Jaja kurze całe 70g 8 6 0 85 Ser twarogowy chudy250g 50 1 9 248 ŁĄCZNIE: B57 T7 W9 332kcal
moj komentarz: Dieta OCZYWISCIE PRZYKŁADOWA. mam Wheya - chce go dac okolotreningowo tak po 30g przed i po. Ma to sens???:) to ma mnie minimalnie redukowac, bądź mam utrzymywac wage. Jeśli schudne, będzie milo, jeśli nie, doesn’t matter – ma być ZDROWO i po pakersku. Low carb mi sluzy:D tym bardziej duza ilosc bialka - zrobial to celowo:) warzywa są okolotreningowo, bo nie umiem się bez nich obyc. Nie szkodza mi, jeśli są tak godzine, półtorej przed posiłkiem, mysle… a może nie mam racji? Co Wy na to? Rano nie mam czasu na sałatki… Ew mogę je z „przed” treningu wrzucic na kolacje, jak tak zatwierdzicie, na wiecej niż 5 posilkow nie mam zwykle czasu. Jak mogę to rozbijam na 6 czasem 7 jak się da (np. jak siedze w domu). warzywa jem glownie na surowo,no chyba ze to brokuly, kalafior czy szpinak to gotuje;) jak mam wiecej kasy wymieniam kure na czerwone mieso (min raz na 2 tyg, max raz w tyg) jak jestem w ogole mega bogata to jem lososia (duzo rzadziej ostatnio) warzyw moge jesc wiecej niz tutaj, wybieram zielone (ogorki, salate(uwielbiam!),cukinie,brokuly, szpinak (uwielbiam!!), zielona papryke itp), pozniej jako drugie pozniej do koloru dobieram biala papryke,zolta i pomaranczowa w malej ilosci,rzodkiewki,kalafiora. Tu juz sie kieruje kalorycznoscia. czasem jem buraka czy marchewke na surowo,szparagowa fasole, jak mam bardzo ochote na slodycze. owoce raz na 2-3 tyg, jak mi sie zachce, tylko swieze z bazaru:) odswietnie dla smaku dodaje kapary, oliwki do moich sałatek symbolicznie… tunczyka w puszce staram sie jesc max 1 raz w tyg, bo to puszka w koncu....ale jak nie mam czasu gotowac, jak jest bardzo zly dzien, z pelna swiadomoscia jem puszki byle by nie jesc np slodyczy! albo miodu lyzka, jak to mi sie zdarza jak spieprze diete czasem:P i zrobi mi sie cheat day z marnymi trzema posilkami na przyklad:( uwaga: do moich grzechow głównych należy kawa z mlekiem 0,5% , mogę go wypijac od 300do 500ml nawet,gdy się np. ucze. Wliczmy to do cheat meal’i , okeej?:}
ZAZNACZAM: z gory dziekuje za oferty matrymonialne na maila;/ nie jestem na forum w tym celu!
sukces = wiara w siebie.
1252864839000
agnes4869
Wysłana - 13 września 2009 20:17
Waga : 59,5
Wzrost : 1,69
Obwód klatki : 85cm
Obwód ramienia : 29
Obwód talii : 67
Obwód uda : 55
Obwód łydki : bd.
Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej : 17% - wg obliczeń wagi , 20 wg mierniczka 'do reki'
Aktywność w ciągu dnia : raczej mało ruchu
Uprawiany sport lub inne formy aktywności : 4 razy w tyg silowy dzielony na wolnych ciezarach glownie, do tego aero ok 4-5razy w tyg (rower spinningowy lub bieganie po parkach zawsze 40-50min)
Odżywianie : Staram się odżywiać regularnie,zawsze odmianami low carb. Nie jem słodyczy, za to uwielbiam białko(twaróg, jogurty). nie mam nalogow procz kawy, ale i ta wymienilam ostatnio na zbozowa.
Cel : utrzymanie wagi, ew schodzenie z bf powolutku
Ograniczenia żywieniowe : brak
Stan zdrowia : ok
Preferowane formy aktywności fizycznej : byle nie basen
Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty : wcześniej:brak
Czy możliwe jest wprowadzenie suplementów : nie bardzo bo nie mam kasy:P
Stosowane wcześniej diety : podobne jak ta wyzej
razem okolo 1800-1900 kcal z wheyem. bez wheyka vitalmax policzyl B186 T73 W92 1778kcal
Pytanie odnosnie Wheya (olimp, WHEY PROTEIN CONCENTRATE) - czy mam go w ogole dorzucic, czy jest mi nie potrzebny juz? chetnie go wykorzystam, skoro juz go mam:P moze tylko okolotreningowo w dni, kiedy mam silowy? madrze to? CZY TAKIE RZECZY JAK W/W SUPL WLICZA SIE DO BILANSU KCAL??? bo mnie to nurtuje okrutnie. bo jesli tak to do sumy jeszcze dochodzi bialko w wheya tj ok 260kcal.
mam nadzieje,ze sie poprawilam:) czulam tylko,ze za duzo tluszczy mi wyszlo (kosztem moich ukochanych warzyw) i dlatego zostawilam konskie porcje warzyw,a tluszcze z 10g na porcje obcielam na 5g... nie wiem czy to bylo sensowne, ale wole miec wiecej w misce objetosciowo, a warzywa pozwalaja na to^^. pozdrawiam i prosze,Morales, o ponowne sprawdzenie:) bardzo lubie mleko (nawet chude 0,5%) , ale chyba nie mam o po co w ogole o nie pytac, nie?:)
ZAZNACZAM: z gory dziekuje za oferty matrymonialne na maila;/ nie jestem na forum w tym celu!
sukces = wiara w siebie.
1253090284000
Morales_37 Zdrowa Kuchnia
Wysłana - 16 września 2009 10:54
Masz ponad 3 gramy białka na kilogram masy ciała. To za dużo. Obetnij to do 2-2,5, brakujące kalorie zastąp tłuszczami. I w posiłkach okołotreningowych daj trochę więcej tej kaszy. Mleko po treningu możesz spokojnie wypić.
Zmieniony przez - Morales_37 w dniu 2009-09-16 10:55:48
Nie doradzam ludziom leniwym! Moderator działu odchudzanie i Charles Poliquin
Ekspert -
1253091297000
agnes4869
Wysłana - 16 września 2009 11:31
bedzie mleko:) suuper:) czy robi to roznice jakie to mleko? chude 0,5% jest ok i nie jest "zbyt chemiczne"? ---> co z wheykiem?
sukces = wiara w siebie.
1253093497000
Morales_37 Zdrowa Kuchnia
Wysłana - 16 września 2009 11:50
No piękna sylwetka. Wystarczy odpowiednio o nią zadbać i będziesz się nią długi cieszyła Miejsce na wheya widzę tylko po treningu. Możesz sobie zrobić z chudym mlekiem, dodać dużą łyżkę miodu i wypić. Po godzinie-dwóch zjedz normalny posiłek potreningowy - kuraka z kaszą. Tylko pamiętaj, by nie przeginać z białkiem. Jeśli jadasz po treningu WPC, to wywal posiłek nr 6 albo 7.
Nie doradzam ludziom leniwym! Moderator działu odchudzanie i Charles Poliquin
Ekspert -
1253094650000
agnes4869
Wysłana - 16 września 2009 11:58
powiem tak - na takie rzeczy jak wpc mnie po prostu nie stac :P nie uzywam zadnych supli procz glukozaminy i witamin...micha mnie rujnuje... mieso, codziennie warzywa jak dla stada krolikow:( ale jakos uwierzylam w to ze jest mi to bialko potrzebne i mam je w domu raptem od trzech dni. i jesli nie musze, nie bede go ani jesc, ani tymbardziej kupowac - wole sobie kupic wiecej brokow i moze jakiegos fleksusa na stawy czy cos... CZY OBEJDZIE SIE BEZ TEGO BIALKA? Czy kurak i wolek jest wystarczajaco szybko przysfajalny przed i po treningu?
cos mi moze poradzisz btw na stawy procz glukozaminki? poki co nie posiadam opasek na nadgarstki - pragne zakupic jak najszybciej, bo lewy zabolal juz raz...