Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

czy wszystko dobrze idzie???

gorek85

Wysłana - 28 września 2009 19:01    Edytuj  Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Witam !

Od kąd pamiętam nurtują mnie moje olbrzymie boczki i ten wylewający się fat. Nie wiem co mam z tym zrobic. Niby dieta rozpisana i to juz od dłuższego czasu ale wg mnie efekty marne.
Ostro zacząłęm od maja 2009.A wydaje mi się ze chyba nawet i mięśnie poszły przy tej redukcji.Co o tym sądzicie
poniżej wrzucę linki do fotek i podam mniej więcej okres kiedy je robiłem.
Zaczynając od czasów biez diety i frywolnym wpiep***niem wszytkiego jak leci:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/55302a5295158a8b.html / lato 2006
Następny etapem postanowienie noworoczne i tutaj pierwsze efekty ( tak mi się wydaje albo raczej ich brak)
po 3 miesiącach chodzenia na basen i jedzenia woreczka ciemnego ryzu dziennie.Generalnie dieta zle policzona jeśli chodziło o węglowodany.Jadłem zdrowe rzeczy ale nie przed treningiem.
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a0a294879ab5540a.html

II etap- Wakacje 2009. Bardziej dopracowana dieta. więcej Warzyw. węglowodany tylko przy śniadaniu i przed treningiem w warunkach domowych ( 3 x w tyg po ok 40 minut).Węglowodany na poziomie ok 80 gr /dzień
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/23e0b3cbdb7035e7.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/039bd2e90be8795d.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/039bd2e90be8795d.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/79c381e6c5fc9002.html(wciągnięty na maxa brzuch)

Oraz najbardziej aktualne foto /przepraszam za jakość/
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2127434c835508cb.html
prosto po wyjściu z łóżka rano dlatego brzuch mniejszy
Oprócz dalej trzymanej diety 80-90 gr węgli 2.1 białka i reszty tłuszczy jem jeszcze więcej warzyw i cwiczenia domowe zamieniłem na biegi 3x w tyg po ok 45-50 min(6 km)
Moje pytanie jest następujące czy da się pozbyć tego brzucha w szybszym tępie? chciałbym do konca 2009 zakończyć redukowanie się i przejść na powolną masę żeby lepiej wyglądać. Moim celem jest normalna zdrowa sylwetka
Obecne wymiary to :
biceps 34
klatka 108
pas wokół pępka 92-93
udo 57

CO z tym robić ,proszę o pomoc

Zmieniony przez - gorek85 w dniu 2009-09-28 19:06:30

Zmieniony przez - gorek85 w dniu 2009-09-28 19:06:55

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 28 września 2009 19:09 
W większości przypadków polecamy:

ActivLab - BCAA Xtra

CENA: 49.00zł
Dymatize - Super Mass Gainer

CENA: 159.00zł
SFD - SFD Leucine Carboplus

CENA: 22.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

akneraj

Wysłana - 28 września 2009 19:09    Edytuj Cytuj
czyli masz siłownie u siebie w domu? Bo nie wiem co to sa ćwiczenia domowe ?
Znawca -

Malinowa

Wysłana - 28 września 2009 19:10    Edytuj Cytuj
A nie myslales o pojsciu na silownie ?

gorek85

Wysłana - 28 września 2009 19:24    Edytuj Cytuj
W domu posiadam ławkę skośną ,która daje mozliwość ułożenia także w poziomie .Mam 2 gryfy oraz dysponuję obciążeniem w sumie 12 kg.
Mój trening polegał na "wyciskaniu " - smiesznie brzmi przy tym obciążeniu :) leżąc 3 serie po 20 powt. potem rozpiętki 3 serie po 15 powt do tego brzuszki pompki .wiosłowanie sztangą 2 serie po 10 powt i podnoszenie gryfu z obciążeniem za głową siedząc 1 seria po 20 powt. a także trening mięśni brzucha- leząc na ławce podnoszenie /uginanie nóg oraz wyprostowanie w kolanach i utrzymywanie w pozycji równoległej do podłoża 3 serie po 20 powt

Na rozgrzewkę wpadał rower stacjonarny 15 minutek

Zmieniony przez - gorek85 w dniu 2009-09-28 19:25:21

akneraj

Wysłana - 28 września 2009 19:26    Edytuj Cytuj
wiesz, to są za małe, raczej BARDZO małe ciężary na Ciebie. Masz dostep do porzadnej siłowni ? Bo porzadny trening by Ci się przydal.

co do ostatniej fotki: mógłbys zdobyc troche masy i mysle, ze brzuch by spadł. Ja widze tu porzadny trening siłowy

Zmieniony przez - akneraj w dniu 2009-09-28 19:26:59
Znawca -

gorek85

Wysłana - 28 września 2009 19:35    Edytuj Cytuj
Co do siłki to nie myślałem o tym może dlaego ze mieszkam poza Wrockiem i musze dojeżdzać a chce uniknąc dodatkowych kosztów, chociaż zastanawiam się coraz bardziej bo i tak w sumie na moje starania wydaję masę kasy na zdrowe żarcie a efekty są ale bardzo wolno to idzie. Może warto zamiast basenu wrzucić siłkę i przyspieszyć tę przemianę..Poradźcie proszę czym przyspieszyć metabolizm bo wydaje mi się ,że niektórym te redukcje to szybko lecą a ja tu walczę juz tyle miesięcy i już czasami trace mowywację do działań. A skąd zaczerpnąc info jakimi ciężarami ćwiczyć.... Jakie będą na ten moment dla mnie odpowiednie.

Pytanko jest takie czy jeśli w dalszym ciągu jestem na redukcji to dobrze robię ,że w dni po treningu ( bieganie czy pseudo siłka ) wcinam WPC z wodą? jako uzupełnienie diety?
Wracając do tych moich treningów to owszem mczuję czasami zmęczenie mięśni ale nie czuję bulu jaki jest przy pracy z dużymi ciężarami... Czy to dobrze czy źle?

akneraj

Wysłana - 28 września 2009 19:55    Edytuj Cytuj
A skąd zaczerpnąc info jakimi ciężarami ćwiczyć.... Jakie będą na ten moment dla mnie odpowiednie.
- idziesz na siłowni z jakims rozpisanym planem i podnosisz cieżary jakie zdołasz unieśc, maxymalna katorga --> to będa Twoje ciężary. Jesli skończyłeś trening i nic nie czujesz, wziąłęś małe ciężary.

Druga sprawa: ja juz nie radziłabym byc Ci na redukcij, razcej około bilansu zerowego i do tego porzadny trening. Wypełnij ankiete, PODLICZ ZAPOTRZEBOWANIE i rozkład BTW (białko, weglowodany i tłuszcze). Rozpisz przykłądową diete. Zanim to zrobisz poczytaj linki podwieszone w dziale, które Ci pomogą wszsytko ułożyć

Co do siłowni. Zapisz się! A jak daleko masz do Wrocławia? Jesli to niedaleko to mozesz dojezdzać rowerem (to tylko taka moja sugestia)

Do dzieła
Znawca -

gorek85

Wysłana - 28 września 2009 20:13    Edytuj Cytuj
do Wrocka daleko nie mam bo ok 6 km na najbliższą siłkę .A co do samej siłki to pomyślę co i jak. Jeden z kumpli chyba nadal chodzi to może się odezwę i z nim spróbuję.Co do ćwiczeń to jakie byłyby dobre na pierwsze obycie na siłce? sądzę,że jeśli wypali to jestem w stanie chodzić na nią 2 razy w tygodniu a i nawet znajdę może czas na bieganie 1 x w tygodniu. Zrobię może tak. Jeszcze pogodnię 2 tygodnie tak jak dotychczas puki pogoda za oknem jest w porządku natomiast później jak sięzrobi juz kaszanka spróbuję może siłkę... Jakiś plan byś mi polecił jeśli chodzi i trening siłowy?

akneraj

Wysłana - 28 września 2009 20:41    Edytuj Cytuj
co do treningów to myśle, ze Sir_łukasz CI cos fajnego rozpisze, albo ktoś kto sie na tym dobrze zna , ja Ci chetnie sprawdze diete. Nie ukłądam jeszcze profesjonalnie treningów (tylko bratu, bo wiem na co go stać) dlatego nie chce Ci czegoś niepotrzebnego wciskać

Wierz mi siłownia to dobra rzecz + dieta, czynią cuda

PS. akneraj to 'ona'
Znawca -

Morales_37 Zdrowa Kuchnia

Wysłana - 28 września 2009 20:54    Edytuj Cytuj
PS. akneraj to 'ona'

I to jaka...
gorek85, zobacz do linka pod moim postem. Tam masz treningi redukcyjne. Proponuję na początek zrobić ACT, to trening który zwiększy siłę i wytrzymałość, wzmocni układ kostno-szkieletowy, ścięgna i przyczepy mięśni. Za jakieś 2-3 miesiące zacznij FBW.
I pamiętaj, że siłownia to podstawa przy kształtowaniu sylwetki.

Nie doradzam ludziom leniwym!
Moderator działu odchudzanie i Charles Poliquin
Ekspert -

gorek85

Wysłana - 28 września 2009 22:22    Edytuj Cytuj
Akneraj, dzięki za informacje i przy okazji sorki,
Wiesz ten problem zawsze będzie się tu pojawiać, Nie ukrywam, że cenne rady i twoje zaangażowanie nie zdradza iż jesteś kobietą, ...dopiero profil mówi więcej. Fotka, którą wkleiłaś przede wszystkim upewniła mnie w tym,że jesteś konsekwetna w swoich działaniach a przy okazji masz piękne ciało. Dzięki za rady a teraz zmykam poczytać ksiązkę

Odpowiedzi jest na 4 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

czy wszystko dobrze idzie???

Strony:  pierwsza  2  3  4   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.