mam prosbe. moglibyscie mi napisac jakies cwiczenia na brzuch? nie chce robic a6w bo gdy robilem to kark i kregoslup mi bolal a przy abs 2 chyba mam drazek za nisko zawieszony wiec niemoge wykonywac cwiczen na drazku ( jest zawieszony w futrynie drzwi ) chodzi mi o wyrobienie kaloryfera
Przy treningu mięśni obok dobrze ułożonego planu treningowego jest druga równie ważna rzecz - DIETA! Bez niej sześciopak raczej szybko się nie pojawi, samym treningiem wzmocnisz brzuch, ale upragnionej drabinki nie będzie. Tu masz pełno ćwiczeń - http://www.kulturystyka.pl/atlas/brzuch.asp Ułóż jakiś sensowny plan, tylko nie dawaj fefnaście ćwiczeń bo zakatujesz bebech! Najlepiej daj jedno ćw. na skośne i jedno na proste.
Pompki mają wpływ na brzuch, no ale nie kluczowy. Co do autora. Bolała Cie szyja i plecy bo robiłeś niepoprawnie technicznie, byle szybciej, byle wiecej i na odwal się. Na początek zacznij robić ABS2 do momentu ćwiczeń z drążkiem. Rób powoli i dokładnie - lepiej zrobić mniej niż więcej na siłe i nie technicznie.
Arnold Schwarzenegger też kiedyś miał 31 cm w bicepsie ... jak się urodził