Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

czy to jest uznawane jako regeneracja?

antonio04

Wysłana - 23 maja 2009 21:45    Edytuj  Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Mam pytanie dziwne dosyć i nie jestem pewien czy w dobrym dziale je umieszczam. Mianowicie chodzi mi o to że kiedy byłem na siłowni, ćwiczyłem triceps (z klatą - ale to jest nieistotne) i na następny dzień pograłem w tenisa 1.5 godziny to czy nie odbije się to szkodliwie na regeneracji mięśnia? Wiadomo że regeneracja powinna być spokojna, a ja lubię uprawiać różnego rodzaju sporty i czasem angażuję mięśnie które parę dni wcześniej ćwiczyłem na siłowni. Czy regeneracja będzie odbywała się normalnie?

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 23 maja 2009 21:51 
W większości przypadków polecamy:

Dymatize - Super Mass Gainer

CENA: 159.00zł
Olimp - Gold Omega 3 sport edition

CENA: 38.00zł
Dymatize - Elite Whey Protein

CENA: 169.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

Mr Jingles

Wysłana - 23 maja 2009 21:51    Edytuj Cytuj
wg mnie tenis nie jest jakoś bardzo siłowym ćwiczeniem więc jeśli zadbasz o węgle to nie powinno być problemów z regeneracją

damy rade... jak Bob budowniczy da radę to my też :D

antonio04

Wysłana - 23 maja 2009 21:52    Edytuj Cytuj
piję białko które na 100g ma około 70g węglowodanów... Więc powinno być dobrze

WitaMwaS

Wysłana - 23 maja 2009 21:53    Edytuj Cytuj
pijesz gainera nie białko

Z_POLSKI

Wysłana - 23 maja 2009 21:55    Edytuj  Cytuj
takie cwiczenia jak tenis bieganie i inne jeszcze lepiej poprawiaja regeneracje

chwds

Wysłana - 23 maja 2009 22:26    Edytuj Cytuj
"Ćwiczenia - zarówno aerobowe jak i anaerobowe w sposób oczywisty wpływają pozytywnie tak na samopoczucie jak i nasz wygląd w długim okresie. W krótkim okresie, organizm na intensywny wysiłek zareagować może bólem mięśni, zwiększonym apetytem i zapotrzebowaniem na sen. Jeśli symptomy te są krótkotrwałe to jest to wskazówka, że zapasy energetyczne zostały uszczuplone a w mięśniach powstały mikrourazy. W takiej sytuacji, by wyjść na przeciw oczekiwaniom naszego organizmu, konieczne jest by zadbać o czynniki które uczynią regenerację efektywną i możliwie najkrótszą."
źródło: http://www.sfd.pl/REGENERACJA-t169370.html

na pewno uzupełniasz wegle w parze z bialkiem(dla szybszej regeneracji glikogenu) w zależności od intensywności - to powinna być Twoja odpowiedź na uszczplone zapasy glikogenu w mięśniach. Za tym więcej odpoczynku, snu.

Z_POLSKI wątpie że ktos lepiej sie regeneruje podczas biegania niż podczas odpoczynku czy snu

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

czy to jest uznawane jako regeneracja?

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.