juz od dluzszego czasu nie moge zrobic postepow silowych na wiekszosc parti miesniowych, obawiam sie iz jest to przetrenowanie. Objawy mam nastepujace: coraz trudniej mi sie jest zmusic do podnoszenia ciezkich ciezarow , najchetniej bym robil trening malymi ciezarami (nie przemeczal sie) , obecnie pracuje z mniejszymi ciezarami niz np pol roku temu (mimo iz wygladam lepiej)! Nie robilem zadnych przerw miedzy cyklami (4-6 tygodniowymi -wszystkie na mase)
Teraz chcialbym zaczac od poczatku trenowac cyklicznie tylko powiedzcie jak ma wygladac to powrocenie do formy do duzych ciezarow i radosci z treningu ? Czy wystarczy droga A cykl I grupa III ? Czyli 2 tygodnie treningu obwodowego? czy to pomoze ? czy moze najpierw cos innego ?
skoro nie robiles zadnych przerw miedzy cyklami to napewno przetrenowanie:)
masz kontakt z bazą
1067090138000
__Kryniu
Wysłana - 25 października 2003 15:56
i odpowiedz na te pytania
1.Ile czasu już trenujesz-czy robisz to systematycznie-jeśli tak-to ile czasu. Jeśli nie-to opisz jakie odstępy i jakie okresy treningów? 2.Jak trenowałeś ostatnio:3-6 miesiecy-konkretny plan treningowy zawierający: -rozkład tygodniowy treningów(z podziałem na grupy mięśniowe), -ćwiczenia, serie, powtórzenia, procentowe cięzary, długość przerw pomiędzy seriami jaką stosowałeś, -jakie efekty przyniósł ten trening-konkretnie:masa, tłuszczyk, rzeźba, wytrzymałość, siła, zmęczenie, spadek wagi, itd.??? 3.Opisz konkretnie swoje cele-co chcesz osiągnąć: siłę, masę, wytrzymałość, rzeźbę...??? 4.Podaj swoje możliwości czasowe i sprzętowe. 5.Podaj przeciwwskazania medyczne o ile takie są.
.:wiesz co ci powiem... włąsnie patrze na ciebie przez lunete z budynku obok.. mam noz i wypatrosze Cię jak świnię:. JAGODKA jest świetna
Ekspert -
1067090578000
SFD
Wysłana - 25 października 2003 16:17
OK TAK ZROBIE, ALE DLACZEGO ODRAZU CYKL III ? AHA I CZY Z CYKLU I TYLKO OBWODOWKA CZY DRUGA CZESC ROWNIEZ ?
"Jeżeli ktoś Cie nadepnie przeproś go"
1067091477000
Fuckmaster ZASŁUŻONY
Wysłana - 25 października 2003 19:06
czytasz co napisałem czy w gumki lecisz ?? napisałem zacznij od I cyklu .......
.:wiesz co ci powiem... włąsnie patrze na ciebie przez lunete z budynku obok.. mam noz i wypatrosze Cię jak świnię:. JAGODKA jest świetna
Ekspert -
1067101589000
SFD
Wysłana - 28 października 2003 21:38
dobra, wiesz ja nie moge spac jak nie mam ustalonych treningow na okres minimum 2-3 miesiecy tak wiec teraz robie 2 tygodnie obwodowki, pozniej 2 tyogdnie treningu kazda partia 2x w tyg - czyli CYKL I. Pozniej omijam cykl II , i odrazu zaczynam cykl III ? Mam nadzieje ze dobrze zrobie Tak wiec **** MASTER uuspokoj moja pobudzoną dusze.
Aha i jeszcze jedno pytanie, chociaz nie bede pewnie cwiczyl CYKLU II to dlaczego nie cwiczymy juz w II cyklu OSTRO? tylko robimy cwiczenia z zapasem powtorzen? Mam nadzieje ze CYKL III bedzie juz maxymalny. A zreezta pewnie MICHAIL wie lepiej tylko sie tak pytam.
1067373483000
Michail ZASŁUŻONY
Wysłana - 28 października 2003 21:53
Co to ma być? SKAKANIE PO CYKLACH JEST BEZS SENSU- BA- JEST BŁĘDEM I TO NIEBEZPIECZNYM.
no i odrazu jeszcze jedno zeby nowego tematu nie otwierac, jest trening obwodowu, i jest napisane: przerwy miedzy cwiczeniami 30s miedzy obwodami 2 min. Miedzy cwiczeniami to wiadomo, a obwodami bo tego nie rozumiem? I ile seri iile powt na cwiczenie.
1067374993000
SFD
Wysłana - 28 października 2003 22:06
NO to ja juz nie wiem, jeden mowi tak jeden tak, to jak mam w koncu zrobic MICHAIL? JEstem wlasnie w pierwszym tygodniu obwodowki CYKLU I, robic wszystko po kolei czy jak kazac ****MASTER ominac cykl II ? ? ? No i dlaczego w CYKLU II miec zapas powtorzen (w ostatniej serii tez)?!?! nie rozumiem....