Po raz drugi wracam na diete bialkowo tluszczowa (wszystko wg wytycznych ksiazki Mauro Di Pasquale), tylko ze mam znowu ten sam gruby problem: zatwardzenia. Nie wiem, ale bez blonnika to chyba jest nie do ogarniecia, pije duzo oliwy i malo pomaga, a juz to widze ze jeszcze kilka tygodni i sie zacznie rodzenie. Jak jem normalnie to zero tego typu problemow z siedzeniem na kiblu po 15-30 minut. Ktos ma jakies sugestie dobre co by tu jesc albo zazywac zeby bylo ok?
P.S. A i jeszcze jedno, ma ktos linka albo porpozycje do jakis ciekawych dan na tego typu diecie? Bo jak sobie mysle o jedzeniu przez kolejne 5 miesiecy samych jaj, miesa i picia olejow, to mi sie zyc odechciewa :P.
Zmieniony przez - astutus w dniu 2010-09-07 12:26:11
to jest normalne na low carbie nie jesz tak duzo zbednych produktow wiec nie masz co wydalac i robisz to rzadziej to nie zatwardzenie, pewnie wydaje Ci sie ze musisz W ogole zero ww masz? Az tak bardzo nie obcinaj 100-130g potrzebujesz
Znawca -
1283856419000
Anqua
Wysłana - 07 września 2010 13:08
Ja na LC wszelkiej maści niema problemów chociaż nawet otrębów nie jadam. Głównie przez warzywa. Świetnie na mnie działa np taka kapusta kiszona. Wystarczy garstka dziennie. Pomaga też siemię lniane (całe, niezmielone). W sklepach jest też błonnik, pewnie by się nadawał (nie próbowałam). No i wiadomo, dużo wody.
Jeśli kobieta w nocy nie jęczy to w dzień warczy.
1283857721000
astutus
Wysłana - 07 września 2010 14:49
Ja na 30 gramach dziennie z weglami, na 3000 kcal i efekt jes taki, ze wiadomo poczatkowa faza woda schodzi, wiec waga spektakularnie spada, ale pozniej po przestawieniu organizmu, to mam na tydzien 0.5kg sadla, centralnie spada z pasa az milo. Sila nic nie spada, Ostatnim razem udalo mi sie, ze 103 zejsc na 91, po 2 dniach wegli 93kg, wiec czystego sadla wydaje mi sie ze zeszlo 10 kg, w pasie cos 13 cm. Co tydzien bylo -0.5kg, ladowanie weglowodanow robilem systemem 5 dni dieta / 2 ladowanie, po okresie wejsciowym 14/2 razy 2.
Mysle, czy jakby tak blonnik sam zapodawac to wtedy nie trzebaby bylo liczyc tego do limitu wegli?
Astutus
1283863751000
Anqua
Wysłana - 07 września 2010 14:53
Ja jestem na CKD więc też do 30 g węgli. I spadki mam podobne, chociaż ja robię ładowania zwykle co 2 tygodnie (teraz mi wyjdzie po 4) :) To co ci po węglach przybyło to głównie glikogen i woda więc się nie ma co martwić :) Błonnika nie wliczasz, tylko węglowodany trawione (z warzyw tak samo).
Jeśli kobieta w nocy nie jęczy to w dzień warczy.
1283864011000
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Wysłana - 07 września 2010 15:54
Zgadza sie liczymy podczas ckd tylko węglowodany strawne