logo
zamknij zamknij

cieciorka

słowa kluczowe:

Ilość wyświetleń tematu: 27330

0 5 0
napisał(a)
maryjka2
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 160 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 2808
Czy ktos moze zna jakies ciekawe przepisy na danie z cieciorka??
Krzysztof Piekarz
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów? Indywidualne plany dietetyczne i treningowe
  • 23 383 spalonych kg tłuszczu
  • 27 059 zbudowanych kg mięśni
Sprawdź więcej
napisał(a)
TenGoTendy
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 337 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 4669
sałatka z cieciorki

Warzywa z puszki osączyć z wody, jajka i ogórki pokroić w kostkę. Wszystko wymieszać z majonezem, musztardą i przyprawami. Schłodzić w lodówce. To wszystko, bardzo szybko się robi, jeszcze szybciej pałaszuje. Smacznego.

tańcz, idź w bal...

napisał(a)
contriver
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 666 Wiek 30 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 6552
co to jest cieciorka? hehe
napisał(a)
maryjka2
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 160 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 2808
dzieki, w sumie opcji na salatke jest wiele, jesli ktos ma jeszcze jakiegos pomysla to zapraszam
napisał(a)
Pikel
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 23 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 1716
Cieciorka (ciecierzyca) - roślina strączkowa, której ziarna przypominają groch zarówno kształtem jak i smakiem. Jest bardzo popularna na Bliskim Wschodzie, choć pochodzi z zachodniej Azji. W krajach arabskich robi się z niej mąkę i przyrządza mnóstwo potraw. Często dodaje sięją do kuskusu. Używa się jej również w wielu krajach europejskich, zwłaszcza we Włoszech i Hiszpanii. Stosowano ją też w kuchni staropolskiej. Być może, znów pojawi się na polskich stołach, ponieważ w naszych sklepach od pewnego czasu można kupić ciecierzycę konserwową. - za kulinaria.pl

Zmieniony przez - Pikel w dniu 2006-07-24 20:28:42

Jestem nowy - nie bić!

napisał(a)
pit80
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 61 Wiek 36 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 4291
odświeżam

nie chcąc zakładać nowego tematu, pytam tutaj - proszę o podanie rozkładu btw 100g suchej ciecierzycy, bo nie mogę tego znaleźć

mogę odwdzięczyć się paroma przepisami albo sogami (albo tym i tym)
napisał(a)
Elrond
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 26 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1144
Ja tylko w kwestii formalnej - to o czym mówicie/piszecie to ciecierzyca. Nie wiem dlaczego przyjęło się nazywać ją również cieciorką - cieciorka wygląda zupełnie inaczej, nie nadaje się do jedzenia, no i jest trująca :)
napisał(a)
218
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 6 Wiek 28 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 5668
ja mam cieciorkę/ciecierzycę (jakkolwiek tam to się nazywa) z firmy florpak.

składniki odżywcze w 100g:
293kcal (1225kJ)
białko - 23,8g
tłuszcz - 1,4g
węglowodany - 60,2g

fosfor - 388mg
magnez - 124mg
żelazo - 4,7mg
witamina b1 - 0,77mg
witamina b2 - 0,28mg
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Jak spalić tłuszcz nie tracąc tkanki mięśniowej, jak sie odżywiać?

Następny temat

Dieta niskowęglowodanowa

Dlaczego trudno ukształtować pośladki?

Zalety odżywki białkowej

Jagienka Kamińska wzięła ślub!

Jak ważne jest rozciąganie?

Julia Fusiecka - ocena sylwetki

Leksykon suplementacji: kreatyna

Jakie badania warto wykonać przechodząc na redukcję?

Muffinki z ciecierzycą i czeresniami