Jak to było i jest u was?? Czy lepiej zrobić sobie np tydzień całkowitej pauzy od treningów czy np 2 tygodnie treningu regeneracyjnego?? Co na was lepiej działa??
chyba w poniedziałek udam się na siłkę i zrobię sobie trening regeneracyjny. Bo jakoś szkoda mi nie ćwiczyć wcale. Hmmm. Normalnie kat bani jest. Chyba się uzależniłem od siłki:)
"Bóg daje orzechy, ale ich nie rozgryza."
1263573409000
Hubert81
Wysłana - 15 stycznia 2010 17:46
zrób sobie lajtowe fbw przez tydzień, po 3-4 ćwiczenia, same główne bez szaleństw z ciężarami.
ze 2 tygodnie to byłoby juz za duzo tej regeneracji?? Wiem ze to sprawa indywidualna lecz czy mięśnie będą gotowe do kolejnego cyklu na masę po tyg??
"Bóg daje orzechy, ale ich nie rozgryza."
1263576322000
Hubert81
Wysłana - 15 stycznia 2010 19:13
Zależy jaki był Twój poprzedni cykl (intensywnośc, ciężary), jak wygląda Twoja dieta i ogółem cała regeneracja. Chyba powinieneś poczuc że jesteś gotów na kolejne wyzwania.
jw... wlaściwie zasadnicza sprawą est to jak trenowało sie poprzednio- długośc przerwy, czy cyklu regeneracyjnego zależy od ciężkości poprzednego okresu treningowego, jak i po częsci od tego jak ci,ęzkie planujemy nastepne
"Każdy ma w swoim życiu swoje Westerplatte" Jan Paweł II "Gorzki to chleb jest polskość" C. K. Norwid