Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

co na rogowacenie mieszków włosowych?

FhissT

Wysłana - 16 października 2008 17:17    Edytuj  Cytuj

Sprawdź swoje BMI

walcze z tym już ze dwa lata... dermatolog mi nie pomaga, w kółko to samo: "nie przejmuj sie to nie choroba, to zupełnie normalne!" i tyle! już mnie to szczerze w****ia takie podejście, przychodze z problemem bo jest to dla mnie problem jednak, dla kogoś może i nie i oczekuje fachowej pomocy a tu z kolei 3 lekarz mowi to samo...
coś poradzicie?

pain means results

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 17 października 2008 13:01 
W większości przypadków polecamy:

Olimp - Massacra

CENA: 109.00zł
Ultimate Nutrition - Horse Power

CENA: 129.00zł
Trec - NitroBolon II powder

CENA: 119.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

malutka_k

Wysłana - 17 października 2008 13:01    Edytuj Cytuj
Leczenie:
zaleca się wcieranie kremów z witamina A i E, nacieranie solą, kataplazmy z ziół śluzorodnych (np. okłady z papki z siemienia lnianego), peelingi i natryski ziołowe, masaże szorstką rękawicą.
Pomocne mogą być również zabiegi przeprowadzane w gabinetach kosmetycznych polegające na złuszczaniu naskórka (za pomocą ziół, kwasów owocowych lub aparatem do mikrodermabrazji), także regularnie przeprowadzany peeling kawitacyjny (za pomocą szpatułki ultradźwiękowej) może przynieść poprawę w wyglądzie skóry.
Latem dolegliwość zwykle się zmniejsza lub ustępuje, opinie dotyczące opalania skóry w celu poprawienia wyglądu skóry z rogowaceniem mieszkowym są sprzeczne - jeśli zauważamy, że latem (kiedy skóra jest opalana) dolegliwość się zmniejsza to seanse (umiarkowane) w solarium mogą również zimą przynieść poprawę w wyglądzie skóry - ale nie należy traktować opalania jako sposobu leczenia, trzeba pamiętać o tym,że nadmierne opalanie skóry wysusza ją. Rogowacenie mieszkowe ma niestety charakter nawracający, nie można wyleczyć zupełnie tej dolegliwości, można i trzeba sprawiać aby skóra wyglądała ładniej i zdrowo.
Trzeba uważać w przypadku stosowania samoopalaczy - zwykle na skórze z rogowaceniem mieszkowym nie udaje się rozprowadzić samoopalacza idealnie równo, w miejscach większego rogowacenia naskórka pojawia się ciemniejsze zabarwienie.
Specjalista -

User_

Wysłana - 17 października 2008 15:14    Edytuj Cytuj
pilarix / squamax - dostepne w aptece cena ~ 15-20 zł za tubke
masci z witaminami sobie odpuść, w tym co wkleiła poprzedniczka jest źdzbło prawdy

Twoja dolegliwosc jest genetyczna czy nabyta?

naturalne slonce bardzo pomaga, niestety sezonowo
ogólnie raczej nigdy do konca sie tego nie pozbedziesz

latin

FhissT

Wysłana - 18 października 2008 11:16    Edytuj Cytuj
genetyczna czy nabyta to ciężko powiedzieć... może wcześniej nie zwracałem na to uwagi lub nie było to widoczne aż w taki sposób... powiem tak że od jakiś 4-5 lat mi to przeszkadza, wcześniej albo tego nie mialem albo nie zauważałem.

pain means results

Adam67

Wysłana - 27 września 2009 20:09    Edytuj Cytuj
Na zrogowaciały naskórek dobrze działa Keranorm, ktory zmiękcza i nawilża. Jest dermokosmetykiem i można go kupić wyłącznie w aptece.

Paco19

Wysłana - 27 września 2009 22:40    Edytuj Cytuj
dieta ,,czego nie strawisz to skórą wydalisz,,

Jestem Szefem własnego życia

sgrmari

Wysłana - 28 września 2009 17:14    Edytuj Cytuj
A wie ktos moze czy na ta chorobe pomaga laser, taki jak w przypadku zamykania naczynek w przypadku cery naczynkowej itd ??

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

co na rogowacenie mieszków włosowych?

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.