Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 541 razy
słowa kluczowe: dieta  cwiczenia 
Autor

dieta+cwiczenia

graAnatowy

Wysłana - 18 sierpnia 2008 20:28    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

witam, mam pare pytan odnosnie tematu, mianowicie:
czytajac art "Ćwiczenia ogólnorozwojowe w treningach bokserskich." znalazlem sporo przydatnych cwiczen jednak ich ilosc jest no dosyc spora, treningi mam 3 razy w tygodniu - pon, sroda i piatek. we wtorek, czwartek i niedziele planuje cwiczyc samemu wlasnie pod kontem boksu i pytanie nr, ktroe z tych cwiczen najbardziej mi sie przyda biorac pod uwage, ze dopiero zaczynam przygode z tym sportem. i pytanie nr2. o diete, a dokladnie chodzi o to ze jestem endomrofikiem, i ostatnio bylem na low carbie i prawde mowiac dalej jestem. na jakim poziomie utrzymywac tluszcze i weglowodany, zaznaczam ze latwo gromadze fat, ale musze jakos zwiekszyc ilosc weglowodanow bo przy takich treningach jakie mamy poprostu bym nie wyrobil.

dzieki za odp, pozdro

HC4L

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 18 sierpnia 2008 20:33 
W większości przypadków polecamy:

Trec - Hard Mass

CENA: 175.00zł
Olimp - Chela MZB Sport Formula

CENA: 41.00zł
Olimp - Massacra

CENA: 109.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

Marcin_VB

Wysłana - 18 sierpnia 2008 20:33    Edytuj Cytuj
co do diety nie pomoge Ci ale co do treningu mysle, ze jak dopiero zaczynasz to 3 treningi w tygodniu wystarcza. Na poczatku i tak bedzie bardzo ciezko.

Newsy MMA, K-1 i nie tylko - www.fight24.pl zapraszam!!!
Specjalista -

graAnatowy

Wysłana - 18 sierpnia 2008 20:39    Edytuj Cytuj
tzn nie to ze ja zaczelem sie ruszac po jakims czasie. wczesniej regularnie mialem silownie, biegalem i to sporo i dalej zamierzam biegac bo kondycja b wazna. tylko ze ja bym chcail traktowac to powaznie a nie jako rozrywke :) wiec chcialbym te 3 dodatkowe dni poswiecic na trening w domu

HC4L

Marcin_VB

Wysłana - 18 sierpnia 2008 20:43    Edytuj Cytuj
Nie wiem w jakiej jestes sprawnosci fizycznej ale jesli tylko cwiczyles na silowni i biegales to przy 6 treningach w tygodniu pewnie szybko sie przetrenujesz.

Biegales poprostu truchem czy jakies interwaly byly? Rozgrzewales i rozciagales sie?

Specjalista -

graAnatowy

Wysłana - 18 sierpnia 2008 20:51    Edytuj Cytuj
zwykly trucht pare km, co do rozciagnia do przynam sie ze lenistwo i ograniczyle msie do minimum, sprawnosc fizyczna hm nie narzekam , ale tez ciezko mi powiedziec cos dokladniej w sklai od 1 do 10 bo porpstu to byly ciwczenia w domu i silownia wiec rozumiesz, pozatym zalezy mi zeby cwiczyc w domu bo to mi pozwoli kontrolowac wage lepiej. i wiesz znowu te cwiczenia w domu to nie maja byc 2 h dziennie max no 1,5h bo od wrzesnia dojdzie nauka

HC4L

Marcin_VB

Wysłana - 18 sierpnia 2008 20:56    Edytuj Cytuj
Moim zdaniem na poczatek potrenuj troche czasu tylko 3 razy w tygodniu ten boks na sekcji. W dni wolne mozesz cwiczyc na silowni.
Jezeli po jakims czasie zobaczysz, ze masz jeszcze sile w dni wolne trenowac na worku itd to mozesz to robic. Lecz rob to stopniowo

Specjalista -

graAnatowy

Wysłana - 18 sierpnia 2008 20:59    Edytuj Cytuj
ok dzieki wielkie :) dostosuje sie narazie do Twoich rad, potem zobaczy sie :) pozdro i dizeki za odp

HC4L

ryanek

Wysłana - 18 sierpnia 2008 21:00    Edytuj Cytuj
nie trenuj codziennie, bo albo stracisz zapał, albo się przetrenujesz.
W plan treningowy wdroż basen!!
nie na osiągi tylko rekreacyjnie
Mi świetnie pomaga na bule mięśni (albo ścięgien)
No i wydolność płuc

wydolność = kondycha

nie zziajasz sie tak szybko

Ja na basen chodzę (w wakacje) 3 razy w tygodniu jeżeliwszystko idzie z godnie z planem.

Zmieniony przez - ryanek w dniu 2008-08-18 21:00:44

Marcin_VB

Wysłana - 18 sierpnia 2008 21:02    Edytuj Cytuj
Spoko Mowie to z wlasnego doswiadczenia bo na poczatku tez myslalem ze bede sobie trenowal codziennie ale po rozpoczeciu treningow w klubie zobaczylem, ze to nie bedzie takie latwe bo bylo bardzo ciezko. Dopiero po jakims czasie zaczalem trenowac takze w domu (ale nie regularnie).

Bardzo wazna jest renegeracja.

Zmieniony przez - Marcin_VB w dniu 2008-08-18 21:03:10

Specjalista -

graAnatowy

Wysłana - 18 sierpnia 2008 21:04    Edytuj Cytuj
rozumiem :] dobra tak narazie zobacze i obczaje jak bede stac z waga, bo dodam do diety troche wegli i sie obczaji wtedy co dalej :)

HC4L

shoo

Wysłana - 18 sierpnia 2008 21:49    Edytuj Cytuj
ja myślę, że przetrenowanie Ci nie grozi, jeśli do sprawy podejdziesz mądrze. Wg mnie najlepiej te 3 dni poświęcić z jednej strony na to czego na treningach nie robicie, a co by się na pewno przydało robić (np. biegi, brzuszki, ćwiczenia siłowe, wytrzymałość, rozciąganie itd. - generalnie to czego nie ma) z drugiej na podstawowe ćwiczenia techniczne (przemyślana walka z cieniem, nauka prostego, praca ciałem itd.), które Cię tak naprawdę nie zmęczą, ale w przyszłości zaprocentują. Fajnie też skupić się na powtarzaniu technik z treningu.
Co do diety, to mam podobny problem. Fajnie działa carbo albo/i owoce po treningu, które super uzupełniają starty - a to jest najważniejsze.

www.gymnazion.pl
Znawca -

Odpowiedzi jest na 2 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

dieta+cwiczenia

Strony:  pierwsza  2   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.