Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Autor

czy był ktos z was u chiropraktyka?

xmen6xx

Wysłana - 01 sierpnia 2009 06:02    Edytuj Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

jak wrazenia pomogl?

obcinam nogi malym psom

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 02 sierpnia 2009 23:09 
W większości przypadków polecamy:

Olimp - Massacra

CENA: 99.00zł
Ultralife - Nox pump xtreme

CENA: 5.00zł
Trec - Whey 100

CENA: 159.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

Piotr Zemł

Wysłana - 02 sierpnia 2009 23:09    Edytuj Cytuj
Witam jestem fizjoterapeuta i zajmuje sie chiropraktyka. To czy chiropraktyka pomaga czy nie zalezy w dużej mierze od schorzenia jakie sie leczy od objawów jakie ma pacjent i od właściwego postepowania chiropraktyka. A jakie dolegliwości masz

www.chiro-reh.pl
gabinet rehabilitacji
mgr fizjoterapii Piotr Zemła
Znawca -

ogry

Wysłana - 06 sierpnia 2009 16:13    Edytuj Cytuj
Witam

Gdzie się można nauczyć Chiropraktyki,co polecasz..
Korzystałeś z jakiejś konkretnej szkoły??

Pozdrawiam

Piotr Zemł

Wysłana - 06 sierpnia 2009 16:43    Edytuj Cytuj
Pierwsza sprawa musisz miec wykształcenie medyczne typu albo lekarz albo fizjoterapeuta. ja jestem fizjoterapeuta. Skonczylem pare kursów to znaczy Ackermann czyli twarda chiropraktyka poza tym Plaatsman czyli szkoła holenderskiej terapii manualnej.
Wszystko zalezy od tego czym sie chce zajmowac. Chiropraktyka ma to do tego ze w zasadzie zajmuje sie wyłącznie kręgosłupem poniewaz wg jej teorii przyczyna bólu tkwi w podwichnieciu kręgów. Natomiast terapia manualna zajmuje sie leczeniem wszystkich stawów zarówno kregosłup jak i stawy obwodowe(kolanowy, biodrowy, skokowy, łokciowy itp).
Kursy są w zasadzie we wszystkich wiekszych miastach Katowice AWF, Kraków AWF. Wrocław Warszawa. Ackermanna polecam polskich wykładowców Jarek Jasiega Krzysiek Białas znakomici nauczyciele. Wysoki poziom . Plaatsman jest organizowany przez slaski oddział PTF Prof Edward Saulicz tłumaczy a Ger Plaatsman z Holandi jest prowadzacym.
Jezeli by Cie interesowały ceny to Plaatsman ok 2500 zl Ackermann 2000, z innych kursów terapia manualna wg szkoły niemieckiej koło 9000. Kaltenborn chyba cos koło 10000 zl tak ze dosyc drogo. No ale moje zdanie jest takie ze trzeba inwestowac w kursy bo przydaja sie bardzo i wiele mozna z nich sie nauczyc i stac sie specjalista w swojej dziedzinie. Wiem to po sobie bo na codzien korzystam z wiedzy jaka zdobyłem kształcąc sie na kursach

www.chiro-reh.pl
gabinet rehabilitacji
mgr fizjoterapii Piotr Zemła
Znawca -

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

czy był ktos z was u chiropraktyka?

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.