Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie. Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko. Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym. Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób). Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne, konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Witam Mam zamiar zapodac sobie taki wlasnie cykl, bedzie to moj drugi cykl a cwicze od jakis 3 lat, a moje pytanie brzmi, co sadzicie na temat takiego cyklu, jaki odblok po tym i czy nie dokupic nolvy podczas bo za***iscie boje sie o gino.   Płeć: Mężczyzna   Wiek: 25   Waga: 80   Wzrost: 178   Obwód klatki: -   Obwód ramienia: 40   Obwód talii: -   Obwód uda: -   Obwód łydki: -   Staż na siłowni: +3 latka   Ilość spożywanego białka: jak najwiecej   Ilość spożywanych węglowodanów: nie licze   Ilość spożywanych tłuszczów: nie licze   Opis przebytych cykli sterydowych: I cykl: deca+tesc+wino   Trening: 4 dni w tyg   Cel cyklu: sucha masa   Odstęp czasowy od ostatniego cyklu: 1 rok   Poziom BF%: -   Tendencja do tycia/chudnięcia (typ budowy): -   Stan zdrowia: bez zastrzezen   Sklonność do łysienia lub porostu owłosienia: -   PPM podstawowa przemiana materii: dobra   Wyciskanie leżąc (MAX): -   Martwy ciąg (MAX): -   Przysiad (MAX): -
nie zrobisz suchej masy nie licząc tego co jesz po co nolva na gino od deki?
Ekspert -
1268952448000
kotlet85
Wysłana - 19 marca 2010 14:37
wiem, ale nie mam czasu ulozyc sobie diety a co dopiero przygotowywac posilki, no a nolve myslalem dolozyc wlasnie tak po 3 tyg bo wiem, ze niektorzy biora nolve podczas cyklu z deki
1269005869000
Aras84
Wysłana - 19 marca 2010 14:42
to źle robią nolva na gino z deki nic nie da to jak nie masz czasu na diete to lepiej odpuść a już na pewno zmień cel cyklu bo suchego mięcha nie zrobisz
Ekspert -
1269006135000
kotlet85
Wysłana - 19 marca 2010 19:53
ja nie zalozylem tego postu zeby sluchac odpusc czy uluz sobie diete, moje pytanie dotyczy czego innego, a mianowicie co moge wziasc zeby chociaz troche oslonic sie przed gino i co na odblok po cyklu
1269024819000
Aras84
Wysłana - 19 marca 2010 21:37
pytanie ewidentnie było:
"co sadzicie na temat takiego cyklu"
więc dostałeś odpowiedzi
Ekspert -
1269031037000
kotlet85
Wysłana - 20 marca 2010 13:45
to nie bylo jedyne pytanie, myslalem ze uzyskam tu pomoc ale widze ze niektorym trudno napisac prosta odp tylko wola utrudniac sobie i innym zycie