dieta CKD a " tłuszcze spalają się w ogniu węglowodanów".
modest
Wysłana - 27 sierpnia 2009 10:24
Sprawdź swoje BMI
Mam pytanie czytalem o diecie CKD ale nierozumiem jak sie ma brak weglowodanow w diecie i spalanie tluszczy do okreslenia " tłuszcze spalają się w ogniu węglowodanów" ktore znalazlem w http://www.sfd.pl/PRZEMIANY_TŁUSZCZÓW-t151789.html.
Jakos nie rozumiem jak ograniczenie przyjmowanie ww moze wplywac na spalenie tluszczy skoro sa niezbedne przy ich spalaniu?
CKD to cykliczna dieta ketogenna, czyli cyklicznie wprowadzamy organizm do stanu ketozy oraz wyprowadzamy. Zwykle co tydzień robi się tzw. ładowania, czyli przyjmowanie dużych ilości ww (do 10 na kg), co przyspiesza metabolizm i gubimy tłuszcz. To tak w wielkim uproszczeniu.
Aaa teraz bilzej jestem tamatu. Pytanie jezeli mam treningi kazdy drugi dzien a bez wegli ciezko cwiczyc. moge robic takie mini CKD w dni nietreningove a w treningowe delikatnie przyladowac wegle? bedzie to mialo sens ?
W ckd bez warzyw czeba sie zywic ??
bim salabim a jak nie pomoże to rach ciach
1251368372000
dzeysoon
Wysłana - 27 sierpnia 2009 13:29
Mi się zdaje, że warzywa też mają być, przede wszystkim białko i tłuszcze (orzechy, oliwa, ryby) itp.
;) pompa
1251372566000
Skerx
Wysłana - 27 sierpnia 2009 13:34
Jak sobie wyobrazasz bez warzyw?
Jedna z bardziej przemądrzałych osób na forum.
1251372850000
modest
Wysłana - 27 sierpnia 2009 13:36
no ale o wegla nie te warzywa tajne schowane niewidac ale jednak
ale jak z ta mini CKD jeden dzien CKD a drugi normalnie z ww ma logike ?
ww z warzyw nie liczy się do diety, gdyż są to tak nikłe ilości, że nie wpływają znacząco na dietę, poza tym w warzywach jest głównie błonnik, którego nie trawimy, aczkolwiek jest bardzo potrzebny.