SFD.pl - fitness, kulturystyka, trening, dieta i suplementacja

ciekawostki

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe:

Ilość wyświetleń tematu: 154035

...
napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 161 Napisanych postów 12851 Wiek 30 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 43217
Kofeina ma właściwości ergogeniczne (pobudzające) i może pomóc sportowcom w krótkim, intensywnym wysiłku. Gdy grupie zawodników podano doustnie na godzinę przed biegiem dawkę kofeiny równą dwóm filiżankom kawy, mogli oni biec przeciętnie 15% dłużej.

Było to możliwe dzięki zwiększonym możliwościom anaerobowym, choć nie stwierdzono różnicy w stężeniu laktozy we krwi po treningu.

Charakterystyka kofeiny:

Trójmetyloksantyna (teina) występująca w wielu roślinach, a w szczególnie dużych ilościach herbaty, owocach drzewa kawowego oraz orzeszkach cola. Działa pobudzającą na ośrodkowy układ nerwowy ułatwiając i przyspieszając procesy myślenia, znosząc uczucie zmęczenia tak psychicznego jak fizycznego, zwiększając i pogłębiając odbiór zewn. wrażeń, zwiększa zdolność wykonywania pracy umysłowej i fizycznej, ponadto działa rozkurczowo i moczopędnie, nasila działanie leków przeciwbólowych. Stosowana w obwodowych niewydolnościach krążenia (zapaść), bólach głowy pochodzenia naczyniowego, stanach wyczerpania i znużenia, stosowana w niedomodze oddychania. Wchodzi w skład licznych mieszanek przeciwbólowych. Duże dawki powodują bóle i zawroty głowy, rozkojarzenie myślowe, bezsenność kołatanie serca; drgawki.

Jest substancją biologicznie czynną, szeroko rozpowszechnioną w świecie roślinnym. Ewentualne skutki uboczne jej stosowania są znacznie mniejsze niż w przypadku efedryny. Kofeina działa na mózg pobudzająco, nasila aktywność życiową, pomaga znieść znaczne obciążenie fizyczne i umysłowe, działa orzeźwiająco likwidując uczucie senności, może nasilać anabolizm białek. Optymalne działanie rozpuszczające tłuszcz uzyskamy stosując 200 mg kofeiny w jednej dawce, razem z efedryną oraz aspiryną oczywiście. Kofeina silnie pobudza rozpad tkanki tłuszczowej i podnosi ciśnienie. Nadużywanie wiąże się z ryzykiem wystąpienia, miażdżycy, nadciśnienia tętniczego, choroby wrzodowej przewodu pokarmowego, chronicznego bólu głowy.

jeżeli pomogłem , Ty pomósz mi wejdz w link i się zarejestruj http://www.AWSurveys.com/HomeMain.cfm?RefID=krzakzak 

...
napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 161 Napisanych postów 12851 Wiek 30 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 43217
Kiedyś zapytano premiera Wielkiej Brytanii, Winstona Churchilla. skąd u niego zawsze takie dobre zdrowie (dożył 91 lat). Bez wahania odpowiedział: - Żadnych sportów i to wszystko! Być może jest to rada najlepsza z możliwych, ale my akurat mamy odmienny pogląd. Sport jest naszym sposobem na życie i wobec tego w takim właśnie modelu będziemy doszukiwać się wszystkiego co najlepsze.

Niestety, okazuje się, że sport ma również nie najlepsze strony, od których trudno jest uciec . Jedną z nich są bolące stawy. Wiadomo, że niektórzy ludzie cierpią na bóle stawowe, mimo że akurat nie uprawiają sportów. Niebezpieczne dla stawów mogą być też czynności zupełnie nie związane ze sportem. Zajmiemy się stawami kulturystów. Zagrożeni są oni kłopotami “stawowymi" w sposób szczególny, a to z tego względu, że przy treningach, zwłaszcza z dużymi ciężarami, trudno je w pełni zabezpieczyć. Skoro tak, to pozostaje leczenie.

Leki przeciwzapalne uśmierzają ból, ale nie regenerują zniszczonej chrząstki, toteż ich działanie ma ograniczony charakter. Chrząstka, która uległa zniszczeniu w znacznym stopniu, nie potrafi zregenerować się sama. Trzeba jej w tym procesie pomóc. Skuteczną pomoc niesie lek o nazwie handlowej Arthryl. Jest to preparat zrobiony na bazie glukozaminy, czyli substancji stosowanej w leczeniu chorób reumatycznych. Glukozaminę używa się przy leczeniu zapalenia kości i stawów, a także przy degeneracji chrząstki stawowej. Chrząstka jest konieczna do prawidłowego funkcjonowania stawów, ponieważ jej zasadnicza funkcja sprowadza się do amortyzowania ruchów okołostawowych różnych kości. Gdy chrząstka traci swoją wartość ochronną, w stawach następuje ograniczenie ich ruchomości, a potem ból podczas wysiłku. Arthryl to produkt włoski. Jest sprzedawany w torebkach jako proszek do sporządzania roztworu. Taką rozpuszczoną w wodzie torebkę zażywa się raz dziennie przez 6-8 tygodni. Takich torebek jest 20 w jednym opakowaniu, a cena całości wynosi 53 złote. Nie jest to zatem lek tani, a trzeba kupić przynajmniej 3 opakowania, aby nastąpiła poprawa.

W trakcie leczenia należy ograniczyć wielkość ciężarów na treningach, ale nie ograniczamy samych ruchów kontuzjowanych kończyn. Ruchomość trzeba ćwiczyć, byle niezbyt intensywnie. W trakcie kuracji mogą pojawić się pewne działania niepożądane. Są one jednak przemijające. Te uboczne skutki leku to najczęściej wzdęcia brzucha, zaparcia lub biegunka. W takich przypadkach należy uzupełnić kurację kefirem, jogurtem bez cukru oraz Rapha-cholinem. Dodatkowo należy w tym samym czasie zwiększyć dawki witamin, ograniczających działalność wolnych rodników, a więc C i E. Warto również w okresie zimowym stosować niewielkie dawki witaminy D, która nie dopuszcza do większych uszkodzeń stawowych.

Niezależnie od wspomnianych już preparatów wskazane jest zażywanie kwasu gamma-linolenowego. Ten produkt jest akurat dość popularny i niezbyt drogi. Występuje w dwóch postaciach. Pierwsza to Biogal produkcji polskiej. Są to kapsułki oleju z nasion ogórecznika, które tykamy 3 razy dziennie podczas jedzenia, na ogół 3 sztuki jednorazowo. Drugi produkt jest produkcji angielskiej i nosi nazwę Pumpkin Seed Oil. To są kapsułki oleju z nasion dyni. Lek ma charakter dość wszechstronny, między innymi właśnie działa leczniczo na stawy. Koszt - 13 zł.

Jest jeszcze olej z wiesiołka. o którym już kilka razy wspominaliśmy Kuracja ta powinna dać korzystne efekty, ale trzeba nastawić się na 2-3 miesiące regularnego zażywania. Cierpliwość jest tu warunkiem koniecznym do uzyskania poprawy.

Znanym wśród mistrzów sportu sposobem na likwidowanie stanu zapalnego w stawach jest używanie witaminy B12 w dużych dawkach. Jest to środek, który wytwarza czerwone ciałka krwi w organizmie. Gdy do miejsc kontuzjowanych dociera zwiększona liczba czerwonych krwinek, następuje uaktywnienie komórek, które dotychczas biernie poddawały się czynnikom niszczącym. Aktywna walka z kontuzją za pomocą tej witaminy musi trwać 2 tygodnie, kiedy to podajemy codziennie B12 domięśniowo w dawce 1000 mcg (tysiąc). Witaminę mieszamy z aktywną witaminą B pod nazwą Cocarboxylaza. Działanie to polega na tym, że strzykawką pobieramy najpierw rozpuszczalnik, a następnie wstrzykujemy go do proszku z Cocarboxylaza i czekamy aż się rozpuści. Dla przyspieszenia możemy kilkakrotnie przelewać roztwór ze strzykawki do ampułki. Gdy zauważymy, że roztwór jest już wolny od kryształków, nabieramy do strzykawki najpierw rozpuszczoną Cocarboxylaze, a potem witaminę B12 i otrzymujemy wtedy mieszankę, którą wstrzykujemy sobie w pośladek. Jeżeli zastrzyk jest robiony powoli, to nie powinniśmy odczuwać bólu.

Uwaga: Witamina B12 wchłania się najlepiej, gdy uzupełniamy ją kwasem foliowym w dawce 5 mg dwa razy dziennie ora z - witaminą B compositum. Witaminę B12 oraz kwas foliowy można kupić tylko na receptę. Strzykawki numer 5 oraz igły numer 7 kupujemy bez recepty. Radzę naprawdę skorzystać z tej kuracji, ponieważ witamina B12 regeneruje ponadto siły organizmu i zwiększa jego witalność. A poza tym ci wszyscy, którzy pozostają na diecie białkowej w ilości 2 gramy na kilogram wagi ciała, mają nawet obowiązek stosować tę witaminę przynajmniej raz na tydzień, bo duże dawki białka ogołacają nasz organizm z tej witaminy.

jeżeli pomogłem , Ty pomósz mi wejdz w link i się zarejestruj http://www.AWSurveys.com/HomeMain.cfm?RefID=krzakzak 

...
napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 161 Napisanych postów 12851 Wiek 30 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 43217
Jak dożyć do setki w dobrej formie



Polscy naukowcy postanowili zbadać stulatków i spróbować odpowiedzieć na pytanie czemu zawdzięczają długowieczność – informuje "Gazeta Wyborcza".

Najczęściej stulatkami są kobiety – jest 3,7 razy więcej niż mężczyzn. Kobiety żyją dłużej, jednak wcześniej potrzebują pomocy i opieki ze strony innych. Bardziej im też doskwiera samotność – informuje "Wyborcza".

Według naukowców krytycznym dla zdrowia jest okres między 70. a 80. rokiem życia.

"Jeżeli przetrwamy ten okres we względnie dobrej formie, to potem stan zdrowia drastycznie się nie pogarsza" – informuje "Gazeta Wyborcza".

Wykształcenie zwykle nie przekraczało podstawowego. Trzy czwarte ukończyło tylko kilka klas szkoły podstawowej. Zazwyczaj nie mieli i nie maja nadwagi, a ciśnienie mieściło się w normie. Częściej dokucza im ślepota, głuchota oraz problemy z oddychaniem. Połowa badanych miała umiarkowane problemy z przypomnieniem sobie, co gdzie położyli. Jednak co trzeci stulatek zachował jasność umysłu.

"Wygląda na to, że wyjątkowo długie życie tylko w 30 proc. zawdzięczamy dobrym genom, a 70 proc. to wpływ środowiska, stylu życia i szczęścia" – powiedziała dr Katarzyna Broczek z Akademii Medycznej w Warszawie, cytowana przez "Gazetę Wyborczą".

Osoby są wciąż otwarte na nowości, wiele dopiero na starość postanawia rozwijać swoje pasje – pisze "Gazeta Wyborcza".

"Tym ludziom po prostu chce się żyć" – powiedziała "Gazecie Wyborczej" prof. Danuta Kądziela, dziekan Wydziału Psychologii Uniwersytetu Warszawskiego.

jeżeli pomogłem , Ty pomósz mi wejdz w link i się zarejestruj http://www.AWSurveys.com/HomeMain.cfm?RefID=krzakzak 

...
napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 161 Napisanych postów 12851 Wiek 30 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 43217
Dieta Atkinsa skuteczna tylko na krótką metę



Dieta uboga w węglowodany i bogata w białko oraz tłuszcz pozwala początkowo skuteczniej zmniejszyć masę ciała niż dieta uboga w tłuszcz, ale w dłuższym okresie czasu różnica ta się zaciera.

Dowodzą tego wyniki amerykańskich badań opublikowane na łamach "Annals of Internal Medicine".

Naukowcy z Duke University Medical Center w Durham (Północna Karolina) poddali badaniom 120 otyłych ochotników. Część z nich była na diecie ubogiej w węglowodany, zaś zasobnej w białka (dieta Atkinsa), pozostali na diecie ubogiej w tłuszcz, niskokalorycznej, z małą ilością cholesterolu.

Po sześciu miesiącach osoby na diecie typu Atkinsa straciły przeciętnie około 13 kilogramów, natomiast konwencjonalna dieta niskotłuszczowa dała spadek wagi rzędu 7 kilogramów. W grupie na tłustej diecie obniżył się również poziom trójglicerydów i podniósł poziom "dobrego" cholesterolu HDL w porównaniu z grupą na diecie niskotłuszczowej.

Z kolei zespół naukowców z Veterans Affairs Medical Center w Filadelfii badał 132 otyłe osoby, które losowo zaliczono do grupy na diecie z małą ilością węglowodanów i dużą tłuszczu lub też na diecie niskotłuszczowej. Także i w tym przypadku po pół roku osoby na diecie ubogiej w węglowodany straciły najwięcej wagi i miały niższy poziom tłuszczu.

Jednak po roku utrata wagi była podobna i u osób na diecie nisko, i na wysokotłuszczowej. Podczas gdy grupa jedząca głównie białko i tłuszcz "stanęła w miejscu", grupa na diecie niskotłuszczowej stopniowo traciła wagę między szóstym a dwunastym miesiącem eksperymentu.

Wątpliwość może budzić źródło finansowania badań - Robert C. Atkins Foundation. Krytycy diety Atkinsa twierdzą, że być może daje ona szybkie i spektakularne rezultaty, jednak odległe efekty jej stosowania nie są znane. Dieta bogata w tłuszcze i białka jest też uważana za niesmaczną i może zaszkodzić w przypadku niektórych schorzeń w rodzaju chorób nerek. Nie dostarcza wszystkich potrzebnych organizmowi substancji (nie jest zbilansowana).

Aby zweryfikować odległe efekty diety bogatej w tłuszcze i jej odległą skuteczność w porównaniu z dietą niskotłuszczową potrzebne będą dalsze badania - tym razem trwające kilka lat.

Zdaniem dra Waltera Willetta z Harvard School of Public Health, który skomentował badania w artykule redakcyjnym, nie można dłużej lekceważyć diet bardzo ubogich w węglowodany - takich jak dieta Atkinsa. Powinny jednak zawierać źródło zdrowych białek oraz być powiązane z regularnymi ćwiczeniami fizycznymi. Lepiej unikać diet związanych z gwałtowną utrata wagi.

jeżeli pomogłem , Ty pomósz mi wejdz w link i się zarejestruj http://www.AWSurveys.com/HomeMain.cfm?RefID=krzakzak 

...
napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 161 Napisanych postów 12851 Wiek 30 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 43217
Nauka
PAP, mat /2004-05-25 06:03:00

Cynk pomaga dzieciom z zapaleniem płuc



Małym dzieciom z ciężkim zapaleniem płuc pomaga podawanie preparatu zawierającego cynk - sugerują wyniki opublikowane na łamach "The Lancet".

Zapalenie płuc zabija więcej dzieci niż jakakolwiek inna choroba - niemal wszystkie umierają w krajach rozwijających się. Szczególnie zagrożone są dzieci z niską wagą urodzeniową, osłabione inną chorobą bądź niedożywione.

Badania przeprowadzili lekarze z Bangladeszu. 270 niemowlętom pomiędzy drugim a 23 miesiącem życia podawano - oprócz typowych antybiotyków - albo 20 miligramów cynku, albo pozbawione działania placebo. Dzieci dostające cynk zdrowiały szybciej i przebywały w szpitalu średnio o dzień krócej.

Prawdopodobnie działanie cynku jest związane z zapobieganiem zapaleniu i zablokowaniu dolnych dróg oddechowych.

Oprócz poprawy wyników leczenia podawanie cynku dało znaczące oszczędności. Kuracja cynkiem kosztuje 15 centów, a dzień leczenia w szpitalu w Bangladeszu - 25 dolarów.

Zmniejszenie liczby zgonów związanych z zapaleniem płuc u dzieci należy do priorytetów wyznaczonych przez ONZ. Pomiędzy rokiem 1990 a 2015 liczba zgonów wśród dzieci ma zmaleć o dwie trzecie

jeżeli pomogłem , Ty pomósz mi wejdz w link i się zarejestruj http://www.AWSurveys.com/HomeMain.cfm?RefID=krzakzak 

...
napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 161 Napisanych postów 12851 Wiek 30 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 43217
ten artykół jest tłumaczony przez program więc mogą być błedy

Białko Batoników Ujawniły
przez Rehan Jalali
Omawiaj ten artykuł w HST Forum
Dla tamtych nas treningu skór bawolich i pracoholików z tam, wysoki białko batonik może ratować dzień (specjalnie bardzo zajęty ktoś—czasami ja uważa sam bardziej zajęty za niż jeden nożnych człowiek w kopaniu konkurs przez rękojeść!) problem jest tam są tak dużo białek odgradza tam to jest twarde porządkować przez nich wszystek. Tam wydaje się być bardziej nowy batoniki na rynku niż sieć miejsca wchodzący. Ale które białko batoniki czy najlepszy są ? Jak oni mogą być zbawienni? Co zrobi ty potrzebować wiedzieć przed kupujący nich? Co powiesz na niskie carb białko batoniki przeciw. Wyższe carb białko batoniki? Dobrze, nigdy nie bój się , odpowiedzi ty szukałeś czy tutaj są . Bierzmy bliżej patrzeć w jakieś składniki zakładają w białku batoników.
Najbardziej my wiemy tamto jakość odżywianie i supplementation są kluczem do osiągania atletycznego i budowy ciała sukcesu. To jest ważne zjeść 5-7 mały posiłki codzienny wzmóc pożywną absorpcję, ulepszaj metaboliczną proporcję, i pomagają stabilizować krew cukru (i insulina) poziomy. pomaga Wysokie białko posiłek zamiana batoniki pozwalają ty dostać wszystkie twoje posiłki w wygodnym i ogólnie smaczny sposób ( nie pewnie mam czas ugotować 6 jedzenie posiłki codziennie!). Oni pomagają ulepszaj całkowite odżywianie i daj ty kluczowe nutrients twoje ciało potrzebować ulepszać zdrowie i fizyczne osiągnięcie.
Białko batoniki zwykle zawierają białko, węglowodany, tłuste, witaminy i minerały, i dodatkowe funkcjonalne składniki. Wysoki protein/moderate wysoko carb batoników dla patrzenia dostać jakość białko i carbs dla wzrosnę energii przez atletów i treningu fanatyków są najlepsze dostosowany. Oni są doskonali dla po treningu ulepszyć odzyskanie i rekonwalescencję i ulepszaj węglowodan przechowywania składowanie (glycogen) w mięsieni tkanki.
Najbardziej białko batoniki zwykle wyruszają z "własnościową białkiem mieszanką". Jakieś batoniki mogą mieć tylko jedną białko źródła taka jako serwatka białko izoluje ale to jest preferowane dostać białko mieszanka skorzystać z wszystkich funkcjonalnych korzyści różnych białek i pomaga popieraj szczupłą mięsień masę. Jakość serwatka białka izoluje ma korzyści zawierający dostarczanie nietknięte immunoglobulins popierać odporną funkcję, dostarczający najwyższa koncentracja (odgałęziony się łańcuch amino kwasy leucine, isoleucine, i walina który gra kluczową rolę w mięsieni budynku procesu - o 25%), to ma wysoką biologiczną wartość (BV) który zamierza to jest chętnie zaabsorbowane i zutylizowany przez ludzką mięsień tkankę, i to nawet może popierać IGF-1 poziomy.
To jest bardzo ważne patrzeć przetwarzania technik różnych serwatki białek. Przetwarzanie określi czy ważne białko microfractions ( wyrazy złożone wyrazy złożone dają serwatkę jego funkcjonalne korzyści) są nadal nietknięty i nie. Szukaj wymiany jony serwatka izoluje. Jon - wymiana procesu rozdziela białka oparte ich ładunek elektryczny , który jest kontrolowany używanie różne substancji chemicznych . Dwa inne dobre wybory są "ultrafiltered" lub "skrzyżuje płynąć microfiltered" serwatka. Obaj procesów używa bardzo wysoki techniczny zimny microfiltration proces utylizuje ceramiczne filtry usunąć tłustego i lactose tak rozdzielanie pozę lub "izolowanie" białko bez uszkadzania to. Serwatka białko koncentratu jest mniej przetworzonym i w konsekwencji mniej kosztowna forma serwatki białka. Serwatka białko koncentratu nie jest jak czysty jako serwatkę izoluj w tamtym jakimś tłustym, lactose i minerały nadal są zostawiane w białku.
Kazeina jest inny mleko białko tamten wydaje się mieć mierzyć czas - wypuszczenie skutku jako to formuje żel w jelicie zwolnić się tranzyt czasu amino kwasów. Ten skutek może ulepszać absorpcję. To ma bardzo wysoką naturalną glutaminę zawartości. Najbardziej glutamina w kazeinie jest znajdowana w peptydzie formie dla lepszej absorpcji ( z powodu peptyd transportu systemy w trawiennym obszarze). Glutamina jest bardzo ważny amino kwaśny tamten ma dużo korzyści zawierające wspomagającą szczupłą mięsień masę. W ostatnim badaniu publikowany w Rocznikach Odżywiania i Metabolizmu, serwatki białka został porównany z kazeiną białkiem hydrolysate (który zawiera o 20 % glutaminie peptydach) i hypocaloric dieta z względami pochylić się mięsień masy, siła, i ciało tłuste. Wyniki tego badania pokazały że kazeina białko hydrolysate grupa gubiła więcej ciało tłuste, skorzystało bardziej pochylaj się mięsień masy, i czy bardziej wielkie siła wzrosty. miały Autorzy badania wyrazili że, "Ta znacząca różnica w ciało kompozycja i siła jest prawdopodobna z powodu ulepszonych azot zatrzymania i całkowitych anty - katabolicznych skutków spowodowany przez peptydu komponentów kazeiny hydrolysate". Mleko białka izoluje zawiera obaj serwatek i kazeina i to jest przyzwoitym źródłem dla tych dwóch białek.
Soja białka izoluje był shown ulepszyć tarczycę hormon produkcji, który może wzrastać metaboliczna proporcja popierać tłustą stratę. Isoflavones w soi były shown mieć liczne zdrowie korzyści zawieranie cholesterol i triglyceride zniżające skutki. To zawiera doskonały stosunek glutaminy, arginine, i. To jest uczciwie niski wyceniony białko źródła i może mieć pozytywne korzyści dla kobiet głównie, ale ludzie również .
Jajko albumina białka jest "regularnym starym Joem" białkiem. To chwali się wielki amino kwaśny profil ale nie ofiarowywać wiele funkcjonalne korzyści. Hydrolyzed białka jest też innym źródłem białka znalazł często w batonikach ponieważ to jest niedrogie. To białko jest cieplne - traktowany (i - przetrawiony) i najbardziej microfractions są niszczone. Jakkolwiek, to zawiera peptydy tamten łatwo jest pochłaniany w ciele.
Najbardziej wysokie białko batoniki na rynku nie być pieczony obecnie tak jeśli surowce były jakościowe, ówczesne białko microfractions zatrzymują nietknięte. Jakkolwiek, surowy materiał składniki tamte wymyślają batonik mógł był być poddany grzać. Proś dostarczyć ciebie z świadectwami analizy dla białek w batoniku producentów batoników (i dla batonika się dla tamtej sprawy). Ten powinien dawać ciebie pokój umysłu o jakości białka ty dostajesz. Batoniki tamten zawiera zwinęły owsy i jakiś granola typ batoniki są pieczone i białka w nich gubią microfractions z powodu pieczenie.
Podstawowy batonik robienie proces z jakościowych producenta ruchów w ten sposób : po pierwsze główne składniki (włączając białka) są mieszane razem (ręcznie lub używanie przemysłowy oceniony mikser) z wodą, ówczesny mieszanina jest przygotowywana stół równo i ruchy bezpośrednie "chłodzące" maszynowe proces używanie chłodzący tunnel/extruder. Następny, batonik jest wyjmowany chłodzenia maszyny i enrobed (okryty) z czekoladą. W końcu , batonik arkusze są cięte i gotowy być zawijany. Zatrzymuj umysł ten jest znacznie uproszczone objaśnienie wytłumaczenie procesu.
Białko batoników zawierają węglowodany również . Typowo główne źródło jest glycrerol (glycerine) który jest trihydric alkoholem. Glycerol form kręgosłup triglycerides w ciele. To jest używane w batonikach pomóc ufortyfikowanej wieży ich miękkim i wilgotny od glycerol jest bardzo dobrze w pociąganiu wilgoć. To też pomagać słodź batonik. Chociaż dużo firm nie spisuje ten jako źródło węglowodanów, FDA definiuje to jako węglowodan. To ma bardzo niski glycemic indeks więc to nie robi uderzenie krew cukier poziomów znacznie. Interestingly dość, tam są ergogenic korzyściami zrzeszonymi z ingesting glycerol taki jako wzrastania suma wody zachowany w ciele i wzmagania uwodnienie ( być może nawet wzmagający vascularity). Batoniki ładowany z glycerol może powodować żołądek niewygodę w jakichś ludziach tak chyba że ty chcesz uderzyć porcelanę tron przez dzień, napój obfitości wody z tymi białkiem batonikami. Zboże syropu, wysoki fructose zboże syrop (dextrose), ryż syrop, maltitol, miód (odwracaj cukier), turbinado cukru, sucrose (którego jest glukozą +fructose), kruchy ryż, i fructose jest wszystek użyty jako węglowodanu źródeł w batonikach. Fructose jest owoc cukrowy i jest dodawany do batoników nie tylko dostarczyć źródło węglowodany ale też słodzić produkt jak to ma bardzo słodki smak. Fructose jest głównie metabolized w wątrobie i dlatego ma niższy glycemic indeksowi. Zużywające wysokie sumy fructose mogą zniżać metaboliczna proporcja i spowoduje de-novo lipogenesis ( zamiana cukru do tłusty) od wątroby może tylko metabolize ograniczony sumy fructose.
Białko batoników też zawierają tłuste. Zwykłe tłuszcze znaleziony w tych batonikach są częściowo hydrogenated oleje, fractionated roślina olejów, dłoń jądro oleju, i arachidowe masło. Kilku batoników dodawał podstawowe tłuste kwasy () ale to jest bardzo trudne zachować jakość z powodu ich wrażliwości do światła, gorąca i tlenu. Najbardziej tłusty (specjalnie nasycony tłusty) znaleziony w batonikach jest w warstwie. Nasycony tłuszcze zostały łączone do zawierania cardiovascular choroby przez dużo zdrowia problemów. Częściowo hydrogenated olejów produkują trans tłuste kwasów ( dalej z inny zmieniany tłuszcze) podczas hydrogenation procesu. Oni są też bardzo szkodliwi do zdrowia i został wiedziany wzmóc cholesterol i przeszkadzaj wątroby detoksykację system. Hydrogenated oleje wzrost półka życia produktów, który jest zwykle 9 miesiącami do 1 rok dla najbardziej białko batoniki. Fractionated olejów wydają się być lepszy dla ciebie. Dzielenie na części jest procesem rozdzielający olej do dwaj lub więcej różne triglyceride ułamki. Inaczej mówiąc , to pozwala słabsze oleje być zmieniony do lepszych olejów.
Białko batoników zawierają mieszankę witamin i minerałów popierać całkowite zdrowie i dużo substancję chemiczną procesy w ciele. - Miesza z firm lubić Roche zwykle jest dodawany do formulas. Witaminy i minerały są zwykle podwładny punkty do batoniki i dużo minerały w formulas faktycznie ubiegają się dla absorpcji jak wapnia i magnezu plus oni są ogólnie nie w wyższych absorbable chelated formach. Chrom jest dodawany do jakiś batoniki (zwykle w lepszy polynicotinate forma) popierać optimal krew cukier poziomów i pomagaj pomocy w tłustej stracie.
Około wysokie jakościowe batoniki na rynku (ponieważ różne cele włączając post trening odzyskania, energia, i niższe carb/high białko batoniki) zawieraj: LoCarb2 z BIOCHEM, Szczupłe Ciało przez Labrada, BioComplete przez Bodylogix, Białko Plusa z Powerbar, Szczupłych Maszynowych batoników około INFORMACJA, Meso-Tech batoniki przez MuscleTech, Met-Rx Jedzenia batoników przez Met-Rx, LoCarb sportowego batonika około TRAFNE Odżywianie, Myoplex Lite batoników przez EAS, i ostateczny Białko Batonik około BIOCHEM.
Przyszły, ocenimy popularne batoniki na rynku i elastyczność oni oszacowywanie oparły różne kryteria.

jeżeli pomogłem , Ty pomósz mi wejdz w link i się zarejestruj http://www.AWSurveys.com/HomeMain.cfm?RefID=krzakzak 

...
napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 161 Napisanych postów 12851 Wiek 30 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 43217
AlJust para o' komentarze (questions/answers) uważający temat możliwy skutki kofeina na podagra i sporty fizjologia.
Znalazłem OGROMNĄ Stronę internetową na kawie (etc.) który zawierał chemię etc. kofeiny. Koryguje ja jeśli ja jesteśmy źle zrozumieć w mojej interpretacji ich informacji: szczególnie że kofeina jest puryna tamten jest normalnie metabolized do moczowego kwasu. Dlatego wyobraziłbym tamci artretyczni ludzie na pewno powinni ograniczać ich wlot tego ( oraz napoje zawierające związane substancję chemiczną bodźce, herbata z theophylline i czekoladą z theobromine), chociaż nigdy nie znalazłem jakiegokolwiek polecenia tamten (nie nawet w twoich dietetycznych ograniczeniach dla artretycznych ludzi).
Następny, obserwujący powiększenie sportów lub wykonywania fizjologii, prawdziwy że to wzmaga palenie tłuste, ale moje doświadczenie było że przez pobudzanie (mówi z filiżanka o' kawy lub gorzej nadal z mocy - napoju, jak czarnego propagatora, zużytego o 30 min przed wykonywaniem) jest prawdopodobny spowodować więcej zranienia z "Nadczłowieka" (lub "Superwoman") skutku. Ty czujesz ty możesz pchać bardzo więcej niż co ciebie byłbyś normalnie (powinien być) trening z!!
Przy okazji , dziękuje dla CUDOWNEGO wkładu ty robisz to globalną kondycję i zdrowie. To nadal nie przerywa zdumieć mnie jak BARDZO wartościowej informacji jeden może przynosić w trzepnięciu o' witce. Ktoś niemal nie potrzebuje doktora dla diagnozy wspólnych mniejszych lub największych dolegliwości. Pozdrowienia !



Kofeina nie jest puryna. Kofeina należy do grupy substancji chemicznych wołał ksantyny który zawiera theophylline (użyty w traktowaniu płuca chorób jak emphysema i astmy) i theobromine. Ksantyny pobudzają nerwowy system i może powodować ludzie czuć się niespokojny, nerwowy lub niezdolny zaspać. Kofeina jest exreted w urynie jako methylxanthine i methyluric kwasu jako produkt metabolizing kofeiny.
Moczowy kwas który powoduje bolesną podagrę, jest przez produkt puryny metabolizmu który zdarza się w wątrobie. W osoby z podagra, zbędny suma puryny jest produkowany i koniec produkt który jest moczowy kwas, crystalizes w stawach których powodują bolesne artretyczne symptomy. Dieta wysoko w białko wydaje przyspieszyć ten proces; dlatego białka są ograniczany w dieta dla podagra. Jakkolwiek, główne traktowanie jest odurzaj terapię. Kofeina zawierająca napoje nie są ograniczany w purynie ograniczył diety dla osób z podagrą. Ilość ksantyn w kofeina jest bardzo niska ( mniej niż 15 milligrams na 3 1/2 uncjach) porównane do puryny wkładu przez jakichś białek. Tak kiedy ksantyna z caffeinated napojów może przyczyniać do moczowej kwaśnej produkcji, to jest wkład jest bardzo mały.
Fyi, napoje zawierająca kofeiny zostały znalezione użyteczne w traktowaniu uwagi deficytu zaburzenia i nadczynności, który pracować, w tandemie z bodźcem leków jak Ritalin. Oni są pochłaniani w granicach 30 - 60 minuty po piciu i pół skutkach trwają 3 - 6 godziny potem. Na innej ręku, kofeina przepustek do piersi mleka i zostają bodziec dla pielęgniarstwa niemowlęcia. Na pół skutek kofeiny może ostatnio 30 to 210 godziny w niemowlętach w górze to 6 miesiące pełnoletni .
Z względy do kofeina użycie przed ćwiczyć, proś czytaj moim sportom odżywianie tematu i przeszukiwanie dla kofeiny. Kofeina oszczędza glukozę w wytrwałości aerobiku sportów. Odwrotnie, wtedy kofeina może wzmagać tucz palenie czy glukoza jest oszczędzana, ale tamten zależałby od wykonywania (aerobik lub anerobic). Tak to zależy na czym wykonuje ty robisz i czy lub ty nie powinien być pijący caffeinated napoje lub sport napoje.



Czy caffeinated wystawia elastyczność nas czkawek?



Kofeina nie dawałaby czkawek ciebie. Carbonation w puknięciu (też wołana soda) ty pijesz może chociaż.



To wydaje się że kiedy piję kawa dostaję bólu głowę . Nigdy nie mógłbym rozumieć ten. Piję 2 filiżanki na dniu (caffeinated) regularnej kawie. Bólu głowa zaczyna godziny po mnie piją kawę lub czasami następny dzień. Doceniłbym jakiekolwiek wejście ty miałbyś dotyczenie ten problem. To na pewno jest problem dla mnie jako mnie KOCHA kawę. Dzięki.



Czy bezkofeinowa kawa daje tobie bólów głowę ? Co powiesz na caffeinated gazowana napoje podobna coli, Pepsi, Wstrząs, whisky , Dr. Pieprz, Pan Pibb , Łagodny Żółty, Duży Czerwony, Osika, Kopnięcie? Jak dużo filiżanek caffeinated napojów do ciebie konsumuje w 24-godzina okresie? Czy ty używasz jakichkolwiek medycyn tamten zawiera kofeinę, zawierającą przez lady leków jak Excedrin, No-Doz lub Vivarin?
Kofeina często ulepsza symptomy dla osób z bólów głową lub migrenami. Jakkolwiek, ty możesz dostawać bólów głowę jeśli ciebie nagle opuszcza zużywający caffeinated napojów w jednodniowym (zimnym indyku).
Czy ty pijesz dość Płyny? Ty powinieneś pić o 8 filiżankach wody na dniu.
Ty powinieneś zapisywać zawieranie jedzenia przez jakąkolwiek kofeinę że ty jesz, zawierający kawę, herbatę, gazowane napoje i czekoladę (zawiera czekoladę cukierka lub desery, czekolada mleka lub kakao) określić czy kawa daje tobie bólów głowę . Na dniu 1, pij twoje zwykłe 2 filiżanki kawa. Na dniu 2, nie pije jakiejkolwiek kofeiny zawierającej napoje. Kiedy ty dostałeś bólów głowę ? Wtedy pij zwykłe 2 filiżanki kawa dla 5 dni w rządzie. Kiedy ty dostałeś bólów głowę ?
Bierz tę dokumentację do twojego doktora omówić twoje bólów głowę . On / ona jest odpowiednia osoba diagnozować przyczynę twoich bólów głowy .



Wolę herbatę do kawy niż , ale zasłyszałem tamta herbata ma jako dużo kofeiny jako kawę. Czy tamten prawdziwy jest ? Robię mniej więcej dwa filiżanki herbaty z jednej torebek z herbatą . Czytałem wielką ilość o kofeinie ostatnio.



Kofeina zawartości torebki z herbatą parzony dla pięciu minut być o 46 do 60 milligrams dla pięciu uncji filiżanek, według FDA. Porównuj że do kawy zrobionej z parzonych ziem. Kofeina zawartość jest o 80 do 115 milligrams dla pięciu uncji filiżanek, zależenia na sumie ziemi kawy spotęgował do wody pięć uncję filiżanki. Tak, herbata zawiera mniej więcej 52 percent kofeiny znalezionej w kawie. Jeśli ty robisz dwa filiżanek z jednej torb, całkowita kofeina ty dostajesz się będą prawdopodobnie bliżej do 60 milligrams.



Ja Jestem martwiony że piję zbyt dużo kawy. Jak bardzo jest zbyt bardzo?



Aktualne polecenia obserwująca kofeiny jest trzema filiżankami kawy lub herbaty na dniu lub mniej. Kiedykolwiek osoba powiada mnie, on lub ona pije więcej niż trzy filiżanki na dniu, polecam stopniową redukcję w kawie lub herbaty piciu do trzech filiżanek. Natychmiastowa witka czy tak samo suma bezkofeinowej kawy lub herbata będą produkować symptomy kofeiny cofnięcia (drażliwości, bólu głowy i niezdolności pracować skutecznie, nerwowości, niepokoju i zmęczenia). Ty aktualnie pijesz więcej niż trzy filiżanki, ściąłeś przez jedną filiżanki na dniu aż ty jesteś aż do trzech filiżanek na dniu. Ten pomoże zmniejszaj symptomy kofeiny cofnięcia. Chwila ty tniesz w dole , ty możesz zastępować jedną filiżanki kofeiny - zawierający kawa na pewno filiżanka bezkofeinowej kawy. Czasami, to jest twarde trzymać szlak jak dużo filiżanek kawy ty pijesz na dniu. Granica się do jednej filiżanek kofeiny - zawierający kawę na posiłku. Jeśli ty pragniesz więcej kawy, witka do decafe. Też, próbuj uniknąć picia wszystkiej trzech caffeinated filiżanek w tak samo razy .



Pracuję przesuwaj pracę i mojego doktora powiedział mnie ściąć na kawie. Przynoszę termos kawy do pracy, więc potrzebuję kofeiny. Ale, to daje ja nieregularne bić serce . Czy powinienem tylko ciąć kawę z zimnym indykiem?



Symptomy zbyt dużo kofein ( bólu głowa , drżenie, nerwowość, drażliwości, wzrosnę wrażliwość), wyniki z wlotu 200 do 500 milligrams kofeiny codziennie (dwaj do sześciu filiżanek kawy lub trzech do ośmiu filiżanek herbaty). Zależenie na wielkości twojego termosu, ty może być pijący szóstka filiżanki tylko w pracy. W dodatku , jak dużo kaw zrobi ty pijesz kiedy ty nie jesteś w pracy?
Jeśli ty ma nieregularny bicia serca , ty musisz śledzić twojego doktora radę. Ale nie zatrzymuje zimny indyk lub ty prawdopodobnie zniesiesz z kofeiny cofnięcia. W dodatku do nieregularnych serca uderzeń, ty będziesz czuł się jakiś innych symptomów caffeinism spisał powyższy.
Osoby kto pracuje różne zmiany mają problemy dopasowujący i często używa kofeinę - zawierające napoje zatrzymać przebudzone. Jedz mięso posiłku przed pracą pomóc ty zatrzymujesz przebudzony łatwiej. Mięso i inne białko jedzenia pomogą ty zatrzymujesz przebudzony. Chleby, owoce i mleczarnia produktów są wysoko w węglowodanie i zrobi ciebie sennego.
Rób pewny ty dostajesz dość śpij przed pracą, specjalnie kiedy ty pracujesz 11 P.M. Do 7 A.M. Ten są najbardziej trudne godziny zatrzymać przebudzone.



Mam problemy dostające spać w nocy. Ja Jestem martwiony że moja obiad kawa może trzymać budzę. Jak dużo kaw jest zbyt bardzo w nocy?



Kofeina tylko bierze 15 do 20 minuty wsiąść twoją krew i kofeina skutek trwa dla 3 1/2 godzin. Jeśli ty masz problemy zasypiające w nocy, unikają wszystkiej kofeiny - zawierającej jedzenia dla 3 1/2 godzin przed porem snu . Skutek kofeiny w jedzeniach trwa ten długi czas . Jedzenia że zawieraj kofeina w dodatku do kawy i herbaty jest colą zawieraniem napoje ( whisky ; Dr. Pieprz; Pan Pibb ; Łagodny Żółty; Duży Czerwony; Osika; Kopnięcie) i napoje lub jedzenia zawierające czekoladę lub kakao.



Idę być w domu 100-mila rower wyścigu w lipcu i zasłyszał że jakaś kofeina może pomoc ja ostatnio dłuższy i idę mocniej. Czy tamten prawdziwy jest ? Jeśli tak, jak dużo kofein czy powinienem brać?



Sportowi dietetycy studiują pozytywne skutki małych sum kofeiny na atletach. Dawka pięciu milligrams na kilogramie ciała wagi wydaje się ulepszyć wytrwałość przez zmniejszanie glukozę palenia i wzrastanie tłusty palenie. Kofeina oszczędza glukozę, który jest w limitowanym zapasie w ciele, obaj jako glukozie i glycogen. Tam są dwaj przez - - lada recepty tamte zawierają 100 i 200 milligrams każdy. Kofeina - zawierający napoje jak niesłodzoną kawę, herbata lub dieta cola napojów mają też bądź używany w badaniu studiów. Nie polecałbym używania kofeinę dla oszczędzania przez glukozę aż słowo jest z badaczy z powodu potencjał dla poważnych strony skutków caffeinism. Indywidualna tolerancja zmienia według kofeiny wrażliwości. Czy ty pijesz kofeinę - zawierającą napoje na regularnej podstawie? Jeśli nie, nawet mała dawka spowodowałaby ciebie znaczącą nerwowość.
Międzynarodowy olimpijski Komitet zakazał użycie kofeiny w ich konkurencjach. Też, to może uszkadzać rękę steadiness, który może być związek dla jakichś atletów.

jeżeli pomogłem , Ty pomósz mi wejdz w link i się zarejestruj http://www.AWSurveys.com/HomeMain.cfm?RefID=krzakzak 

...
napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 161 Napisanych postów 12851 Wiek 30 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 43217
ale ten program tłumaczy sam się połapałem ledwo co
poczytajcie z 2 razy może zrozumiecie

jeżeli pomogłem , Ty pomósz mi wejdz w link i się zarejestruj http://www.AWSurveys.com/HomeMain.cfm?RefID=krzakzak 

...
napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 161 Napisanych postów 12851 Wiek 30 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 43217
Dużo tłuszczu, bez tłuszczu, bez węglowodanów, bez mięsa, tylko
płyny, tylko warzywa ...
Ty wymieniasz wszelkiego rodzaju diety,
inni próbują je stosować starając się pozbyć tkanki tłuszczowej.
Czasami diety działają; większość jednak jest daleka od spełnienia
swoich obietnic i powoduje więcej szkód niż sukcesów.
Jeśli tym, czego pragniesz, są prawdziwe rezultaty, a nie puste
obietnice, najlepiej będzie, jeśli dowiesz się, jak opracować
dietę, która zmaksymalizuje twoje możliwości spalania tłuszczu.
Zakładając, że aby najlepiej spalić tłuszcz, przyśpieszyć
Twój metabolizm ...

Powszechnie uważa się, że główną przyczyną narastającej z
biegiem lat nadwagi, jest nadmierna konsumpcja kalorii. Chociaż
wydaje się to całkiem logiczne i zrozumiale, to jednak w praktyce
nie zawsze okazuje się prawdziwe. Analizując dokładnie sposób
odżywiania wielu ludzi stwierdzono,że prawie 90% z nich nigdy nie
przekraczało zalecanej podaży energii, a wręcz przeciwnie
spożywało często 0 20-30% mniej kalorii niż wynosi ich rzeczywiste
zapotrzebowanie. Mimo tego, że w ten sposób odżywiali się przez
wiele lat, to jednak waga ich ciała wciąż nieubłaganie szła w górę.
Nie stwierdzono też żadnych konkretnych okoliczności, które mogły
wywołać nadmierny przyrost masy ciała. Trudno także u wszystkich
było by podejrzewać jakieś ukryte czynniki chorobowe, czy wybitne
uwarunkowania genetyczne. Jak się okazuje, przyczyną ich nadwagi
nie być bowiem nadmiar pochłanianych kalorii, lecz co dziwne
zwykły brak regularności w odżywianiu. Błąd ten, niestety,
popełnia bardzo wiele osób.

Otóż proces ten kształtuje się w następstwie pewnych przemian
wewnątrzustrojowych. Gdy po wielogodzinnej przerwie przyjmujemy
posiłek, w jelicie cienkim dochodzi do wzmożonego wchłaniania
glukozy i tłuszczu, co w konsekwencji pobudza trzustkę do silnej
produkcji insuliny. To właśnie zwiększony poziom tego hormonu we
krwi uaktywnia liczne enzymy, odpowiedzialne za produkcję kwasów
tłuszczowych i wzmożone ich magazynowanie. Ponadto większość
glukozy dostającej się do tkanek jest wykorzystywana do budowy
zupełnie nowych kwasów tłuszczowych, które umiejscawiają się nie
tylko w tkance tłuszczowej, ale napływają także do wątroby,
powodując jej stłuszczenie. Obciążone w ten sposób komórki
wątrobowe tracą z kolei zdolność do rozkładu nadmiaru krążącej we
krwi insuliny, w związku z czym rozpad tkanki tłuszczowej jest
hamowany na wiele godzin. Wynikające z tego konsekwencje to nie
tylko przybieranie na wadze, ale także zwiększone ryzyko
wystąpienia nadciśnienia, cukrzycy i miażdżycy.
Trudności w utrzymaniu należnej masy ciała pod wpływem
nieregularnego odżywiania są także wynikiem niekorzystnych reakcji
psychofizjologicznych w organizmie.
Po okresie przegłodzenia mamy niezwykle wzmożone łaknienie, przez
co trudno jest nam zapanować nad ilością zjadanego pokarmu.
Związane jest to z opóźnioną reakcją zaspokajania ośrodka sytości
w podwzgórzu. Mimo dużej ilości pożywienia trudno jest nam stłumić
uczucie głodu, co sprzyja przejadaniu się.
Nadmierne łaknienie zwiększa naszą wrażliwość na bodźce wzrokowe,
smakowe i zapachowe, dlatego najchętniej sięgamy wówczas po
produkty słodkie i tłuste.
Producenci czekoladowych przekąsek doskonale wiedzą co polecić,
gdy chwyci nas niespodziewanie głód. Wówczas jednak, nawet baton
zwiększony o 25% niewiele jest nam w stanie pomóc, ale za to może
wspaniale wspomagać tycie.
Ludzie, a którzy odwykli od regularnego odżywiania, przyjmują
najczęściej w jednym posiłku 50-70% całodziennej racji pokarmowej
i to najczęściej w godzinach wieczornych.
Trudno, aby organizm mógł sobie nagle poradzić z tak dużą ilością
pokarmu. W związku z tym, pogarsza się wchłanianie i wykorzystanie
wielu składników odżywczych. Wiele ciekawych dowodów dostarczyły
badania na zwierzętach.
Jeżeli szczurom po okresie przegłodzenia dano swobodny dostęp do
pokarmu, zjadały one 3-5 razy więcej pożywienia niż te, które
odżywiane byty regularnie. Wykazywały także szczególne
zainteresowanie produktami z przewagą tłuszczów i cukru, co wydaje
się być bardzo podobne do współczesnego modelu żywienia człowieka.

Jednorazowe przyjmowanie dużej ilości pożywienia nasila
podstawową przemianę materii i ogólny wzrost tempa metabolizmu, co
w konsekwencji zmniejsza zainteresowanie aktywnością fizyczną.
Ludzie tacy stają się mniej ruchliwi i niezwykle łatwo gromadzą
tłuszcz.
Regularne odżywianie wydaje się więc niezwykle ważne.
Pomaga nam utrzymać należną masę ciała i zapobiega występowaniu
groźnych chorób metabolicznych.
Pamiętajmy, że składniki pokarmowe dostarczane w mniejszych
ilościach, ale za to regularnie, są lepiej wchłaniane i
wykorzystywane przez organizm, dzięki czemu może być on zawsze
prawidłowo odżywiony.
Ponadto składniki te lepiej ze sobą współpracują np. witamina C
zwiększa wyraźnie wchłanianie żelaza, a dobre jakościowo białko
sprzyja przemianie beta-karotenu na witaminę A.
W licznych badaniach stwierdzono także, że równomierne rozłożenie
pokarmu w ciągu dnia wpływa na poprawę wielu parametrów krwi,
nawet jeżeli nie zmieniamy radykalnie liczby spożywanych kalorii.
Dochodzi do poprawy gospodarki węglowodanowej, zwiększenia
wrażliwości komórek na insulinę i wzmożonej jej degradacji w
wątrobie. Obniża się poziom trójglicerydów i niekorzystnego
cholesterolu LDL w surowicy krwi. A co najważniejsze, stajemy się
bardziej oporni na tycie.

Ze swojej praktyki wiem jednak, że dla większości osób
utrzymanie regularności odżywiania jest często najtrudniejszym
zadaniem. Sposób naszego odżywiania kształtuje się pod wpływem
wielu czynników zewnętrznych, jak styl życia, otaczające
środowisko, warunki pracy czy nasze przyzwyczajenia, które
najczęściej nie sprzyjają przestrzeganiu zasad prawidłowego
żywienia i tym samym uniemożliwiają odnoszenie wymarzonych
sukcesów. Respektowanie pewnych zasad wymaga ogromnego
samozaparcia i silnej woli, ale sukces jest możliwy ...
Przyzwyczajając powoli organizm do częstszego przyjmowania małych
posiłków, jesteśmy w stanie wyregulować nasz ośrodek głodu i
sytości w mózgu, przez co po pewnym czasie organizm sam
systematycznie będzie domagał się jedzenia bez udziału naszej
świadomości.
Niestety, wyregulowanie tych fizjologicznych mechanizmów wymaga
początkowo od nas uwagi i pewnego wysiłku. Starania jednak z
pewnością zostaną nam wynagrodzone.
Pamiętajmy, że odżywiając się 2 lub 3 razy dziennie nigdy nie
będziemy w stanie pozbyć się namiaru swej tuszy, nawet jeżeli
ilość spożywanego pokarmu będzie niewielka.

Budząc się rano, zazwyczaj nie mamy apetytu, wypijamy jedynie
szklankę mocnej kawy i wychodzimy pośpiesznie do codziennych
obowiązków. Często wielogodzinna i stresująca praca nie pozwala
nam odczuwać głodu, zresztą nie ma w ogóle czasu, żeby myśleć o
jedzeniu, a tym bardziej coś przygotować. Wszelkie hamulce
puszczają po powrocie do domu.
Mija stres, zaczynamy się odprężać i powoli powraca apetyt.
Zmęczeni, siadamy najczęściej wygodnie przed telewizorem, bo
przecież od życia też nam się coś należy,
i rozpoczynamy "odżywianie".
Zazwyczaj na późny obiad jest pomidorowa z kluskami, schabowy z
ziemniakami, a na deser ciastko. Po 20-tej fajny film, wiec
chrupiemy paczkę snacków, popijając colą.
I rzeczywiście, gdybyśmy obliczyli liczbę spożytych kalorii, to
nie odbiegałaby zbyt wiele od ogólnych zaleceń.
Wina tkwi więc nie w liczbie spożywanych kalorii, lecz w
regularności i jakości posiłków.
Dlatego też podejmując się rozważań na temat przyczyn nadwagi,
powinniśmy najpierw zastanowić się, jak wygląda nasz harmonogram
posiłków w ciągu dnia.
Regularność odżywiania jest istotnym czynnikiem, wpływającym nie
tylko na utrzymanie należytej masy ciała, ale także na ogólny stan
naszego zdrowia.
Zbyt mata liczba posiłków w ciągu dnia oraz zbyt długie przerwy
między nimi mogą znacząco wpływać na rozwój otyłości oraz wiele
innych groźnych chorób, jak miażdżyca, cukrzyca, marskość wątroby
czy silne zaburzenia hormonalne.
W celu zachowania zdrowia oraz utrzymania prawidłowej wagi ciała
powinniśmy spożywać min. od 4 do 5 posiłków w ciągu dnia, w
odstępach nie dłuższych niż 3 godziny i co najważniejsze o
jednakowych porach.
Jeżeli nasze zapotrzebowanie wynosi np. 2000 kcal, to korzystniej
jest rozłożyć to na pięć posiłków, niż np. na trzy.
Na podstawie przeprowadzonych badań stwierdzono, że wydłużanie
przerw między posiłkami do kilku godzin nasila proces odkładania
tkanki tłuszczowej.
Nasz organizm jest bardzo egoistyczny i rządzi się swoimi prawami.
Dla niego nie jest ważne, czy jesteśmy grubi i brzydcy,
czy się komuś podobamy, czy też nie.
Dla niego najważniejsze jest - przetrwać ...
Wielogodzinny post odbiera jako szczególne zagrożenie i w obawie
przed kolejną próbą głodzenia, spożywany pokarm zaczyna kumulować
w postaci tłuszczu zapasowego.

jeżeli pomogłem , Ty pomósz mi wejdz w link i się zarejestruj http://www.AWSurveys.com/HomeMain.cfm?RefID=krzakzak 

...
napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 161 Napisanych postów 12851 Wiek 30 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 43217
Sztuczne barwniki w pokarmach sprzyjają nadaktywności u dzieci



Sztuczne barwniki i konserwanty żywności mogą powodować wzrost nadaktywności u małych dzieci - zaobserwowali badacze brytyjscy. Wyniki publikuje pismo "Archives of Diseases in Childhood".

Zespół z University of Southampton objął badaniami blisko 300 dzieci w czwartym roku życia. Przebadano je pod kątem występowania alergii skórnych oraz zachowań nadaktywnych, zaliczanych do zaburzeń zachowania. Na tej podstawie podzielono je na cztery grupy - dzieci nadaktywne i cierpiące na alergię, dzieci z alergią, dzieci z nadaktywnością i dzieci bez objawów alergii i nadaktywności.

Przez tydzień dzieci jadły pokarmy pozbawione sztucznych barwników i konserwantu o nazwie benzoesan sodu. Następnie losowo przydzielono je do jednej z dwóch grup. Jedna, przez 3 tygodnie dostawała sok ze sztucznymi barwnikami (20 mg na dzień) i benzoesanem sodu (45 mg dziennie), druga - sok ze związkiem nieaktywnym (placebo).

W trakcie całego doświadczenia rodzice byli zobowiązani do prowadzenia dziennika, w którym opisywali zachowanie dziecka. Nie wiedzieli przy tym, do której grupy zostało ono przydzielone.

Zgodnie z oceną rodziców, w okresie, w którym dzieci jadły pokarmy pozbawione sztucznych barwników i benzoesanu poziom ich nadaktywności. Wzrósł jednak wyraźnie, gdy dzieciom przywrócono dietę zawierającą sztuczne dodatki do żywności. Zmiany zachowania dzieci nie były zależne od tego czy dziecko oceniono jako nadaktywne czy alergiczne przed rozpoczęciem badań.

Jak podkreślają autorzy, zmiany aktywności dzieci zostały odnotowane jedynie przez rodziców, ale nie w testach przeprowadzonych przez lekarzy.

Jednak zdaniem prowadzącego badania prof. Johna Warnera, ocena zachowania dzieci dokonana przez rodziców może być dokładniejsza. "Rodzice są bardziej wrażliwi na te zmiany, gdyż obcują z dziećmi dłużej i w bardziej zróżnicowanych okolicznościach.

Zdaniem autorów pracy, ich wyniki sugerują, że eliminacja sztucznych barwników i benzoesanu z żywności mogłaby obniżyć ryzyko wystąpienia nadaktywności u małych dzieci.

Teraz badacze planują przeprowadzić podobne doświadczenia w grupie starszych dzieci w wieku 9 lat. Chcą w ten sposób zweryfikować swoje najnowsze spostrzeżenia. Jeśli uda się je potwierdzić, sztuczne barwniki powinny zostać wyeliminowane z diety dzieci - konkludują

jeżeli pomogłem , Ty pomósz mi wejdz w link i się zarejestruj http://www.AWSurveys.com/HomeMain.cfm?RefID=krzakzak 

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Kotlety sojowe liofilizowane

Następny temat

Ilosc skladnikow na kg masy