Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 14353 razy
słowa kluczowe: blokada  kolana 
Autor

blokada - kolana

Nick126

Wysłana - 14 stycznia 2007 21:08    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Witam, od kilku lat mam problemy z kolanami. Niedawno byłem u lekarza on mnie pomacał i przepisał mi blokade... mam mieć 10 zastrzyków leku o nazwie Zeel. Lekarz mówił, że to napewno pomoże.
Czy może mi ktoś powiedzieć czy to jest takie konieczne? Czy to pomaga? Jak to działa? Co to jest? Słyszałem, że blokady nie są zbyt zdrowe... :/ Byłem dziś w szpitalu i gościu mi mówił, ze po blokadzie(nie wiem jak dawno temu, ale mówił ze miał blokady w kolana i łokcie) wylądował na zawał

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 14 stycznia 2007 22:57 
W większości przypadków polecamy:

SFD - SFD 100% Pure Power

CENA: 4.00zł
Dymatize - Elite Whey Protein

CENA: 169.00zł
Łowickie - WPC 80

CENA: 86.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

kradam

Wysłana - 14 stycznia 2007 22:57    Edytuj Cytuj
Blokadą nazywa się zwykle iniekcje której głównym składnikiem jest kortykosteroid (np Diprophos). Zeel T to innego rodzaju substancja homeopatyczna, która powinna mieć działanie przeciwzapalne. Na Twoim miejscu skonsultowałbym się z najlepszym specem od kolan w okolicy.
Specjalista -

Nick126

Wysłana - 15 stycznia 2007 15:24    Edytuj Cytuj
Jeszcze, żeby taki specjalista był
Czy mam iść na te zastrzyki Zeel T ?? Bo troche się wystaszyłem tym co powiedział mi gościu w szpitalu nie chce tak jak on skończyć. Ból nie jest wcale taki mocny, ale chciałbym żeby było już wszystko ok, jak zastrzyki mają pomóc to mogę iśc, ale jak są jakieś minusy to wole się wstrzymać.

kradam

Wysłana - 15 stycznia 2007 19:08    Edytuj Cytuj
Napisałem, że Zeel T to nie "blokada". Ryzyko jest śladowe. Zresztą blokady niewiele większe. Oba te typy zastrzyków mają głębszy sens w niewielu rodzajach chorób. Są często przez ortopedów nadużywane, na zasadzie spróbujmy, może przejdzie. Decyzja należy do Ciebie.
Specjalista -

karolyynka

Wysłana - 08 października 2008 10:47    Edytuj  Cytuj
Witam . Taki problem mam...4 miesiace temu zemdlalam i upadłam na kolano,poszlam do ortopedy lecz mnie nie chciał przyjac bo nie bylam umowiona poszlam wiec do hirirga obejrzal mi te kolano i stwierdil zespol czego tam juz nie pamieam..powiedzial ze bedzie o z pewnoscia do wyciecia bo to bedzie roslo(cos tam w kolanie mi sie wytrzozylo) ale kazal mi sie zkontaktowac do ortopedy bo oni sie tym zajmuja.. umowilam sie na termin pojechalam zrobilam zdjecie powiedzial jest pekniecie i do miesiaca sie to zrosnie prosze przyjsc za miesiac zobaczymy co z tym zrobic.. ale nie obchodzilo go to ze drentwieje mi noga i mam taki bol ze nie umiem chodzic..;/ Wiec dzis poszlam do konroli i mowie ze zadnej poprawy nie czuje i ze dalej mnie o boli a nawet coraz bardziej ..dał mi zastrzyk o nazwie Diprophos i jezeli mi nie przejdzie to za ydzien mam przyjsc i da mi blokade...z tego co sie orietuje to nie zby dobre to jest... a pozatym chyba jestem za młoda na blokade kolana.... Co mam dalej z tym rbic??
Prosze o jakas porade .. z góry dziekuje :*

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.