Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 587 razy
słowa kluczowe: codziennie 
Autor

codziennie?

nmn

Wysłana - 14 grudnia 2007 22:37    Edytuj Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

jestem za młody na pizganie żelastwem, a więc stworzyłem sobie skromny plan treningowy do wykonywania w domu:

- 35 pompek bez udziału 1/3 nóg na rozgrzewkę
- 4x8 pompek
- ćwiczenia na brzuch (przeplatanka A6W z ABS)
- 4x8 pompek
- trochę ćwiczeń na brzuch
- amatorskie muay thai

no i moje pytanie brzmi tak, czy powinienem robić to codziennie, 24h wystarczy na regenerację?:>

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 15 grudnia 2007 01:03 
W większości przypadków polecamy:

Łowickie - WPC 80

CENA: 86.00zł
Olimp - T-100

CENA: 89.00zł
Nutrex - Lipo-6X

CENA: 119.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,   odżywki białkowe,  odżywki na masę

Adas007

Wysłana - 15 grudnia 2007 01:03    Edytuj Cytuj
Jak bardzo jestes mlody, ze wykluczasz uzywanie obciazenia ?
Twoj wybor, ale pomysl o trenowaniu wszystkich partii miesni zajrzyj do treningu domatora http://www.kulturystyka.pl/atlas/trening_domatora.asp. Zdecyduj sie na jeden trening brzucha A6W lub ABS i nie wykonuj zadnych dodatkowych serii brzuszkow.

wiadomo_kt

Wysłana - 15 grudnia 2007 01:04    Edytuj Cytuj
sam wiesz czy ci wsyatrczy na regenracje. swiezy jestes nastepnego dnia, czy miesnie cie bola. "rozruchowo" mozna cwiczyc codziennie, jak intensywnosc treningu nie jest duza, ale zmierzac warto w kierunku zwiekszania intensywnosci, a tym samym mniej czestych treningow, 3 razy w tygodniu, zeby regeneracja nastepowala. cwicz nie tylko brzuch i pomppki, ale cale cialo.

Adas007

Wysłana - 15 grudnia 2007 01:16    Edytuj Cytuj
Cwiczenie 7 dni w tygodniu to za duze obciazenie cwicz co drugi dzien. Chyba, ze naprawde nie bedziesz sie przemeczal :)

nmn

Wysłana - 15 grudnia 2007 16:32    Edytuj Cytuj
lat mam 13, no ale nie mówcie, że 4x8 (x2) pompek to jest duża ilość ;]. przeczytałem kiedyś o pewnej metodzie sprawdzenia, jaką wagę dźwiga się przy pompkach (łapy na wadze podczas pompki) i wyszło coś około 45 kg, jakby coś to spróbuję kiedyś dodać obciążenie w formie plecaka. co do brzucha to zdecyduję się na A6W i w najbliższym czasie postaram się o jakiś drążek ;].

muszę przyznać, że ćwiczenia wykonuje się duuużo łatwiej po jednym dniu przerwy, ale mam przy tym jakąś świadomość, że mniej dają i są mniej intensywne... ale nie wiem, czy mam rację ;]

REFLUXXX

Wysłana - 15 grudnia 2007 16:41    Edytuj Cytuj
jak masz zakwasy to codziennie nie cwicz ;]

Moja poezja: [http://www.sfd.pl/Tomik_poezjii_kulturystycznej_refluxxxa__-t372603.html]

Nie samym chlebem żyje człowiek, ale i kurczakiem, który cenne białko zawiera !

nmn

Wysłana - 15 grudnia 2007 16:50    Edytuj Cytuj
nie mam zakwasów chyba zwykle, ale trochę ciężej się robi.

wiadomo_kt

Wysłana - 15 grudnia 2007 16:54    Edytuj Cytuj
ja mysle ze codziennie, to mozna robic jak forma jest rzeczywiscie zadna. w stylu nie mozna sie podciagnac na drazku, to probowac podciagnac sie co jakies czas kilka razy dziennie, bardziej zabawowo, bez frustracji zwiazanej z tym ze probuje sie robic trening a nic nie wychodzi. nie meczysz sie a postepy sie robia. taki rozruch.

nmn

Wysłana - 15 grudnia 2007 18:41    Edytuj Cytuj
a btw brzucha, zauważyłem, że gdy się napnę, albo kaszlę (:D) to mam widoczny sześciopak w sumie, ale na luzie mam ujowaty brzuch... za dużo %bf?

flacha11

Wysłana - 29 grudnia 2007 15:40    Edytuj Cytuj
Co do regeneracji powinno wystarczyc. Jesli chodzi o dokładanie plecaka. Po to sie zabrania cwiczyc w młodym wieku zeby sobie stawów nie zniszczyć poki jesczze rosna wiec nie widze potrzeby dokładania obciazenia. Lepiej sie skup na ilosci i jakosci niz na obciazeniu.

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.