Ekspert -
1204733899000
rochu
Wysłana - 05 marca 2008 17:36
Moj kolega cwiczy na silowni w sumie juz ok 1 roku z przerwami a kiedy u niego jestem to wpierd**a chleb z margaryna + jakis dzem i mowi jakiej to on przemiany materi nie ma, jak to on przytyc nie moze a wazy 72 kilo i nie ma wogule rzezby a kiedy mu mowie zeby wzial sie za normalne jedzenie to on mowi ze sobiwe bedzie bialko kupowac wiec kazdy co nic nie wie ma inaczej
rochu
1204734978000
seba00ster
Wysłana - 05 marca 2008 21:21
to jak wkoncu panowie z ta dieta jest?????????????warto ja zaczynac w moim przypadku???????