witam ostatnio zapisalem sie na boks bylem juz na 2 tren. i chce wiedziec czy wszystko idzie tak jak trzeba. co najpeir pownio byc trenr pownien uczyc techniki czy jak ?? Z Górey Dziekuje ;)
pierwsze 2 tygodnie jakies kroki, potem dojda ci proste itp, potem bedziesz mial moze tarcze, potem juz cala reszta treningu, a potem... sparingi:)
1269263459000
Kadlubek
Wysłana - 26 marca 2010 15:48
u mnie tak nie bylo, od razu najpierw rozgrzewka pozniej wytrzymalosc i dynamika z sesjami na worku + brzuszki po pol minuty na zmiane , pozniej czesc techniczna zbicie lewego prostego w parach i prawy , albo inne proste techniki na koncu wytrzymalosc brzuszki do zmeczenia - wychodzisz mokry z takich zajec - przynajmniej ze mnie sie lalo
1269614905000
Pakofak
Wysłana - 03 kwietnia 2010 16:44
Większość trenerów ma swoje indywidualne podejście do co metodyki prowadzenia treningów. Jeden może "rzucić" Cię na worek aby zobaczyć jak się ruszasz i obadać Twoją koordynację, inny zacznie tak jak ktoś wyżej sugerował czyli chodzenie/praca nóg, a jeszcze inny zacznie od podstawowych ciosów. Jedno jest pewne na sparing raczej nie powinno się kierować początkującego adepta, choć byłem i w takich sekcjach gdzie na "dzień dobry" był właśnie sparing aby trener zobaczył "co potrafisz".