Witam! jak jest na treningach sztuk walk ,czy na każdym takim treningu jest tem sam trening ,wiem ,że napewno rozgrzewka i rozciąganie to tak,ale czy np. te same ciosy cały czas czy co? I czy w całej Polsce,albo we Wrocławiu- bo ja tu akurat mieszkam np. kluby karate,albo boks,boksu tajskiego lub inne sztuki walki czy mają podobny plan działania na treningach czyli podobnie uczą,ćwiczą pod tym samym względem czy może każdy klub inaczej,ale oczywiście chodzi mi,że kluby karate tak samo ,boksu też tak samo itd. o to mi chodzi czyli,że każdy klub z tą samą sztuką walki czy tak samo uczy? wiem,że może powiecie,żebym poszedł i sam zobaczył ,ale to niczego nie zmieni przecież po wszystkich klubach nie będę chodził
Napiszę jak jest u mnie (trenuję kung fu mizongquan).
Rozpoczynamy oczywiście rozgrzewką i rozciąganiem, następnie wykonujemy podstawową formę, a później to zależy. Czasem robimy, lub uczymy się nowych form, czasem jibengong (ćwiczenia podstawowe, uderzenia i takie tam), a czasem są zastosowania i walka. Treningi są u nas różnorodne.
www.pajacyk.pl
1236865441000
Alexandra.
Wysłana - 12 marca 2009 17:28
Troche nie rozumiem o co ci chodzi, ale spróbuje odpowiedźieć
Generalnie to jak przeprowadzony jest trening zależy od trenera. W praktyce prezentuje sie to dosyć podobnie w danym stylu. Jeśli chodzi ci o to jak prezentuje się to porównując np. trening boksu i trening taekwondo czy judo to będą to kompletnie inne treningi, bo boks uwzględnia tylko techniki ręczne, w taekwondo dominują kopnięcia, a judo to styl chwytany więc całkiem inna bajka.
1236875322000
marbox
Wysłana - 12 marca 2009 22:02
Każdy trening sportów walki jest inny mogą wystąpić podobne ćwiczenia, ale różnice występujące w tych dyscyplinach są tak duże, że metodyka zajęć jest całkiem odmienna.
Zmieniony przez - marbox w dniu 2009-03-12 22:04:58
1236891773000
samael3x6
Wysłana - 12 marca 2009 23:47
W każdym klubie jest inaczej,wszędzie prowadzą treningi inni trenerzy każdy podchodzi to treningu inaczej ,rózne warianty rozgrzewki,technik,intensywnosci,czestotliwości etc.Wg. mnie nie jest nigdzie tak samo.
1236898054000
rolka
Wysłana - 17 marca 2009 17:44
moze ktos opisac jak wyglada trening BJJ bo bylem na jednym i bylo bardzo 'statycznie'... chcialem sie zapisac, a teraz to juz nie wiem .... czy moze trafilem akurat na taki trening?
1237308288000
Puchatek83
Wysłana - 18 marca 2009 13:10
A czy każdy człowiek jest taki sam? Bzdurne pytanie. Nie trzeba nigdzie chodzic żeby wiedzieć że każdy prowadzi inaczej. Aż mi się odechciało więcej pisać...
Niebo woła, ziemia przyciąga.
1237378236000
Rupert1234
Wysłana - 19 marca 2009 14:38
Co do treningow u mnie to stanowczo nie mozna mowic o monotonii... jest rozgrzewka, rozciąganie, technika podstawowa oczywiscie powtarza sie zawsze czy to są ciosy w formach sparingu czy normalnych ćwiczen, ale wszystko jest tak ze soba połączone ze kazdy trening jest nauka czegos nowego!
Hej ! Znalazłam świetną stronę z ogłoszeniami, sprawdz koniecznie! : www.drobny.com.pl