Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

czy kreatyna szkodzi zdrowiu?

kupasz

Wysłana - 15 czerwca 2005 16:08    Edytuj  Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Czesc. Jak jest w koncu z ta kreatyna? Szkodzi ona zdrowiu (np. nekom, watrobie), czy nie? Szukałem w wyszukiwarce na forum i w google, ale wszedzie gdzie znalazlem bylo napisane, ze nie szkodzi zdrowiu, ze wystepuje ona naturalnie w miesniach, ale w niewielkiej ilosci i ze nie obciaza nerek i watroby. Dzis znalalzem w tym dziale taka wypowiedz forumowicza: "jak sie dopiero zaczyna bawic to nie polecam wcale - szkoda kasy a nawet ciut zdrowia". Prosilbym jakiegos fachowca (przepraszam jesli kgos braze, ale pod pojeciem fachowiem mam na mysli osobe, ktora naprawde wie, a nie jakiegos łepka z silowni, ktory mysli, ze jak sie juz nawpie......ał kreatyny t jest fachowiec). Dzieki za dlugie i konkretne odpowiedzi
Pozdro
Kupasz

W Kupie siła!!!!

W KUPIE SIŁA !!!

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 15 czerwca 2005 16:49 
W większości przypadków polecamy:

Nutrend - Flexit drink

CENA: 46.00zł
SFD - SFD 100% Pure Power

CENA: 4.00zł
Trec - Hard Mass

CENA: 175.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

kupasz

Wysłana - 15 czerwca 2005 16:49    Edytuj Cytuj
co jest?

W KUPIE SIŁA !!!

boogie ZASŁUŻONY

Wysłana - 15 czerwca 2005 17:03    Edytuj Cytuj
w zalecanych dawkach (5-10g dziennie przez 6 tygodni) nie szkodzi i nie obciaza szkodliwie nerek ani watroby
Ekspert -

kanarek

Wysłana - 15 czerwca 2005 17:09    Edytuj Cytuj
nie szkodzi
przebadano nawet bodajze przez okres kilku lat /niepamietam w tej chwili dokładnie - bodajże 2-5lat suplementacji kreatynan non-stop/ sporo ludzi ją bioracych ... i nic /oczywiscie zdarzająs ię pojedyncze przypadki ale to jak np. z aspiryną czy czymkolwiek innym - zawsze może się coś stac - nawet od głupiego pomidora ...mam nadzieję ze wiesz o czym mowie./
Pozdr

Śmiech to zdrowie.
Chroń swoje nerwy.
Specjalista -

elwisio

Wysłana - 15 czerwca 2005 17:47    Edytuj Cytuj
Jesli masz poniżej 15 wiosen na karku to lepiej daj se spokuj, ale jesli więcej to śmiało pomaszeruj do sklepu.

www.nobleshop.pl najlepszy prezent
[http://urodzonybiznesmen.pl/] praca w twoim domu

qazar ZASŁUŻONY

Wysłana - 15 czerwca 2005 18:48    Edytuj Cytuj
juz sie zapytalem tego forumowicza o co chodzi jakby z tym uszczerbkiem zdrowia ,moze odpwoie
Ekspert -

miętki JASZCZOMP

Wysłana - 15 czerwca 2005 18:50    Edytuj Cytuj
Nie szkodzi.
nerki obciąża, ale każdy posiłek je obciąża.
Przy zalecanych dawkach nie ma problemu.
Jednak ja uważam ze suplementy powinno stosowac się cyklicznie, przynajmniej wiekszośc.
zdr.

"nie znam sie na niczym co czytałem na temat ćwiczeń"
Ekspert -

qazar ZASŁUŻONY

Wysłana - 15 czerwca 2005 18:53    Edytuj Cytuj
zgadzam sie jedynie witaminy i mineraly (w rozsadnych ilosciach) oraz omega-3 to podstawy wszystkiego i je lykamy zawsze
Ekspert -

kupasz

Wysłana - 15 czerwca 2005 19:01    Edytuj Cytuj
a nie wiecie co sądzą lekarze o kreatynie. Nie mam tu na myśli lekarzy, ktorzy pracuja ze sportowcami sponsorowanymi przez firmy produkujace suplementy (bo wiadomo, ze o swoim sie zle nie mowi :) ), ani lekarzy, ktorzy myla kreatyne z koksem, tylko lekrzy, ktorzy wiedza cos o kreatynie.
I jeszce jedno: czy wy stosujac kreatyne zauwazyliscie jakies "uszczerbki" na zdrowiu?

W KUPIE SIŁA !!!

BPL-G

Wysłana - 15 czerwca 2005 19:02    Edytuj Cytuj
Kreatyna nie szkodzi...

Ekspert -

qazar ZASŁUŻONY

Wysłana - 15 czerwca 2005 19:03    Edytuj Cytuj
suchaj kreatyna NIE SZKODZI!!!!!!! jesli jej nie naduzywasz ,ale coz nie szkodzi w duzych ilosciach nawet aspiryna zabija
Ekspert -

Odpowiedzi jest na 2 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

czy kreatyna szkodzi zdrowiu?

Strony:  pierwsza  2   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.