Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

cynk - plotka czy prawda?

RobertSS

Wysłana - 08 lipca 2005 18:06    Edytuj  Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

juz napisalem to w innym temacie ktory dotyczyl zma ale chyba nikt nie zauwazyl wiec zakladam nowy temat ale przechodzac do meritum to chodzi mi o to ze czytalem w jakims pisemku dla kobiet (nie, sam nie kupuje takich gazet, u dziewczyny lezalo ) ze cynk przyjmowany w dawkach przekraczajacych fizjologiczne moze miec dzialanie rakotworcze. Prawda to czy tylko jakas plotka?

Pozdrawiam!

Codzien widze wiecej, wiem wiecej ....

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 08 lipca 2005 18:17 
W większości przypadków polecamy:

Trec - Hard Mass

CENA: 175.00zł
APS - Mesomorph

CENA: 139.00zł
Z pozostalych firm... - USA Labs Cutting Edge

CENA: 64.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

syrius16

Wysłana - 08 lipca 2005 18:17    Edytuj Cytuj
ja tam w takie gowno nie wierze , wszystko w wysokich dawkach jest szkodliwe , nie dlugo napisza ze sikanie skraca zycie bo traci sie zyciodajny SOK ...

^^^ Gdyby faceci mogli rodzic dzieci kobiety by dawno wyginely... ^^^

Alvy

Wysłana - 08 lipca 2005 20:41    Edytuj Cytuj
Tak naprawdę to naukowcy są przekonani na 100% tylko o szkodliwości papierosów i otyłości. Ale papierosy to nie żywność.

Nie zwracajcie uwagi na to co jest napisane w kolorowych gazetkach, bo one istnieją tylko po to, żeby wyciągać kasę od ludzi. Jakiś redaktor głowił się nad tym jak zapełnić miejsce w gazecie więc wymyślił sobie bajkę o cynku. Wiadomo, teraz cynk jest na topie, więc mnóstwo ludzi się zainteresuje.

Skąd oni wiedzą takie rzeczy? Czy w tym artykule były podane jakieś źródła? Jak przebiegały badania? Wzięli 20 osób, połowę karmiono cynkiem, drugą połowę placebo i co, pierwsza połowa po miesiącu zmarła na raka?

Przecież to wszystko jest cholernie niewymierne! Ale w takich gazetach zawsze mają jednoznaczną odpowiedź.

"Nie biorę kokainy, bo się boję, że mi wypali trzecie nozdrze."
(Woody Allen)

mm108

Wysłana - 08 lipca 2005 21:59    Edytuj Cytuj
toksykologia ..... redakcja J.Sienczuk

każda masa wymaga czasu :)im wiecej pospiechu tym wiecej skutków ubocznych

Alvy

Wysłana - 08 lipca 2005 23:46    Edytuj Cytuj
Wiadomo, że metale i ich związki są szkodliwe. Włożysz drut miedziany do akwarium to padną ryby. Dlatego radzę nie napychać się cynkiem, bo to i tak nie spowoduje, że bicepsy urosną +10cm.

A co do raka, to na początku lat '90 było dużo szumu na temat past do zębów (Colgate, Signal, itp.) Że powodują raka. No i co? Czy pasty te zniknęły z rynku?

Kiedyś przeglądałem książkę o zdrowym żywieniu, a w niej autor wyraźnie napisał, że czarny pieprz, smażone pieczarki, seler i orzeszki ziemne są rakotwórcze. Wyszedłem z księgarni zlany zimnym potem, bo uwielbiam orzeszki i zeżarłem ich tonę. Normalnie, jak w filmie Hitchcook'a... Myślałem, że zaraz będę miał raka wielkości piłki do kosza.

Bo to jest tak: najpierw napiszą, że cynk wywołuje raka, za pół roku napiszą że niewielkie dawki zapobiegają rakowi i wszystko się rozmyje...
Potem na topie będzie coś innego.

Kochani, zachowajcie spokój, umiar i zagłębiajcie się w siebie. Organizm nie lubi skrajności. Kto żyje w zgodzie z przyrodą, temu przyroda sprzyja, jak mówią mędrcy ze wschodu

(Woody Allen)

Abu

Wysłana - 09 lipca 2005 09:45    Edytuj Cytuj
Alvy ma racje, ja tylko dodam od siebie, ze to co pisza w kolorowych gazetach czasami przekracza granice zdrowego rozsadku np glista ludzka (pasozyt ciala) zabezpiecza przed jakimis chorobami . Takie informacje mozna wsadzic miedzy bajki.

mm108

Wysłana - 09 lipca 2005 10:01    Edytuj Cytuj
czytalem artykul na ten temat i okazuje sie ze moze to byc prawda Wloscy i Amerykanscy naukowcy przeprowadzili szereg badan z ktorych dobitnie wynikalo ze glista ludzka i jej obecnosc w organizmie czlowieka przyczynila sie do stagnacji raka typu zlosliwego poprzez zachamowanie oddzialywania wadliwych cytokin tkankowych oraz wzrost eozynofili antyinterleukinowych IL_-5 IL-9 oraz czynnika TNF ( tumor necrosis factor
) osobiscie uwazam ze wyniki sa prawdziwe

każda masa wymaga czasu :)im wiecej pospiechu tym wiecej skutków ubocznych

Alvy

Wysłana - 09 lipca 2005 14:07    Edytuj Cytuj
Ja też uważam, że mogą być prawdziwe. Ci, którzy wynajdą super lekarstwo na raka i AIDS mają zapewnione miejsce w encyklopedii i Nobla (nie wspominając już o kosmicznej kasie)

(Woody Allen)

civic

Wysłana - 10 lipca 2005 20:39    Edytuj Cytuj
eee nic mnie to nie teges. Ja jestem nalogowym palaczem i jednoczesnie sportsmenem i fiterem. Jak nie pale max. 2 miesiace to mi siada wytrztmalosc, sila itp. A jak pale...50 min aero tetno 140-180 - no problem, sila - no problem :)

Cynk zalecaja dziennie 15 mg. A ja wale Salfazin 4 tab. dziennie i jest znakomicie

civic

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

cynk - plotka czy prawda?

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.