> Trądziku różowatego nie miałem rozpoznanego ,był tylko zwykły młodzieńczy tylko ze ja mam 25lat.
Nie chce sie wymadrzac, bo nie dane bylo mi zobaczyc twojej twarzy

ale przy odrobinie cholernego nieszczescia to co opisujesz jako tradzik, moglo byc faktycznie tradzikiem, ale KOSMETYCZNYM. Przy takiej wrazliwosci cery i reakcji na poszczegolne kremy mozliwa jest takze na skorze reakcja w postaci krostek wlasnie.
Nie musi tak byc - mozesz miec oczywiscie tradzik mlodzienczy, ale tak mi sie skojarzylo po tym co pisales /tradzik mlodzienczy czasami przechodzi w tadzik wieku dojrzalego i dlatego moze tez wystepowac po 18 roku zycia - wiec to tez moze by to/
> Rumień miałem już wcześniej .Pamiętam prawie od zawsze ze jak wychodziłem spod prysznica to skora mi z twarzy schodziła .Nawet dzisiaj biorąc kąpiel nie mogę zamoczyć twarzy .Nawilżałem ja kremem czego efektem była szczypiąca i czerwona skóra.
o tym mowie - probowales nawilzac kremami ktore wywolywaly alergie i krostki, oraz dalsze podraznienia.
> Wkurza mnie tez to ze wystarczy ze jest trochę chłodniej na dworze a nos robi mi się caly czerwony.
musisz wzmacniac naczynka
> Obecnie nie używam nic innego niz. Oxycort.
fatalnie
> Twarzy niczym nie przemywam. Trądziku wiele nie mam raz na jakiś czas cos wyskoczy ,najczęściej po goleniu - głownie na brodzie w okolicach ust.
No do golenia to chyba musisz cegos uzywac - wiec moze to byc po tym. Jesli krostki sa w linii zarostu to moze to byc tez od wrastajacych wloskow albo z podraznienia skory /czesc osob tak ma/
> Nie wiem co by się działo po odstawieniu Oxycortu ?
Mi tez trudno powiedziec bo dlugo tego uzywales, ale lepiej odstawic to teraz niz jak skutki beda oplakane
> Twarz mi po prostu płonęła. Ostatnim kremem jak już wcześniej pisałem był Vichy Normaderm. Był lepszy od wszystkich innych ale nie nawilżał mi dostatecznie skory (na nosie i czole skora sie łuszczyła)i twarz była cały czas lekko zarumieniona.
Nie dziwie sie ze cie wysuszal - przynajmniej jeden z kremow "nawilzajacych" z tej serii ma w skladzie alcohol denat. !!!
> W poniedziałek kupie krem Avene - miałbym tylko prośbę Abyś Podał dokładna nazwę kremu.
podaje nazwy kremow z ich serii dla ultrawrazliwcow - bardzo krotkie sklady, malo konserwantow. Avene rzadko kogo podraznia.
Avene, Creme pour peaux intolerantes (krem do skóry nadwrażliwej) - ok 50 zl za 40 ml /do kupienia w aptece - na codzień/
Avene, Masque Apaisant Hydratant (maseczka kojąco-nawilżająca) ok 55 zl za 50 ml. /to do "uspakajania" skory do stosowania 2x w tyg/
Jak juz uspokoisz troche skórę to możesz powalczyc i sprobowac wzmocnic naczynka. Jednym z lepszych kremow Lierac, Apaisance Creme Anti-Rougeurs Speciale Couperose kosztuje ok 100 zl. Nie kupuj go od razu, bo nie wiesz jeszcze co podraznia ci skore a ten krem jest niestety perfumowany, oraz ma troche wiecej niz poprzednie konserwantow co wzmaga ryzyko podraznien. Jak juz skora dojdzie do ladu i nie bedize sie luszczyc itp to mozesz w aptece zawsze poprosic o probki tego kremu i zobaczyc czy cie nie piecze po nim ani czy nie masz krostek
I dermatolog obowiazkowo
powodzenia

Zmieniony przez - Termitek w dniu 2004-09-25 21:10:04