Np atrofia / dystrofia, miopatia, polineuropatia. Choć jest tego pewnie sporo więcej. Głównie raczej genetyczne.
doping & zdrowie
Ekspert -
1236945047000
Aktyn
Wysłana - 13 marca 2009 12:55
Wydaje Mi się że tak :) np zanik mieśni czy niedorozwoj miesni ale to choroby raczej dziedziczne czy wystepuja inne choroby nie wiem tez jestem ciekaw moze ktos z wiekszą wiedzą sie wypowie ??:)
1236945324000
PrzeGibon
Wysłana - 13 marca 2009 12:57
Nadczynność tarczycy, pasozyty przewodu pokarmowego - w zasadzie tyle.
Zmieniony przez - PrzeGibon w dniu 2009-03-13 13:05:57
ooo włąsnie co do tych pasożytow> kiedys wykryto u mnie gliste ludzką z jakies 7lat temu i tu moje pytanie jak dlugo ta glista moze żerować w ciele człeka? czy jest to mozliwe ze nadal ja mam? :> pozdro
1237019671000
duck-man
Wysłana - 14 marca 2009 10:27
Jest jedna choroba ktora zbiera zniwo na tym forum. Brak diety Kazda glista moze Ci skoczysz jak "jesz" porzadnie adekwatnie do sportu jaki uprawiasz. A na serio. Wiec sobie nie wkrecaj. Tylko napisz jaki problem masz z waga i co jesz. A jak myslisz ze to nie brak diety a glista to do lekarza idz.
1237022867000
mariusz0
Wysłana - 14 marca 2009 10:38
Jeśli chodzi o żywotność glisty może żyć w nieskończoność,bo jest obojnakiem i rozmnaża się bez problemu w jelitach.Nie leczona w skrajnych przypadkach może doprowadzić do śmierci z głodu,czyli krótko mówiąc musisz zalać robakaA tak na poważnie to zrób badania kału krwi i moczu i z wynikami odwiedź lekarza. A co do twojej choroby to odwiedź działy dieta i trening
Zmieniony przez - mariusz0 w dniu 2009-03-14 10:39:52
1237023519000
keses
Wysłana - 14 marca 2009 10:58
Niestety nie zrozumieliśmy się.Po pierwsze nie chodziło mi o chorobę ,która powoduje zanik mięśni tylko o taką ,która uniemożliwia ich rozbudowę.Po drugie mam dobrą dietę +600 kcal profesjonalnie ułożoną przez osobę ,która się na tym zna.Dobry trening i próbowałem FBW ,splita.Diety przestrzegam,nie pije,nie pale.I naprawdę nie wiem w czym tkwi problem. Jestem ogólnie słaby(ale nie chudy) ,blady na twarzy,mam podpuchnięte oczy i tak się zastanawiam czy czasem nie jestem chory na coś i o tym nie wiem. Także dajcie spokój z odsyłaniem do diety i treningu bo nie jestem jakimś sezonowcem.Trenuję regularnie od 7 miesięcy ale nie sprawia to wielkiej przyjmności kiedy nie ma efektów.
1237024682000
duck-man
Wysłana - 14 marca 2009 11:21
600 kcal ? jak mniej wiecej wyglada ta dieta? skoro nie przybierasz to znaczy ze dobra nie jest. Chyba ze jestes chory lub cos Ci dolega to jedyne bylo by inne wytlumaczenie. Jesli jestes blady itd jak mowisz zrob sobie badania hormonalne na testo prolaktyne estrogen + morfologie. 7 miesiecy? stary mi stuknie zaraz 11 lat jak cwicze a pierwsze 2-3 lata to wogole nie wiedzialem czemu stoje w miejscu a wszystko niby tez mialem dopiete pod okiem dietetyka i instruktora. Ale musialem sam wypracowac co na mnie dziala.
Zmieniony przez - duck-man w dniu 2009-03-14 11:23:09
1237026071000
PrzeGibon
Wysłana - 14 marca 2009 21:52
Rodżdżer jak masz podejrzenie glisty lub jakichkolwiek pasozytow to zastosuj vermox w dawce - 2 tabletki na dobe(jedna rano , jedna wieczorem) przez 3 dni. Jedz rowniez przez caly tydzien pestki z dyni
Nawet jak nic w tobie nie siedzi to nie zaszkodzi. Badan nie ma sensu robic bo takie badania kału polegaja na wzrokowej ocenie laboranta a wiadomo jak jest, dla jednego rozowe bedzie rozowe a dla innego fioletowe + jeszcze innasprawa - nie zawsze w kale znajdzie sie to czego szukaja w labie nawet jesli dany pasozyt w tobie siedzi(poprostu moze sie zdarzyc ze akurat w probce nie zostana "ujete" zadne jaja)Wiarygodnosc tego badania jest stuprocentowa jedynie w przypadku jakichs naprawde masowych inwazji
Wbrew pozorom roznych "robaczkow" mozna sie nabawic bardzo latwo. Wystarczy np małe dziecko w domu lub jedzenie niedomytych warzyw, owocow. Warto tez dodac ze jesli juz zostanie potwierdzona obecnosc jakiegos pasozyta, leczeniu powinna byc poddana cała rodzina(osoby z ktorymi masz bliski kontakt)
ps z tym badaniem moze niezbyt precyzyjnie sie wyrazilem - nie tyle "nie ma sensu" co jest mało wiarygodne
Zmieniony przez - PrzeGibon w dniu 2009-03-14 22:00:38
Czytałem na temat hormonów i mam niemal wszystkie objawy niskiego poziomu testosteronu.Tak więc jak najszybciej muszę zrobić badania.Na razie dzięki za odpowiedź.