Otóz jak w temacie , tyle ze nie chce zadnych odzywek drogich na spalanie tluszczy czy co to tam jest , prosze pomoc mi w miare naturalny sposob za wszelka pomoc jestem bardzo wdzieczny , prosze potraktowac to powaznie z gory dziekuje za poswiecony czas
Mam storma   Płeć: Mężczyzna   Wiek: 18   Waga: 77kg   Wzrost: 177-8cm   Obwód klatki: 96   Obwód ramienia: 32   Obwód talii: -   Obwód uda: -   Obwód łydki: -   Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej: -   Aktywność w ciągu dnia: szkoła   Uprawiany sport lub inne formy aktywności: pilka nozna,bieganie,skakanka,silownia   Odżywianie: nie moge jesc jajka... tak to mysle ze wszystko przeklne   Cel: szybka redukcja   Ograniczenia żywieniowe: nie moge jesc jaj   Stan zdrowia: zdrowy   Preferowane formy aktywności fizycznej: 4-5 dni w tygodniu 2 h   Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty: storm   Czy możliwe jest wprowadzenie suplementów: uzywam storma   Stosowane wcześniej diety: brak
"Staraj się dążyć do doskonałości, rób więcej niż możesz, kochaj przyjaciół, mów prawdę, bądź wierny oraz szanuj swojego ojca i matkę. Te zasady pomogą Ci osiągnąć mistrzostwo, uczynią Cię silniejszym, napełnią nadzieją i wskażą Ci drogę ku wielkości." -
I co dalej? Masz jakiś plan który mógłbym ocenić czy szukasz kogoś, kto zrobi to za Ciebie? Przeczytaj posty odnośnie treningów redukcyjnych i podstaw układania diety. Linki masz pod moim postem.
Nie doradzam ludziom leniwym! Moderator działu odchudzanie i Charles Poliquin
Ekspert -
1266271045000
Matik91
Wysłana - 15 lutego 2010 23:03
tzn trening mam w miare ulozony ale teraz bede nowy pisał , takze silownia to co jest ptorzebne na silowni to jest zalatwione chodzi mi o to ze sama silownia nie pozbawi mnie tych 5-7 kg ,ponadto biegam gram w pilke , skacze na skakance ale bez diety nie zdziałam nic a poprostu nie znam sie na tym i prosze o pomoc w ulozeniu tej diety bo jestem z diety zielony nawet po przeczytaniu chodzi mi o konkretne produkty oprocz jajek i ryb... czy da sie to czyms innym zastapic?
"Staraj się dążyć do doskonałości, rób więcej niż możesz, kochaj przyjaciół, mów prawdę, bądź wierny oraz szanuj swojego ojca i matkę. Te zasady pomogą Ci osiągnąć mistrzostwo, uczynią Cię silniejszym, napełnią nadzieją i wskażą Ci drogę ku wielkości." -
1266271403000
nefran
Wysłana - 18 lutego 2010 22:00
W skrócie:
1. Dieta - musisz jeść mniej niż potrzebujesz (ujemny bilans kaloryczny -> wylicz) - dużo białka, warzyw, zdrowych tłuszczy, bez śmieci typu fast-food i innej wysoko przetworzonej żywności
2. Ruch - najlepiej codziennie (oprócz niedzieli -> regeneracja) - najlepiej połączyć siłownie z areobami (np. biegi)