Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat został odczytany 11226 razy
słowa kluczowe: czosnek  marynowany 
Autor

czosnek marynowany

labrentz

Wysłana - 29 lutego 2008 21:05    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

ostatnio jadłem taki czosnek ze słoika"czosnek marynowany w ziołach" miał bardzo mało intensywny zapach i był smaczny..wogole po nim nie było czosnkiem czuć..i tak sie zastanawiam czy jezeli nei podjezdzałczosnkim to czy ma takie same własciwości jak surwy czosnek czy może ta marynata wyssała z niego wszystkie dobrodziejstwa??zna ktoś temat??

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 29 lutego 2008 21:42 
W większości przypadków polecamy:

SFD - SFD Complete Protein Plus

CENA: 39.00zł
Olimp - Baton Matrix Pro 32

CENA: 6.00zł
Olimp - Baton Twister

CENA: 5.10zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

Camel84

Wysłana - 29 lutego 2008 21:42    Edytuj Cytuj
Hmm...Mi się wydaje, że taki marynowany czosnek w słoiku jest prawie na pewno pasteryzowany, a pod wpływem wysokiej temperatury najbardziej dobroczynne związki czosnku, czyli antybiotyki ulegają rozkładowi - to w końcu białka.

labrentz

Wysłana - 01 marca 2008 09:03    Edytuj Cytuj
możliwe.Myślałem ze on jest poprostu zalany ta zalewa i ziołami tak jak sie w domu ogórki kisi

djfafa

Wysłana - 01 marca 2008 09:22    Edytuj Cytuj
Też jestem ciekaw czy ma on wartości odżywcze, bo fakt, że potrafie na raz zjeść cały słoik

Życie jest za krótkie aby brać ciągle te same suplementy :)

curly-pop

Wysłana - 01 marca 2008 09:45    Edytuj Cytuj
A ktoś jada ząbek czosnku,drobno pokrojony?Jak nie,to polecam!Drobno posiekać,posmarować majonezem kromkę chleba,lub bułkę i posypać czosnkiem - pycha! - tak m.in. się lecze z przeziębienia he he.

domer KULTURYSTYKA.PL

Wysłana - 01 marca 2008 10:53    Edytuj Cytuj
Nie sadze zeby mial takie wlasciwosci zdrowotne jak swiezy. Ale jak lubisz to jedz.

Moderator działu Odżywianie
Ekspert -

góra-forte

Wysłana - 01 marca 2008 11:42    Edytuj Cytuj
Tak tyle ze ten czosnek zapewne, zawira dodatkowe zbedne skladniki jak cukier,emugulatory?
DLatego stawiaj na swiezy a z takiego bym zrezygnowal...

GÓRA---->I am What I am
Ekspert -

Camel84

Wysłana - 01 marca 2008 13:59    Edytuj Cytuj
Kiszenie ogórków,a marynowanie, to co innego. Przecież kiedy robi się ogórki konserwowe, to słoiki się gotuje po to między innymi, aby się zamknęły. I taki czosnek też jest na pewno pasteryzowany, pomijając już wszelkie inne dodatki.
Inna sprawa, że chyba wszelkie marynaty na bazie octu spirytusowego nie są zbyt zdrowe, co innego naturalne kiszenie.

Generalnie wszelkie owoce i warzywa powinno się jeść świeże, bo niestety większość korzystnych dla zdrowia związków takich jak witaminy i właśnie antybiotyki czy enzymy w podwyższonej temperaturze ginie,a niektóre nawet pod wpływem tlenu czy światła, stąd mówi się o tym, aby np. surówki przygotowywać bezpośrednio przed zjedzeniem.

Najkorzystniejszym procesem obróbki i konserwacji żywności z punktu widzenia zachowania wartości odżywczej jest głębokie mrożenie, dlatego warzywa z mrożonek w zasadzie nie odbiegają jakością odwarzyw świeżych.

No, wystarczy wymądrzania:) Informacje są ze studiów, nie wymyślone przeze mnie

labrentz

Wysłana - 01 marca 2008 16:01    Edytuj Cytuj
wiadomo ze swiezy lepszy tylko czasami w pracy lubie podjesc ten ze sloika i nie czuc po nim i sie zastanawialem czy ma te same wlasnoscidzieki za wszystkie odpowiedzi

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.